ABC-mobiili - Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet ABC-mobiilin liittyvät useimmiten esille tulleet kysymykset tähän osioon.

Yleistä ABC-mobiilista

Mikä on ABC-mobiili?

ABC-mobiili on ABC-ketjun oma mobiilisovellus, joka helpottaa autoilevien ihmisten arkea. Sovelluksella voi maksaa tankkauksen, autonpesun ja sähköauton latauksen ABC-asemilla. Sovellus näyttää ABC-asemien Noutopöytä- ja A la carte -annostarjonnan. Sovelluksella voi maksaa Noutopöytä ruokailun asemalle saapuessa. Sovelluksella voi tilata ja maksaa a la carte -annoksen ennakkoon tietylle ABC-asemalle. Lisäksi mobiilisovelluksella voi seurata yhden auton keskikulutusta ja tarkastella ABC-asemien tarjoamia palveluita.

Miten vaihdan ABC-mobiilin kieliasetuksen?

ABC-mobiiliin voi valita joko suomen, ruotsin tai englannin kielen. Kielivalinta löytyy sovelluksen Minä-osiosta.

Onko ABC-mobiilin käyttäminen maksullista?

ABC-mobiili on maksuton palvelu. Voit ladata ABC-mobiili-sovelluksen puhelinmerkistä riippuen joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sovelluksen nimellä “ABC-mobiili”.

Mikä on ABC-mobiilitankkaus?

ABC-mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia maksuautomaatilla, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta. Maksutapana käy myös Apple Pay. ABC-mobiilitankkaus toimii kaikilla ABC-asemilla.

Mikä on ABC-mobiilipesu?

Mobiilipesu on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa pestä auto, kun voit maksaa auton pesun älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä maksukortilta. Maksutapana käy myös Apple Pay. Voit ostaa mobiilipesuja yhden kerrallaan tai edullisemmin kolmen tai viiden kappaleen pesutuotteina eli sarjapesuina. Usean osuuskaupan alueella on tarjolla myös kuukausipesu.

Mikä on ABC-mobiilitilaus?

Mobiilitilaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa maksaa ravintolaruoat ABC-asemalla. Voit tilata ja maksaa À la carte tai ABC Burger -annoksen älypuhelimesi avulla ennakkoon haluamallesi ABC Liikennemyymälään. Maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä maksukortilta. Saavuttuasi asemalle valitset vapaana olevan pöydän tai aseman ulkopuolella olevan noutoparkkiruudun ja syötät pöytänumeron sovellukseen. Tilaamasi annos tarjoillaan sinulle ajankohtana, jonka ilmoitit tilauksen yhteydessä.

Voit myös maksaa Noutopöydän ABC-mobiililla, jolloin saat aikuisten Noutopöytäostosta -10 % alennuksen.

ABC-mobiilin käyttöönotto

Miten saan ABC-mobiilin käyttööni?

Voit ladata ilmaisen ABC-mobiili -sovelluksen sovelluskaupasta joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sen nimellä “ABC-mobiili”.

Mikäli olet asiakasomistaja, kirjaudu palveluun S-käyttäjätililläsi niin kerrytät mobiilitankkauksesta Tankkausbonusta, mobiilipesuista ja mobiilitilauksesta, sekä sähköauton latauksesta Bonusta. Rekisteröitymisen jälkeen käy lisäämässä käyttämäsi Visa, MasterCardin tai S-Business-kortti. Maksaessasi ostoksesi S-Etukortilla, kerrytät myös maksutapaetua.

Miten saan tunnuslukukyselyn päälle ABC-mobiilissa?

Voit käyttää, mutta jos haluat käyttää sovellusta maksamiseen, niin sinun tulee kirjautua sisään sovellukseen ja lisätä haluamasi debit- tai credit -maksukortin tiedot.

Voinko käyttää ABC-mobiilia maksamiseen ilman rekisteröitymistä sovellukseen?

ABC-mobiilin käyttö maksamiseen on mahdollista vain rekisteröitymällä ABC-mobiilisovellukseen.

Voinko käyttää ABC-mobiilia millä tahansa mobiililaitteella?

ABC-mobiilia voi käyttää älypuhelimella. Se on tuettu iOS 12.4 ja Android 6.0 versioilla ja sitä uudemmilla versioilla.

S-käyttäjätili

Mikä on S-käyttäjätili?

S-käyttäjätili on S-ryhmän tunnistautumistapa, jota tarvitset, kun kirjaudut S-ryhmän verkkopalveluihin. Voit luoda itsellesi S-käyttäjätilin osoitteessaS-käyttäjätili

Mistä saan S-käyttäjätilin?

S-käyttäjätilin pääset luomaan kirjautuessasi ABC-mobiiliin kohdasta ”Luo S-käyttäjätili” tai osoitteessa S-käyttäjätili Tarvitset myös pääsyn sähköpostiisi, koska sinne lähetetään kertakäyttöinen vahvistuskoodi.

Voit tunnistautua muihin S-ryhmän digitaalisiin palveluihin S-käyttäjätililläsi. Sinun ei tarvitse olla asiakasomistaja luodaksesi S-käyttäjätiliä.

Mitä syitä voi olla, että S-käyttäjätilin luominen ei onnistu?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Kuinka kauan S-käyttäjätilin vahvistamisen yhteydessä lähetettävä vahvistuskoodi on voimassa?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Voiko tulla tilannetta, että minulle lähetetty S-käyttäjätilin vahvistuskoodi ei toimi?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Saanko Bonusta ostoistani, jos käytän S-käyttäjätiliä?

Kun lisäät S-Etukortin asiakasomistajanumeron S-käyttäjätilillesi tilin luonnin yhteydessä, Bonukset ja Tankkausbonus kirjautuvat verkkomaksuissa automaattisesti.

Jos et lisännyt Bonuskortin tietoja vielä kirjautumisvaiheessa, voit muokata tietojasi kirjautumalla S-käyttäjätiliin osoitteessa: S-käyttäjätili.

S-käyttäjätilin tietoja voi muokata Omat tiedot -näkymästä.

Miten toimia, kun olen unohtanut käyttäjätunnukseni?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Miten vaihdan salasanani S-käyttäjätiliin?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Mitä tietoja S-käyttäjätiliin tallentuu?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Tein S-käyttäjätilin väärällä sähköpostiosoitteella. Miten voin vaihtaa osoitteeni?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Miten toimin, kun olen menettänyt S-käyttäjätiliin liitetyn sähköpostiosoitteen hallinnan, enkä saa haltuuni kirjautumiskoodia?

Katso tarkemmin: https://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu/s-kayttajatili/#s-kayttajatili

Mobiilitankkaus

Miten mobiilitankkaus toimii ABC-mobiilissa?

Kun avaat sovelluksen, ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti millä ABC-asemalla olet puhelimen paikannustiedon avulla. Aja vapaalle mittarille ja valitse vastaava mittarinumero sovelluksesta. Maksaminen hoituu kätevästi sovellukseen syötetyn maksukortin avulla ja sen jälkeen voit aloittaa tankkauksen. Koko maksutapahtuman voi hoitaa auton suojassa istuen nopeasti ja vaivattomasti. Ulos autosta on astuttava vain tankkausta varten.

Jos olet asemalla ja paikannustiedon saaminen kestää hieman kauemmin, aseman mittarikentän sijaan sovellus avautuu ABC-osioon. Kun puhelin saa paikannustiedon, jonka perusteella olet asemalla, ABC-osion alkuun ilmestyy ”Olet asemalla” -nappi, josta pääset suoraan aseman mittarivalintaan. Näet myös sijaintisi perusteella lähimmät asemat ABC-osion kartasta ja Hae-osion asemalistasta.

Voinko tankata millä tahansa ABC-asemalla käyttäen ABC-mobiilitankkausta?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla Suomen ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

Voinko maksaa tankkauksen etukäteen ABC-mobiilissa?

Tankkausta ei voi maksaa etukäteen ABC-mobiilissa, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa. ABC-mobiililla maksettaessa voit itse määrittää katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni ABC-mobiililla?

Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero, jonka luokse olet ajanut. Asemalla on mobiilimaksamisen mahdollisuudesta viestivät tarrat.

Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun laskuuni, kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

Mitä minun tulee tehdä polttoainemittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen ABC-mobiililla?

Aja vapaan mittarin kohdalle. Mittarin luona valitse sovelluksesta sen mittarin numero, jolle olet juuri ajanut. Maksa tankkaus, jonka jälkeen sovelluksen ruutuun tulee ilmoitus, että sinulla on 2-3 min aikaa aloittaa tankkaus. Jätä silloin puhelin autoosi turvallisuussyistä ja aloita tankkaus normaalisti nostamalla polttonestepistooli telineestä.

Onko matkapuhelimen käyttö nykyään sallittua mittarikentällä?

Matkapuhelinta ei tule käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse puhelintasi, joten sen voi jättää hyvillä mielin autoon.

Autopesut

Miten autopesun ostaminen toimii ABC-mobiilissa?

ABC-mobiililla voi ostaa pesuja yksittäis -tai sarjapesuja. Usean osuuskaupan alueella voi ostaa pesuja myös kuukausipesutilauksena.

Yksittäinen pesu

ABC-mobiilissa yksittäisen pesun voi ostaa saavuttua ABC Carwash -autopesuasemalle. Pesu ostetaan valitsemalla ABC-mobiilista ensin asema, jolla olet, sen jälkeen Pesu-toiminto ja Pesun osto-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse yksi kappale kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Sarjapesu

Sarjapesuja voi ostaa joko ABC Carwash -autopesuasemalta tai ennakkoon. ABC Carwash -autopesuasemalla valitse asema, jolla olet, sen jälkeen Pesu-toiminto ja Pesun osto -näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse kolme tai viisi kappaletta kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. Oston yhteydessä yksi ostetuista pesuista käytetään heti ja ”Pesun käyttö” –näkymässä näkyy kaksi tai neljä kappaletta käyttämättömiä pesuja. Kun sarjapesut ostetaan ennakkoon, kaikki pesut jäävät käyttöön Pesun käyttö -näkymän kautta. Ennakko-ostaminen aloitetaan ABC-mobiilin ABC-osiosta painamalla vihreää ”Osta pesut ennakkoon"-nappia. Sarjapesujen käyttöpaikat ja voimassaolo ilmoitetaan oston yhteydessä ja ne ovat nähtävillä oston jälkeen Minä-osion Mobiilipesu-näkymän kohdassa ”Voimassa oleva pesut”. Kuukausipesujen ostosta ja käytöstä on erilliset ohjeet.

Voinko maksaa ABC-mobiililla kaikissa ABC Carwash -autopesuissa?

Lähes kaikissa ABC Carwash -autopesuissa voi maksaa ABC-mobiililla. Sovelluksen Hae-osiossa voit tarkastella ABC Carwash -autopesupaikkojen tietoja. Rajaa hakua -toiminnolla voit nähdä autopesupaikat, joissa voit maksaa pesun ABC-mobiililla.

Miksi ABC-mobiilipesu ei toimi kaikilla ABC Carwash -autopesupaikoilla, joissa on pesupiste?

Kaikilla ABC Carwash -pesupaikoilla ei vielä ole sellaisia järjestelmiä, jotka mahdollistaisivat pesun maksamisen mobiililla.

Voinko maksaa autopesun etukäteen?

Sarja- ja kuukausipesuja voi ostaa halutessaan etukäteen ABC-mobiililla, yksittäisen pesun voi ostaa vasta saavuttuasi autopesuasemalle. Tarkastathan ennen maksamista, että missä kaikissa ABC Carwash -autopesuissa ennakkoon ostetut pesut ovat voimassa.

Onko mahdollista, että joku muu pesee autonsa minun laskuun, kun käytän ABC-mobiilia?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että maksat/käytät autopesun ABC-mobiililla, kun joku muu on edelläsi jonossa. Toinen mahdollisuus on, että ABC-mobiili on paikantanut sinut väärin tai olet vahingossa valinnut sovelluksesta ABC Carwash -autopesuaseman, jossa et kuitenkaan ole. Välttääksesi mahdolliset väärinkäytöt, tarkista sovelluksesta ABC Carwash -autopesupaikan nimi ja maksa/käytä autopesu vasta silloin, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.

Mistä tiedän, mihin pesuhalliin ajan asemalla, jossa on useampi pesuhalli ja haluan maksaa autopesun ABC-mobiililla?

ABC Carwash -pesupaikan pesuhallit ovat numeroituja. Aja haluamasi pesuhallin oven eteen ja valitse sovelluksesta vastaava pesuhallin numero. Maksa autopesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Mitä minun tulee tehdä, jotta voin maksaa autopesun ABC-mobiililla?

Sinulla pitää olla sovellukseen lisätty maksukortti. Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash autopesuasemalla, jolla olet. Valitse yksi, kolme tai viisi kappaletta Pesun osto-näkymässä olevista pesuohjelmista. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Onnistuneesta maksusta saat kuitin ABC-mobiiliin. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Mitä minun tulee tehdä, jotta voin käyttää aiemmin ostamani autopesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -autopesupaikalta, jolla olet. Valitse Pesun käyttö-näkymästä aiemmin ostettu pesuohjelma ja paina Käytä pesu -painiketta, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, missä niitä voi käyttää?

Pesut ovat käytettävissä yhden osuuskaupan alueella, niissä ABC Carwash -autopesuissa, joissa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma. Pesujen käyttöpaikat näytetään aina oston yhteydessä. Oston jälkeen voit tarkistaa Minä -osion Mobiilipesu -kohdasta voimassa olevat mobiilipesut ja niiden käyttöpaikat.

Olen ostanut useamman autopesun sisältävän pesutuotteen, miten pitkään ostetut pesut ovat voimassa?

Ostaessasi kolme pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 90 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 3 kpl sarja”.

Ostaessasi viisi pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 180 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 5 kpl sarja”.

Onko kannattavampaa ostaa yksi vai useampi pesu kerrallaan?

Normaalihintaiset pesut ovat edullisempia sarjapesuina. ABC-mobiili näyttää säästämäsi summan ostohetkellä.

Minulla on S-Business -kortti ja saan autopesun ostosta alennuksen. Saanko lisäalennusta, kun ostan useamman pesun sisältävän pesutuotteen?

Useamman autopesun sisältävässä pesutuotteessa on jo selkeä alennus normaalihintaiseen yksittäispesuun nähden.

ABC-mobiili näyttää yhden pesun hinnan siten, että siinä on huomioitu alennus. Useamman pesun osalta säästämäsi summa näytetään ostohetkellä.

Voinko tarkastaa autopesun jonotilanteen etukäteen?

Lähes jokaisella ABC Carwash -autopesuasemalla on käytössä jonokamera, josta lähetetään lähes reaaliaikaista kuvaa ABC-mobiiliin. Jonotilannekuva päivittyy noin minuutin välein.

Kuukausipesut

Miten saan kuukausipesun käyttööni ABC-mobiilissa?

Kuukausipesu edellyttää kuukausipesutilauksen tekemistä. Aloita valitsemalla Pesu-toiminto ja Pesun osto-näkymästä ”Kuukausipesu”. Tilauksen tekeminen aloitetaan syöttämällä auton rekisterinumero (esimerkiksi ABC-123). Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti vielä erikseen. Olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Korttikohtaiset yhteystiedot tulee täyttää. Sähköpostiosoitetta käytetään viestintään, jos tilauksen hinnoittelu muuttuu.

Miten kuukausipesua käytetään ABC-mobiilissa?

Maksutolpan kohdalle (tai erikseen merkittyyn kohtaan) ajettaessa luetaan auton rekisterinumero. ABC-mobiiliin tulee ilmoitus, josta painamalla voi käynnistää autopesun manuaalisesti. Vaihtoehtona on aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä automaattinen käynnistys, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Kuinka kauan kuukausipesutilaukseni on voimassa?

Kuukausipesutilaus on voimassa toistaiseksi ja se veloitetaan 30 vuorokauden välein.

Onko kuukausipesutilaus sitova esimerkiksi vuodeksi?

Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. Olet oikeutettu pesemään autoasi kyseisen tilausjakson loppuun asti tai kunnes olet käyttänyt kaikki tilausjakson autopesut.

Voinko ostaa useamman kuukausipesun samalle rekisteritunnukselle?

Se ei ole mahdollista tällä hetkellä, vaan vain yksi tilaus voi olla voimassa yhdelle rekisteritunnukselle.

Olen ostanut kuukausipesutilauksen, voinko käydä pesemässä autoani rajattomasti?

Voit käyttää enintään kahdeksan (8) pesua 30 vuorokauden aikana. Kuukausipesutilaus uusiutuu automaattisesti 30 vuorokauden jälkeen. ABC-mobiilista voi ostaa lisäksi yksittäis- tai sarjapesuja.

Olen käyttänyt kahdeksan pesua ja ABC-mobiili näyttää, että en voi enää käyttää pesuja, mistä saan niitä lisää?

Voit käyttää enintään kahdeksan pesua 30 vuorokauden aikana. Kuukausipesutilaus uusiutuu automaattisesti 30 vuorokauden jälkeen. ABC-mobiilista voi ostaa lisäksi yksittäis- tai sarjapesuja.

Olen ehtinyt jo käyttämään kahdeksan autopesua ennen kuukauden päättymistä. Voinko peruuttaa kuukausipesutilauksen ja ostaa uuden?

Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen koska tahansa, mutta samalle rekisterinumerolle uuden kuukausipesutilauksen ostaminen on mahdollista taas, kun voimassa oleva tilausjakso päättyy.

Myönnetäänkö kuukausipesuista S-Business alennusta?

S-Business alennusta ei myönnetä kuukausipesutilauksista. Kuukausipesutilauksen hinta on itsessään erittäin kilpailukykyinen.

Kertyykö kuukausipesutilauksesta Bonusta?

Kyllä, kun olet liittänyt S-Etukortin S-käyttäjätiliin. Voit tarkistaa asian "Minä"-osiosta.

Miten voin lopettaa kuukausipesutilauksen?

Voit lopettaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Lopeta kuukausipesutilaus"-painiketta näkymän alaosassa.

Voinko ajaa suoraan autopesuun (ilman ABC-mobiilin avaamista), jos olen tilannut kuukausipesun?

Voit aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä ”Käytä kuukausipesu automaattisesti rekisterinumeron perusteella”, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Olen lisännyt maksukortin ABC-mobiiliin, pitääkö minun lisätä maksukortti erikseen kuukausipesutilaukseen?

Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Kuukausipesutilaukseen tehtävä maksukortin lisäys pitää tehdä, vaikka käyttäisit sellaista maksukorttia, jonka olet jo lisännyt ABC-mobiiliin.

Miten voin muuttaa kuukausipesutilaukseen maksukorttia ABC-mobiilissa?

ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Päivitä maksukortti"-painiketta ja toimi ohjeiden mukaan.

Voinko hyödyntää kuukausipesua, vaikka autossani ei ole rekisterikilpeä etupuskurissa keskellä?

Rekisterikilven tulee olla kiinni sille osoitetussa paikassa auton etupuskurissa, jotta rekisteritunnistuskamera pystyy sen tunnistamaan, ja voit näin ollen käyttää kuukausipesua onnistuneesti. Rekisterikilvessä tulee olla kolme kirjainta ja kolme numeroa, jotta kilpi voidaan tunnistaa. Erikoiskilvet esim. ABC-1 eivät valitettavasti toimi.

Kulutuksen seuranta

Missä ja miten voin seurata autoni polttoaineen kulutusta?

ABC-mobiilin Historia-osiossa voit tarkastella:

 1. tankkauksiin kuluneita euroja
 2. tankattuja polttoainelitroja
 3. yhden auton keskikulutusta.
Mitä ostotietoja voin tarkastella ABC-mobiilissa?

ABC-mobiililla voit tarkastella omia ABC-mobiililla tehtyjä ostotietoja. ABC-mobiilin avulla voit seurata yhden auton polttoaineen kulutusta. Kulutuksen seurannassa ja keskikulutuksen laskennassa huomioidaan vain ne tankkaukset, joihin on lisätty mittarilukema. Lisäämällä autosi mittarilukeman tankkauksen jälkeen, kyseinen tankkaus huomioidaan kulutuksen seurannassa. Sovellus laskee sekä tankkauksien välisen kulutuksen ja ajetun matkan, että kokonaiskeskikulutuksen aina kun polttoainetta tankataan täysi tankillinen. Sovellus osaa ottaa huomioon tilanteen, kun polttoainetta ei tankata täyttä tankillista. Tällöin syötät mittarilukeman tankkauksen jälkeen ja merkitset liukukytkimellä, että kyseessä on vajaa tankkaus. Vajaiden tankkausten litrat tulee huomioiduksi keskikulutuksen laskentaan seuraavan täyden tankkauksen jälkeen. Näin sekä kokonaiskeskikulutus että tankkauksien välinen kulutus lasketaan oikein.

S-mobiilissa näet laajemmin asiakasomistajatalouden ostokertymän Bonusostot-osiossa.

Mistä näen Bonusostokertymän?

Näet Bonusostokertymän joko S-kanavalta tai S-mobiilista.

Miten lisään mittarilukeman maksettuani tankkauksen ABC-mobiililla?

Tankkauksen jälkeen ABC-mobiili näyttää tankkauksen tiedot ja oikeasta alakulmasta on valittavissa toiminto ”Lisää mittarilukema”. Voit myös lisätä mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Lisää mittarilukema”-toiminto.

Miten lisään mittarilukeman, kun olen tankannut muulla asemalla tai olen maksanut tankkauksen kortilla tai käteisellä?

ABC-mobiilin Historia-osion oikeassa yläkulmassa on ”Lisää tankkaus” -toiminto.

Miten voin muokata lisättyä mittarilukemaa tai vaihtaa tankkauksen täydeksi/vajaaksi?

Voit muokata valitun tankkauksen mittarilukemaa Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa”-toiminnon. ”Mittarilukeman muokkaus” -näkymässä voit myös vaihtaa täyden tankkauksen vajaaksi tai toisinpäin.

Miten näen ABC-mobiilissa, mille tankkauksille olen lisännyt mittarilukeman?

Kulutuksen seurannan ollessa päälle näet Historia-osiossa tankkaustapahtuman kolmannella rivillä infotekstin:

Ensimmäinen täydeksi merkitty tankkaus, josta myös kulutuksen seurannan laskeminen on aloitettu: Mittarilukema kilometreinä

Täydeksi merkitty tankkaus: X,X l / 100 km (YYY km) -teksti, jossa X,X litraa on täysien tankkausten välinen kulutus ja YYY km ajettu matka niiden välillä

Vajaaksi merkitty tankkaus: ”Vajaa tankkaus” -teksti

Miten poistan yksittäisen tankkauksen keskikulutuksen laskennasta ABC-mobiilissa?

Voit poistaa valitun tankkauksen mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa” -toiminnon. "Mittarilukeman muokkaus” -näkymän oikeassa yläkulmassa on ”Poista”-toiminto, jolla voit poistaa mittarilukeman tankkauksesta. Tämän jälkeen kyseistä tankkausta ei enää huomioida keskikulutuksen laskennassa.

Miksi en voi seurata useamman auton kulutusta ABC-mobiilista?

Toistaiseksi ABC-mobiilissa voi seurata vain yhden auton kulutusta.

Miksi en näe muiden perheenjäsenten tankkauksia ABC-mobiilissa?

ABC-mobiili on henkilökohtainen. S-ryhmän oma S-mobiili -sovelluksessa on Bonusostot-osio, joka näyttää asiakasomistajatalouden tankkauksiin käytetyt eurot ja tankatut litrat.

Miten aloitan uuden auton kulutuksenseurannan ABC-mobiilissa?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Aiemmin syötetyt kilometrilukemat poistetaan. Huomioitavaa on, että tietoja ei saa palautettua.

Miten voin ottaa kulutuksenseurannan pois päältä ABC-mobiilissa?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta –asetus. “Seuraa ajoneuvosi kulutusta” liukukytkimellä voit laittaa kulutuksen seurannan pois päältä. Tällöin “Lisää mittarilukema”- ja “Lisää tankkaus”-toimintoja ei näy ABC-mobiilissa.

Miten poistan kulutuksen seurannasta kaikki mittarilukemat ABC-mobiilissa?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Huomioitavaa on, että tietoja ei saa palautettua.

Ravintolaruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen

Miten ravintolaruoan tilaaminen toimii ABC-mobiilissa?

Valitse Ravintola-toiminto ja paina joko ”Aloita ruoan tilaus” tai Tilaa ABC Burger –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä ”Aloita ruoan tilaus” -painiketta, jolloin sinulle avautuu suoraan suosituimmat ja lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

Voiko ravintolasta tilata ruokaa ABC-mobiililla koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaamisen aukioloaika näkyy asemakohtaisesti ABC-mobiilissa. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

Mitä ravintolatuotteita voi tilata ABC-mobiililla?

ABC Liikennemyymälän tilattavissa oleva valikoima on nähtävissä ABC-mobiilissa. Huomioitavaa on, että valikoima saattaa vaihdella asemittain.

Voiko Noutopöydän maksaa ABC-mobiililla?

Kyllä voi ja se kannattaakin, sillä saat 10 % alennuksen Noutopöydän hinnasta, kun tilaat ja maksat ABC-mobiililla. Etu koskee normaalihintaista aikuisten Noutopöytää, alennusta ei myönnetä lasten Noutopöydän hinnoista. Maksathan Noutopöydän vasta asemalle saavuttuasi. Ennakkoon maksettu Noutopöytä tulee hyödyntää 60 minuutin sisällä ostosta.

Miten ravintolan ruokatilauksen voi perua ABC-mobiilissa?

Mobiilitilaus on aina sitova. Joskus voi sattua eteen ennalta arvaamattomia ja pakottavia tilanteita, jolloin tilaus pitää perua. Näissä tilanteissa tilaus tulee perua soittamalla ABC Liikennemyymälään niin pian kuin mahdollista. Jokaisen liikennemyymälän puhelinnumero löytyy tilauksen vahvistuksesta ABC-mobiilissa. Asiakkaan tilaus hyvitetään aina tapauskohtaisesti.

Voiko ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaamista hyödyntää myös ryhmät?

Tällä hetkellä tilausmäärät on rajattu maksimissaan 12 henkilön ryhmille. Sitä suurempia ryhmiä pyydetään tekemään tilaukset www.abcasemat.fi ryhmätilaus -sivun lomakkeella. Saman tai seuraavan päivän varaukset yli 12 hengen ryhmille tulee tehdä aina puhelimitse suoraan asemalle, jotta voimme varmistaa ryhmällenne mahdollisimman sujuvan tauon.

Huomioitavaa, että jos ryhmässä matkailijat tilaavat ruoka-annoksia etukäteen käyttäen henkilökohtaisia ABC-mobiilejaan, tilausten valmistuminen voi viedä enemmän aikaa mitä asiakas on toivonut.

Miten ABC-mobiililla tehty ravintolan ruokatilaus maksetaan?

Tilaustasi vastaava summa veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -maksukortilta (debit- tai credit-kortilta), S-Business-kortilta tai Apple Pay -maksuna.

Saanko leiman ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostamastani annoksesta?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista saada leimaa ateriaetukorttiin ABC-mobiililla ostetusta ruoka-annoksesta.

Voinko tehdä annokseeni muutoksia ABC-mobiilissa?

Annoksien päälisukkeen voi vaihtaa halutessaan, esimerkiksi perunamuusia sisältävän annoksen lisukkeen tilalle voi tilata kasviksia tai ranskalaisia perunoita. Annoksia voi muokata poistamalla niistä ainesosia, esimerkiksi poistamalla kastikkeen. Muutokset annoksiin on tehtävä ABC-mobiililla tilauksen yhteydessä.

Miten erityisruokavaliot on huomioitu ABC-mobiilissa?

Ruokavaliomerkinnät on ilmoitettu tuotekohtaisesti ABC-mobiilissa. Lisäksi hampurilaisannokset ovat tilattavissa gluteenittomalla sämpylällä ja hampurilaisissa on saatavilla myös kasvispihvi. Osa annoksista on saatavilla myös vegaanisena.

Voiko annoskokoa kasvattaa ABC-mobiilissa?

Kyllä voi. Voit tilata esimerkiksi lisäpihvejä tai -lihapullia annokseesi. Tiettyihin annoksiin voit tilata lisäkastikkeita tai -dippejä halutessasi. ABC Burger -annoksiin on mahdollista tilata isommat ranskalaiset.

Onko ravintolaruoan tilaaminen ABC-mobiililla käytössä kaikilla asemilla?

Kyllä, kaikissa ABC Liikennemyymälöissä on käytössä ruoantilaaminen ABC-mobiililla.

Mistä saan kuitin ravintolaruoan mobiilitilauksesta?

Ravintolasta tilatusta annoksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiilin Historia -näkymään.

Voinko saada myös paperisen kassakuitin ABC Liikennemyymälästä, kun tilaan ruoat ABC-mobiililla?

Valitettavasti ruoan ennakkotilauksesta ei voi saada paperista kuittia, vaan kuitti näkyy ABC-mobiilissa Historia -välilehdellä.

Mistä tiedän, mihin pöytään annokseni tuodaan?

Ravintolan pöydät on numeroitu tarroilla. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään annos tarjoillaan.

Mistä noudan ABC-mobiililla mukaan tilaamani ruoka-annokset?

Mukaan tilattavat ruoka-annokset pakataan valmiiksi take away -rasioihin ja ne tuodaan pöytään samaan tapaan kuin paikalla syötävät annokset. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään mukaan tilaamasi ruoat toimitetaan.

Mitä teen, jos saapuessani ei ole yhtään numeroitua pöytää vapaana tai ylipäätään vapaata pöytää?

Mikäli näin pääsee käymään, niin olethan yhteydessä ABC Liikennemyymälän henkilökuntaan.

Miten toimin, jos tilaan ruoat vahingossa väärälle asemalle?

Virheen huomattuasi ole yhteydessä viipymättä asemalle, johon olet tilauksen tehnyt. Hyvityksestä sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta mikäli annoksia ei ole ehditty vielä valmistamaan tilaus hyvitetään sinulle.

Miten toimia, jos en ehdikään asemalle ruokatilaukseen ilmoittamanani ajankohtana?

Ole viipymättä yhteydessä asemalle ja ilmoita uusi arvioitu saapumisaika. Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa oikea saapumisaika.

Valmista annosta voidaan säilyttää 10 minuuttia siitä ajankohdasta eteenpäin, kun tilaus on ilmoitettu valmistuneeksi. Yli 10 minuuttia odottaneita annoksia ei voida enää tarjoilla, koska haluamme varmistua myymiemme tuotteiden hyvästä laadusta.

Mitä teen, jos ilmoitan saapuessani vahingossa väärän pöytänumeron?

Olethan yhteydessä asemalla henkilökuntaan.

Haluan tilata ruokani ABC-aseman ulkopuolella olevaan noutoparkkiruutuun. Miten toimin?

Kun saavut ABC-asemalle, jonne olet ruoka-annokset tilannut, etsi aseman noutoparkkiruudut. Ruutujen paikat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta ne pyritään sijoittamaan lähelle aseman sisäänkäyntiä ja noutoparkkiruudut on selkeästi merkittyinä. Pysäköi noutoparkkiruutuun ja merkitse sen numero pöytänumeroksi ABC-mobiiliin. Annokset tuodaan sinulle ilmoittamanasi ajankohtana.

Voinko tilata noutopöytäannokseni mukaan ABC-mobiililla?

Osassa ABC-asemia voi tilata noutopöytäannoksia myös mukaan. Noutopöytäannos on listattuna Á la carte -listalla ja voit valita yleensä 1-3 vaihtoehdosta haluamasi ruoan. Annos pakataan take away -rasiaan. Voit valita annokseesi myös juoman.

Voinko tilata Arnoldsin donitseja mukaan ABC-mobiililla?

Kyllä voit tilata, mikäli Arnoldsin donitsit ovat kyseisen ABC Liikennemyymälän valikoimissa. Voit valita 2, 6 tai 12 kappaleen noutopakkauksia ja niihin neljästä makuvaihtoehdosta haluamasi Arnoldsin donitsit.

Maksaminen ABC-mobiililla

Onko ABC-mobiililla maksaminen turvallista?

Kyllä, maksaminen älypuhelimella on turvallista, koska mobiilimaksaminen edellyttää yleensä sovellukseen kirjautumista ja maksujen hyväksymistä erikseen. Kukaan ei voi huomaamattasi veloittaa mitään maksusovellukselta.

Jos ABC-mobiiliin rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilissa olevia maksukortteja ei voi käyttää maksamiseen.

Miten tankkaus veloitetaan minulta ABC-mobiilissa?

Tankkauksen loppusumma veloitetaan maksukortiltasi, jolla maksoit ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus.

Miten autopesu veloitetaan minulta maksaessani ABC-mobiililla?

Valitsemasi pesuohjelmaa vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla maksoit ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus.

Miten mobiilitilaus veloitetaan minulta?

Mobiilitilausta vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla maksoit ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus.

Voinko valita kumpaa puolta (debit/credit) käytän yhdistelmäkortilta ABC-mobiilissa?

Kyllä voit valita. Jos haluat käyttää maksukortin debit-ominaisuutta, syötä tietoihin maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvä numerosarja. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.

Jos haluat käyttää maksukortin credit-ominaisuutta, syötä maksukortin etupuolella oleva korttinumero ja kortin takapuolelta kolme numeroinen CVV2/CVC2-tarkistusluku (nimikirjoitukselle varatun alueen kohdalta).

Miten vaihdan maksukortin ABC-mobiiliin, esim. vaihtaessani pankkia tai kortin vanhentuessa?

ABC-mobiilin Minä-osion Maksutavat -näkymässä voi hallinnoida kortteja, lisätä uusia tai poistaa vanhentuneita maksukortteja, joita ei halua enää käyttää ABC-mobiilissa.

Voinko lisätä useamman eri maksukortin ABC-mobiiliin?

Voit lisätä ABC-mobiiliin useamman eri käytössäsi olevan Visa, MasterCard tai S-Business-kortin. Voit nimetä maksukortin, jotta tunnistat kortin helpommin maksutapahtuman yhteydessä. Tämä tapahtuu sovelluksen Minä-osiossa valitsemalla “Maksukortit” ja valitsemalla kortin, jonka nimeä haluat muuttaa. Voit valita ennen maksun vahvistamista, millä maksukorttilla haluat maksaa.

Saanko Bonusta/Tankkausbonusta ja maksutapaetua ABC-mobiililla maksettaessa?

Kyllä, Bonus ja Tankkausbonus kertyvät automaattisesti, kun olet tunnistautunut asiakasomistajaksi ABC-mobiiliin. Lisäksi saat maksutapaetua, kun maksat S-Etukortilla.

Voiko ABC-mobiiliin lisätä rinnaiskorttia maksamiseen?

Kyllä voi, kunhan rinnakkaiskortti on S-Etukortti Visa ja kortinhaltija tunnistautuu henkilökohtaisesti ABC-mobiiliin.

Toimiiko ABC-mobiili AppleWatchilla?

Tällä hetkellä ABC-mobiilia ei voi käyttää AppleWatchilla.

Saanko tankkauksesta kuitin mittarikentällä?

Kyllä, voit tulostaa kuitin normaaliin tapaan mittarikentällä tankkauksen jälkeen. Mobiilitankkauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti myös ABC-mobiiliin.

Saako autopesusta tulostettua kuitin maksaessa ABC-mobiililla?

Ei saa, mutta pesun maksamisesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin. Jos käytössäsi on S-ryhmän sähköinen kassakuittiarkisto, kuitti tallentuu myös sinne.

Vaaditaanko maksutapahtuman lisävarmennusta joka kerta, kun maksan ABC-mobiililla?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Jos pankki edellyttää tunnistamista, ABC-mobiilissa asiakas ohjataan pankin tunnistautumiseen. Käytännössä asiakas käy pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa tai saa tekstiviestillä koodin, joka syötetään tunnistautumissivulle. Visa ja Mastercard korteilla maksaessa voidaan edellyttää vahvaa tunnistautumista. S-Business -korteilla ja Apple Pay -maksutavalla vahvaa tunnistautumista ei vaadita.

Miksi joudun pankin tunnistautumiseen, vaikka ostokseni summa on alle 50 euroa?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Pankin päätökseen vaikuttaa mm. aikaisemmat ostotapahtumat. Kauppiaana emme voi tähän vaikuttaa.

Miksi minulta vaaditaan välillä vahvaa tunnistautumista maksaessani ABC-mobiililla?

Vahvan tunnistautumisen käytännöt vaihtelevat pankeittain. Osa pankeista vaatii vahvaa tunnistautumista maksuille satunnaisesti, osa taas jokaisen oston yhteydessä.

Vahvaan tunnistukseen joutuu todella harvoin silloin, kun pankilla on tapahtumien riskiarviointi käytössä. Vahvaan tunnistukseen joutuu jokaisen ostotapahtuman yhteydessä silloin, kun pankilla ei ole käytössä riskiarviointia.

Ostotapahtumat hylätään silloin, kun pankilla ei ole uuden tunnistustavan edellyttämää toimintatapaa käytössä.

Pankkien erilaisiin käytäntöihin emme voi kauppiaana vaikuttaa.

Miten Apple Pay otetaan käyttöön ABC-mobiililla maksettaessa?

Lisää haluamasi maksukortti tai -kortit iPhonessa olevaan Wallet-appiin. Apple Pay tulee automaattisesti maksutavaksi ABC-mobiiliin ”Muut maksutavat”-kohdan alle.

Voinko lisätä ihan minkä maksukortin tahansa Apple Pay:hin?

Apple Pay:hin voit lisätä ainakin seuraavien pankkien maksukortit: OP, Nordea, Aktia, Bank Norwegian, Danske Bank ja Säästöpankki. Voit tarkistaa ajantasaisen listan osoitteesta: Apple Payhin osallistuvat pankit Afrikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä - Apple-tuki (FI).

Miten maksan Apple Pay:n avulla ABC-mobiilissa?

Kun olet ottanut Apple Pay:n käyttöön iPhonen Lompakko/Wallet-apissa, niin voit maksun yhteydessä valita maksutavaksi Apple Pay:n painamalla maksukortin nimeä ja valitsemalla avautuvasta näkymästä maksutavaksi Apple Pay:n.

Kun maksan ABC-mobiilissa Apple Pay:llä, pitääkö minun vahvistaa maksu joka kerta vahvan tunnistautumisen avulla?

Apple Pay -maksaminen ei vaadi vahvaa tunnistautumista maksun yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tehdään, kun maksukortti lisätään Apple Pay:hin. Sen jälkeen Apple Pay:llä maksettaessa erillistä tunnistuspyyntöä ei tule, vaan puhelin hyödyntää Applen laitteistoon ja ohjelmistoon rakennettuja turvaominaisuuksia.

Maksaako Apple Pay:n käyttäminen?

Apple Pay:n käyttämisessä ei ole mitään erillistä veloitusta.

Saanko Bonusta/Tankkausbonusta, kun maksan Apple Pay:n avulla?

Ostoista kertyy Bonusta/Tankkausbonusta normaaliin tapaan, kunhan olet tunnistautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana.

Erityishuomio yrityskortilla maksaville asiakkaille! Mikäli olet tunnistautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana ja aiot maksaa Apple Pay:n avulla ostoja yrityskortilla ABC-mobiilissa, niin ostoista kertyy Bonusta/Tankkausbonusta.

Miksi S-Etukorttia ei voi lisätä Apple Pay:hin?

S-Etukorttia ei valitettavasti voi vielä lisätä iPhonen Lompakko/Wallet-appiin. Saat kuitenkin Bonusta, vaikka maksat muilla maksukorteilla, kunhan olet kirjautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana.

Mitä ostoksia voin maksaa ABC-mobiilissa Apple Pay:n avulla?

Voit maksaa Apple Pay:n avulla kaikkia ABC-mobiilissa myynnissä olevia tuotteita ja palveluita.

Onko ABC-mobiililla mahdollista maksaa Google Pay:n tai Mobile Pay:n avulla?

Tällä hetkellä Google Pay:n tai Mobile Pay:n avulla ei ole valitettavasti mahdollista maksaa ABC-mobiilissa. Pyrimme mahdollistamaan lisää maksutapoja ABC-mobiilissa tulevaisuudessa.

Onko Apple Pay turvallinen tapa maksaa?

Apple Pay on turvallinen ja suojattu tapa maksaa. Lue lisää Apple Payn turvallisuudesta ja tietosuojasta täältä: Yleiskatsaus Apple Payn turvallisuuteen ja tietosuojaan - Apple-tuki (FI).

Voit tutustua Apple Pay-maksutapaan tarkemmin osoitteessa: Apple Pay - Apple (FI)

Ongelmatilanteet

Miksi en saa lisättyä maksukorttiani (debit/credit) ABC-mobiiliin?

Alla olevassa listassa näet tyypillisimpiä syitä siihen, ettei kortin lisääminen ABC-mobiiliin onnistu.

 1. Maksukortilla pitää olla verkkomaksaminen sallittua. Voit käydä tarkistamassa ja muuttamassa maksukortin asetuksia verkkopankissasi tai olemalla yhteydessä omaan pankkiisi, joka kortin on myöntänyt.
 2. Kun lisäät maksukortin debit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että samalla rivillä olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
 3. Kun lisäät maksukortin credit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin etupuolelta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että maksukortin taustapuolella nimikirjoitusnäytteen kohdalla olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
 4. Maksukortin lisäyksen yhteydessä tehdään 0,01 € katevarmennus tilillesi, joka puretaan heti. Tililläsi tulee olla kyseinen summa rahaa.
 5. Maksukortin tulee olla voimassa.
 6. Uuden maksukortin kohdalla korttia tulee olla käytetty fyysisessä maksupäätteessä siten, että maksupäätteeseen on syötetty kortin PIN-koodi. Tämän jälkeen uuden maksukortin lisäys onnistuu myös ABC-mobiiliin.
 7. Maksukortin lisäys vaatii vahvaa tunnistusta pankin tunnistusvälineillä. Huomioitavaa on, että tunnistustapahtuman yhteydessä pankin tunnistautumisvälineet tulee avata käyttäjän toimesta ja paluu ABC-mobiiliin vaatii käyttäjän toimia. Toisin sanoen automaattisia siirtymiä ei ole.
Mitä pitää tehdä, kun olen suorittamassa maksua ABC-mobiililla, mutta sovellus ilmoittaa virheestä?

Maksutapahtuma voi epäonnistua eri syistä.

Tarkistathan ainakin seuraavat asiat:

 • Kortilla ei ole käytössä verkkomaksamiseen liittyviä rajoituksia.
 • Kortilla on riittävästi katetta ostoksen maksamiseen.
 • Olet päivittänyt ABC-mobiili -sovelluksen ja olet lisännyt korttikohtaiset yhteystiedot maksukortillesi.
 • Olet toiminut pankin ohjeiden mukaan, jos maksutapahtumalle vaadittiin lisävahvistusta.
 • Jos pankki vaatii maksutapahtumalle lisävahvistusta, sinun pitää käydä pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa mittarin ja maksutavan valinnan jälkeen. Tunnistautumisen jälkeen voit palata takaisin ABC-mobiilin. Huom! Sovellusten välillä ei ole automaattisia siirtymiä.
 • Seuraa tarkasti pankin antamaa ohjeistusta maksutapahtuman yhteydessä.
 • Mikäli maksu ei siltikään onnistu, ole yhteydessä ensisijaisesti omaan pankkiisi saadaksesi lisäohjeita.
Mistä johtuu, että joudun kirjautumaan joka kerta sisään S-käyttäjätililläni, kun avaan ABC-mobiilin?

ABC-mobiilista ei tarvitse kirjautua ulos, riittää, että suljet sovelluksen, kun et käytä sitä. Voit lisätä maksun vahvistuksen joko tunnusluvulla tai biometrisellä tunnistuksella. Voit tehdä sen ABC-mobiilissa Minä-osion kohdasta "Tunnistautuminen".

Mikäli käytät sovelluksessa toimintoa "Kirjaudu ulos", sinun pitää seuraavalla kerralla jälleen tunnistautua S-käyttäjätilin avulla, kun haluat käyttää sovellusta.

Mistä johtuu, että palvelu ei pysty varaamaan summaa?

Maksutapahtuman katevarmennuksen epäonnistumisen taustalla voi olla eri syitä. Tässä muutama yleisin syy ja mitä voit tällaisessa tilanteessa tehdä.

Tarkista, että tililläsi on katevarmennussumman verran rahaa. Varmennettavaa euromäärää voi muuttaa ennen varsinaista maksutapahtumaa painamalla maksukortti kohtaa näytöllä ja sen jälkeen valitsemalla enimmäissumma kohdasta halutun euromäärän.

Tarkista ABC-mobiilisovelluksen Minä -osion Maksukortit -näkymästä, onko kortin kohdalla lisätieto ”Vanhentunut”. Jos näin on, lisää ABC-mobiiliin pankista saamasi uuden kortin tiedot Lisää maksukortti -toiminnolla.

Onko maksukorttisi vaihtunut hiljattain uuteen? Vaikka korttinumerosi on sama, kortin voimassaoloaika ja tarkistusluku on muuttunut. Sinun tulee poistaa vanha kortti ja lisätä uusi kortti.

Mihin otan yhteyttä, jos ABC-mobiilitankkaus ei onnistu?

ABC-mobiilin Minä-osiosta löytyy sähköinen palautelomake, jonka kautta voit olla yhteydessä asiakaspalveluun. Liitä mukaan yhteystietosi ja tiedot ABC-asemasta ja tapahtuma-ajankohdasta. Palautelomake löytyy myös abcasemat.fi-sivustolta.

Jos puhelimeni katoaa, voiko joku muu tankata puhelimessani olevalla ABC-mobiilisovelluksella?

Jos puhelimesi tai ABC-mobiiliin rekisteröity maksukortti katoaa tai se varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta viipymättä maksukorttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kortin sulkemisen jälkeen kukaan ei voi väärinkäyttää myöskään tankkaukseen ABC-mobiilisovellusta.

ABC-mobiilipesun maksu onnistui, mutta pesuhallin ovi ei auennut?

Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -autopesuasemalta, jolla olet. Valitse ”Pesun käyttö”-näkymä, jossa kyseinen pesuohjelma on uudelleenkäytettävissä. Voit käyttää pesun ABC Carwash -pesupaikassa, josta olet ostanut pesun tai jossakin muussa saman osuuskaupan ABC Carwash -pesupaikassa, jossa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma.

Minulla on voimassa oleva kuukausipesu, mutta en pääse autopesuun?

Tarkista, että

 • rekisteritunnus on luettavissa
 • olet syöttänyt rekisteritunnuksen oikein ABC-mobiiliin
 • kuukausipesutilauksesi on voimassa
 • kuukausipesutilauksessa on vielä pesuja käyttämättömänä
 • autosi on maksutolpan kohdalla tai erikseen merkityssä paikassa, jossa rekisterikilven lukeminen on mahdollista.

Mahdollinen tekninen häiriö rekisterikilven tunnistamisessa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo