Ravintola - Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet ABC Ravintolaan ja ruoan ennakkotilaamiseen ja maksamiseen liittyvät useimmiten esille tulleet kysymykset tähän osioon.

ABC-mobiili - ruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen

Miten ravintolaruoan tilaaminen toimii ABC-mobiilissa?

Valitse Ravintola-toiminto ja paina joko ”Aloita ruoan tilaus” tai Tilaa ABC Burger –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä ”Aloita ruoan tilaus” -painiketta, jolloin sinulle avautuu suoraan suosituimmat ja lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

Voiko ravintolasta tilata ruokaa ABC-mobiililla koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaamisen aukioloaika näkyy asemakohtaisesti ABC-mobiilissa. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

Voiko ravintolasta tilata ruokaa ABC-mobiililla koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaamisen aukioloaika näkyy asemakohtaisesti ABC-mobiilissa. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

Mitä ravintolatuotteita voi tilata ABC-mobiililla?

ABC Liikennemyymälän tilattavissa oleva valikoima on nähtävissä ABC-mobiilissa. Huomioitavaa on, että valikoima saattaa vaihdella asemittain.

Voiko Noutopöydän maksaa ABC-mobiililla?

Kyllä voi ja se kannattaakin, sillä saat 10 % alennuksen Noutopöydän hinnasta, kun tilaat ja maksat ABC-mobiililla. Etu koskee normaalihintaista aikuisten Noutopöytää, alennusta ei myönnetä lasten Noutopöydän hinnoista. Maksathan Noutopöydän vasta asemalle saavuttuasi. Ennakkoon maksettu Noutopöytä tulee hyödyntää 60 minuutin sisällä ostosta.

Miten ravintolan ruokatilauksen voi perua ABC-mobiilissa?

Mobiilitilaus on aina sitova. Joskus voi sattua eteen ennalta arvaamattomia ja pakottavia tilanteita, jolloin tilaus pitää perua. Näissä tilanteissa tilaus tulee perua soittamalla ABC Liikennemyymälään niin pian kuin mahdollista. Jokaisen liikennemyymälän puhelinnumero löytyy tilauksen vahvistuksesta ABC-mobiilissa. Asiakkaan tilaus hyvitetään aina tapauskohtaisesti.

Voiko ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaamista hyödyntää myös ryhmät?

Tällä hetkellä tilausmäärät on rajattu maksimissaan 12 henkilön ryhmille. Sitä suurempia ryhmiä pyydetään tekemään tilaukset www.abcasemat.fi ryhmätilaus -sivun lomakkeella. Saman tai seuraavan päivän varaukset yli 12 hengen ryhmille tulee tehdä aina puhelimitse suoraan asemalle, jotta voimme varmistaa ryhmällenne mahdollisimman sujuvan tauon.

Huomioitavaa, että jos ryhmässä matkailijat tilaavat ruoka-annoksia etukäteen käyttäen henkilökohtaisia ABC-mobiilejaan, tilausten valmistuminen voi viedä enemmän aikaa mitä asiakas on toivonut.

Miten ABC-mobiililla tehty ravintolan ruokatilaus maksetaan?

Tilaustasi vastaava summa veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -maksukortilta (debit- tai credit-kortilta), S-Business-kortilta tai Apple Pay -maksuna.

Saanko leiman ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostamastani annoksesta?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista saada leimaa ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostetusta ruoka-annoksesta.

Mistä saan kuitin ravintolaruoan mobiilitilauksesta?

Ravintolasta tilatusta annoksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiilin Historia -näkymään.

Voinko saada myös paperisen kassakuitin ABC Liikennemyymälästä, kun tilaan ruoat ABC-mobiililla?

Valitettavasti ruoan ennakkotilauksesta ei voi saada paperista kuittia, vaan kuitti näkyy ABC-mobiilissa Historia -välilehdellä.

Voinko tehdä annokseeni muutoksia ABC-mobiilissa?

Annoksien päälisukkeen voi vaihtaa halutessaan, esimerkiksi perunamuusia sisältävän annoksen lisukkeen tilalle voi tilata kasviksia tai ranskalaisia perunoita. Annoksia voi muokata poistamalla niistä ainesosia, esimerkiksi poistamalla kastikkeen. Muutokset annoksiin on tehtävä ABC-mobiililla tilauksen yhteydessä.

Miten erityisruokavaliot on huomioitu ABC-mobiilissa?

Ruokavaliomerkinnät on ilmoitettu tuotekohtaisesti ABC-mobiilissa. Lisäksi hampurilaisannokset ovat tilattavissa gluteenittomalla sämpylällä ja hampurilaisissa on saatavilla myös kasvispihvi. Osa annoksista on saatavilla myös vegaanisena.

Voiko annoskokoa kasvattaa ABC-mobiilissa?

Kyllä voi. Voit tilata esimerkiksi lisäpihvejä tai -lihapullia annokseesi. Tiettyihin annoksiin voit tilata lisäkastikkeita tai -dippejä halutessasi. ABC Burger -annoksiin on mahdollista tilata isommat ranskalaiset.

Voinko tilata noutopöytäannokseni mukaan ABC-mobiililla?

Osassa ABC-asemia voi tilata noutopöytäannoksia myös mukaan. Noutopöytäannos on listattuna Á la carte -listalla ja voit valita yleensä 1-3 vaihtoehdosta haluamasi ruoan. Annos pakataan take away -rasiaan. Voit valita annokseesi myös juoman.

Mistä noudan ABC-mobiililla mukaan tilaamani ruoka-annokset?

Mukaan tilattavat ruoka-annokset pakataan valmiiksi take away -rasioihin ja ne tuodaan pöytään samaan tapaan kuin paikalla syötävät annokset. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään mukaan tilaamasi ruoat toimitetaan.

Mistä tiedän, mihin pöytään annokseni tuodaan?

Ravintolan pöydät on numeroitu tarroilla. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään annos tarjoillaan.

Haluan tilata ruokani ABC-aseman ulkopuolella olevaan noutoparkkiruutuun. Miten toimin?

Kun saavut ABC-asemalle, jonne olet ruoka-annokset tilannut, etsi aseman noutoparkkiruudut. Ruutujen paikat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta ne pyritään sijoittamaan lähelle aseman sisäänkäyntiä ja noutoparkkiruudut on selkeästi merkittyinä. Pysäköi noutoparkkiruutuun ja merkitse sen numero pöytänumeroksi ABC-mobiiliin. Annokset tuodaan sinulle ilmoittamanasi ajankohtana.

Mitä teen, jos ilmoitan saapuessani vahingossa väärän pöytänumeron?

Olethan yhteydessä asemalla henkilökuntaan.

Miten toimia, jos en ehdikään asemalle ruokatilaukseen ilmoittamanani ajankohtana?

Ole viipymättä yhteydessä asemalle ja ilmoita uusi arvioitu saapumisaika. Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa oikea saapumisaika.

Valmista annosta voidaan säilyttää 10 minuuttia siitä ajankohdasta eteenpäin, kun tilaus on ilmoitettu valmistuneeksi. Yli 10 minuuttia odottaneita annoksia ei voida enää tarjoilla, koska haluamme varmistua myymiemme tuotteiden hyvästä laadusta.

Miten toimin, jos tilaan ruoat vahingossa väärälle asemalle?

Virheen huomattuasi ole yhteydessä viipymättä asemalle, johon olet tilauksen tehnyt. Hyvityksestä sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta mikäli annoksia ei ole ehditty vielä valmistamaan tilaus hyvitetään sinulle.

Mitä teen, jos saapuessani ei ole yhtään numeroitua pöytää vapaana tai ylipäätään vapaata pöytää?

Mikäli näin pääsee käymään, niin olethan yhteydessä ABC Liikennemyymälän henkilökuntaan.

Voinko tilata Arnoldsin donitseja mukaan ABC-mobiililla?

Kyllä voit tilata, mikäli Arnoldsin donitsit ovat kyseisen ABC Liikennemyymälän valikoimissa. Voit valita 2, 6 tai 12 kappaleen noutopakkauksia ja niihin neljästä makuvaihtoehdosta haluamasi Arnoldsin donitsit.

Noutopöytä ja aukioloajat

Mistä ABC:n Noutopöydän ruoat tulevat?

Ammattitaitoiset ABC-keittiömestarit ja -kokit valmistavat ABC Liikennemyymälän Noutopöydässä tarjottavat ruoat paikan päälläm ABC Liikennemyymälän keittiössä. Tarkista Liikennemyymäläkohtainen päivittäin vaihtuva Noutopöydän tarjonta verkkosivuiltamme aseman tiedoista. Asemakohtaisilla sivuilla on kerrottu myös tarjolla olevien ruokien ruokavaliomerkinnät (L, G, VL).

Tarkistathan aina tilatessasi ruoan sisällön henkilökunnaltamme, mikäli noudatat erikoisruokavaliota tai Sinulla on jokin ruoka-aineallergia.

Miten ABC Liikennemyymälät ovat avoinna?

ABC Liikennemyymälät palvelevat vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä, kuten jouluna ja juhannuksena jne. Market ja Ravintola palvelevat aina Liikennemyymälän aukioloajan mukaisesti. Tarkista asemakohtaiset aukioloajat verkkosivuiltamme tai ABC-mobiilista.

ABC Ravintolan à la carte -valikoimaan on tullut muutoksia. Mistä on kyse?  

ABC Ravintolan asiakkaiden tarpeet ja toiveet vaihtelevat asemittain. Jatkossa kussakin ABC Ravintolassa on juuri kyseisen aseman asiakaskunnalle räätälöity à la carte –lista, kestosuosikkeja unohtamatta. Seuraamme asiakkaidemme toiveita jatkuvasti ja päivitämme tarvittaessa ruokalistaa niiden mukaan.   À la carte -listan muutokset eivät vaikuta Noutopöydän, ABC Burgerin ja ABC-asemien yhteydessä olevan Hesburgerin tarjontaan.   Jokaisen ABC Ravintolan ajantasaisen tarjonnan voi tarkistaa helposti ABC-mobiilista tai osoitteesta abcasemat.fi   

Miten valikoima muuttuu?  

À la carte -listan laajuus voi vaihdella jatkossa asemittain. Suosikkiannokset löytyvät edelleen jokaisesta ABC Ravintolasta. Niihin kuuluvat tällä hetkellä Lehtipihvi, Lihapullapannu, Bonuspannu, Possunleike, Bearnaisebroileri, Vuohenjuustobroileri, Maalaissalaatti kanalla ja Bearnaiselohi. Myös KEBABC! Kebablihalla tai härkäpapusuikaleilla, Apsi Apinan suosikit ja aamiaislautanen ovat tällä hetkellä jokaisen ABC Ravintolan listalla.   Suosikkilistan rinnalla ABC Ravintoloiden à la carte -listalla voi olla vaihtelevasti tarjolla seuraavat kokonaisuudet: Ronskikset nyhtöpossulla tai kanalla, Chef’s Burger -annokset, ABC Pizzat sekä yö-/iltamenu. Näiden mukana olo valikoimissa voi siis vaihdella asemittain tai esimerkiksi sesongeittain.   Jokaisen ABC Ravintolan ajantasaisen tarjonnan voi tarkistaa helposti ABC-mobiilista tai osoitteesta abcasemat.fi 

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo