Ravintola - Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet ABC Ravintolaan ja ruoan ennakkotilaamiseen ja maksamiseen liittyvät useimmiten esille tulleet kysymykset tähän osioon.

ABC-mobiili - ruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen

Miten ravintolaruoan tilaaminen toimii ABC-mobiilissa?

Valitse Ravintola-toiminto ja paina ”Osta ravintolasta” –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä ”Osta ravintolasta” tai ”Osta ABC Burger”, jolloin sinulle avautuu suoraan lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta.

Annoksen muokkaustoiminnoista on kerrottu tarkemmin kohdissa 6.9 - 6.11.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

Onko ravintolaruoan tilaaminen ABC-mobiililla käytössä kaikilla asemilla?

Aseman tiedoissa on mainittu ”mobiilitilaus”, mikäli ruoan ennakkotilaaminen mobiilisti on mahdollista asemalla.

Voiko ravintolasta tilata ruokaa ABC-mobiililla koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaaminen on mahdollista tehdä sen ajan puitteissa, joka aseman tiedoissa näkyy mobiilitilauksen aukioloaikana niillä asemilla, joissa ruoan ennakkotilaaminen on käytössä. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

Mitä ravintolatuotteita voi tilata ABC-mobiililla?

ABC Liikennemyymälän tilattavissa oleva valikoima on nähtävissä ABC-mobiilissa. Huomioitavaa on, että valikoima saattaa vaihdella asemittain.

Voiko noutopöydän maksaa ABC-mobiililla?

Kyllä voi ja se kannattaakin, sillä saat 10 % alennuksen noutopöydän hinnasta, kun tilaat ja maksat ABC-mobiililla. Etu koskee normaalihintaista noutopöytää, alennusta ei myönnetä lasten noutopöydän hinnoista. Maksathan noutopöydän vasta asemalle saavuttuasi. Ennakkoon maksettu noutopöytä tulee hyödyntää 60 minuutin sisällä ostosta.

Miten ravintolan ruokatilauksen voi perua ABC-mobiilissa?

Mobiilitilaus on aina sitova. Joskus voi sattua eteen ennalta arvaamattomia ja pakottavia tilanteita, jolloin tilaus pitää perua. Näissä tilanteissa tilaus tulee perua soittamalla liikennemyymälään niin pian kuin mahdollista. Jokaisen liikennemyymälän puhelinnumero löytyy tilauksen vahvistuksesta ABC-mobiilissa. Asiakkaan tilaus hyvitetään aina tapauskohtaisesti.

Voiko ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaamista hyödyntää myös ryhmät?

Tällä hetkellä tilausmäärät on rajattu maksimissaan 12 henkilön ryhmille. Sitä suuremmat ryhmät ohjataan tekemään tilaukset edelleen perinteisesti sähköpostilla, nettisivuilla olevassa tilauslomakkeella tai puhelimitse. Saman päivän varaukset yli 12 hengen ryhmille tulisi tehdä edelleen aina puhelimitse suoraan asemalle, jotta voimme varmistaa ryhmällenne mahdollisimman sujuvan tauon.

Miten ABC-mobiililla tehty ravintolan ruokatilaus maksetaan?

Tilaustasi vastaava summa veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -maksukortilta (debit- tai credit-kortilta) tai S-Business-kortilta.

Saanko leiman ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostamastani annoksesta?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista saada leimaa ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostetusta ruoka-annoksesta.

Mistä saan kuitin ravintolaruoan mobiilitilauksesta?

Ravintolasta tilatusta annoksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin samalla tavalla kuin mobiilitankkauksesta ja -pesusta.

Voinko saada myös paperisen kassakuitin ABC Liikennemyymälästä, kun tilaan ruoat ABC-mobiililla?

Valitettavasti ruoan ennakkotilauksesta ei voi saada paperista kuittia, vaan kuitti näkyy ABC-mobiilissa Historia -välilehdellä.

Voinko tehdä annokseeni muutoksia ABC-mobiilissa?

Annoksien päälisukkeen voi vaihtaa halutessaan, esimerkiksi perunamuusia sisältävän annoksen lisukkeen tilalle voi tilata kasviksia tai ranskalaisia perunoita. Annoksia voi muokata poistamalla niistä ainesosia, esimerkiksi poistamalla kastikkeen. Muutokset annoksiin on tehtävä ABC-mobiililla tilauksen yhteydessä.

Miten erityisruokavaliot on huomioitu ABC-mobiilissa?

Ruokavaliomerkinnät on ilmoitettu tuotekohtaisesti ABC-mobiilissa. Lisäksi hampurilaisannokset ovat tilattavissa gluteenittomalla sämpylällä ja hampurilaisissa on saatavilla myös kasvispihvi. Lisäksi KebABC!, Ronskikset ja Pitaskut ovat tilattavissa vegaanisella härkäpapusuikaleella.

Voiko annoskokoa kasvattaa ABC-mobiilissa?

Kyllä voi. Voit tilata esimerkiksi lisäpihvejä tai -lihapullia annokseesi. Tiettyihin annoksiin voit tilata lisäkastikkeita tai -dippejä halutessasi. ABC Burger -annoksiin on mahdollista tilata isommat ranskalaiset.

Voinko tilata noutopöytäannokseni mukaan ABC-mobiililla?

Osassa ABC-asemia voi tilata noutopöytäannoksia myös mukaan. Noutopöytäannos on listattuna Á la carte -listalla ja voit valita yleensä 1-3 vaihtoehdosta haluamasi ruoan. Annos pakataan take away -rasiaan. Voit valita annokseesi myös juoman.

Mistä noudan ABC-mobiililla mukaan tilaamani ruoka-annokset?

Mukaan tilattavat ruoka-annokset pakataan valmiiksi take away -rasioihin ja ne tuodaan pöytään samaan tapaan kuin paikalla syötävät annokset. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään mukaan tilaamasi ruoat toimitetaan.

Mistä tiedän, mihin pöytään annokseni tuodaan?

Ravintolan pöydät on numeroitu tarroilla. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään annos tarjoillaan.

Haluan tilata ruokani ABC-aseman ulkopuolella olevaan noutoparkkiruutuun. Miten toimin?

Kun saavut ABC-asemalle, jonne olet ruoka-annokset tilannut, etsi aseman noutoparkkiruudut. Ruutujen paikat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta ne pyritään sijoittamaan lähelle aseman sisäänkäyntiä ja noutoparkkiruudut on selkeästi merkittyinä. Pysäköi noutoparkkiruutuun ja merkitse sen numero pöytänumeroksi ABC-mobiiliin. Annokset tuodaan sinulle ilmoittamanasi ajankohtana.

Mitä teen, jos ilmoitan saapuessani vahingossa väärän pöytänumeron?

Olethan yhteydessä asemalla henkilökuntaan.

Miten toimia, jos en ehdikään asemalle ruokatilaukseen ilmoittamanani ajankohtana?

Ole viipymättä yhteydessä asemalle ja ilmoita uusi arvioitu saapumisaika. Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa oikea saapumisaika.

Valmista annosta voidaan säilyttää 10 minuuttia siitä ajankohdasta eteenpäin, kun tilaus on ilmoitettu valmistuneeksi. Yli 10 minuuttia odottaneita annoksia ei voida enää tarjoilla, koska haluamme varmistua myymiemme tuotteiden hyvästä laadusta.

Miten toimin, jos tilaan ruoat vahingossa väärälle asemalle?

Virheen huomattuasi ole yhteydessä viipymättä asemalle, johon olet tilauksen tehnyt. Hyvityksestä sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta mikäli annoksia ei ole ehditty vielä valmistamaan tilaus hyvitetään sinulle.

Mitä teen, jos saapuessani asemalle yhtään pöytää ei ole vapaana?

Tämän kaltaiset tilanteet ovat harvinaisia. Mikäli näin pääsee käymään, niin olethan yhteydessä ABC Liikennemyymälän henkilökuntaan, joka voi ohjata sinut seuraavaan vapautuvaan pöytään.

Voinko tilata Arnoldsin donitseja mukaan ABC-mobiililla?

Kyllä voit tilata, mikäli Arnoldsin donitsit ovat kyseisen ABC Liikennemyymälän valikoimissa. Voit valita 2, 6 tai 12 kappaleen noutopakkauksia ja niihin neljästä makuvaihtoehdosta haluamasi Arnoldsin donitsit.

Noutopöytä ja aukioloajat

Mistä ABC:n noutopöydän ruoat tulevat?

Ammattitaitoiset ABC-keittiömestarit ja -kokit valmistavat ABC Liikennemyymälän noutopöydässä tarjottavat ruoat. Tarkista liikennemyymäläkohtainen päivittäin vaihtuva noutopöydän tarjonta verkkosivuiltamme aseman tiedoista. Asemakohtaisilla sivuilla on merkitty tarjolla olevien ruokien ruokavaliomerkinnät (L, G, VL).

Tarkistathan aina tilatessasi ruoan sisällön henkilökunnaltamme, mikäli noudatat erikoisruokavaliota tai sinulla on jokin ruoka-aineallergia.

Miten ABC Liikennemyymälät ovat avoinna?

ABC Liikennemyymälät palvelevat vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä, kuten jouluna, juhannuksena, pääsiäiaisenä, vappuna, uuden vuoden päivänä jne. ABC Liikennemyymälän market sekä ravintola palvelevat aina liikennemyymälän aukioloajan mukaisesti. Tarkista asemakohtaiset aukioloajat verkkosivuiltamme tai ABC-mobiilista.

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo