Polttoaineet - Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet ABC:n polttoaineisiin liittyvät useimmiten esille tulleet kysymykset tähän osioon.

ABC-mobiilitankkaus

Miten mobiilitankkaus toimii ABC-mobiilissa?

Kun avaat sovelluksen, ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti millä ABC-asemalla olet puhelimen paikannustiedon avulla. Aja vapaalle mittarille ja valitse vastaava mittarinumero sovelluksesta. Maksaminen hoituu kätevästi sovellukseen syötetyn maksukortin avulla ja sen jälkeen voit aloittaa tankkauksen. Koko maksutapahtuman voi hoitaa auton suojassa istuen nopeasti ja vaivattomasti. Ulos autosta on astuttava vain tankkausta varten.

Jos olet asemalla ja paikannustiedon saaminen kestää hieman kauemmin, aseman mittarikentän sijaan sovellus avautuu ABC-osioon. Kun puhelin saa paikannustiedon, jonka perusteella olet asemalla, ABC-osion alkuun ilmestyy ”Olet asemalla” -nappi, josta pääset suoraan aseman mittarivalintaan. Näet myös sijaintisi perusteella lähimmät asemat ABC-osion kartasta ja Hae-osion asemalistasta.

Onko mobiilitankkaus käytössä kaikilla ABC-asemilla?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

Voinko maksaa tankkauksen etukäteen ABC-mobiilissa?

Tankkausta ei voi maksaa etukäteen ABC-mobiilissa, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa. ABC-mobiililla maksettaessa voit itse määrittää katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni ABC-mobiililla?

Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero, jonka luokse olet ajanut. Asemalla on mobiilimaksamisen mahdollisuudesta viestivät tarrat.

Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun laskuuni, kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

Mitä minun tulee tehdä polttoainemittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen ABC-mobiililla?

Aja vapaan mittarin kohdalle. Mittarin luona valitse sovelluksesta sen mittarin numero, jolle olet juuri ajanut. Maksa tankkaus, jonka jälkeen sovelluksen ruutuun tulee ilmoitus, että sinulla on 2-3 min aikaa aloittaa tankkaus. Jätä silloin puhelin autoosi turvallisuussyistä ja aloita tankkaus normaalisti nostamalla polttonestepistooli telineestä.

Kertyykö mobiilitankkauksesta Bonusta?

Kun olet tunnistautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana tai lisännyt maksukortiksi S-Etukortti Visan, kerrytät mobiilitankkauksistasi Tankkausbonusta. Muista ABC-mobiililla tehdyistä ostoista, kuten autopesuista ja ravintolaruoan tilaamisesta, kertyy Bonusta.

Jos puhelimeni katoaa, voiko joku muu tankata puhelimessani olevalla ABC-mobiilisovelluksella?

Jos puhelimesi tai ABC-mobiiliin rekisteröity maksukortti katoaa tai se varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta viipymättä maksukorttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kortin sulkemisen jälkeen kukaan ei voi väärinkäyttää myöskään tankkaukseen ABC-mobiilisovellusta.

Mihin otan yhteyttä, jos ABC-mobiilitankkaus ei onnistu?

ABC-mobiilin Minä-osiosta löytyy sähköinen palautelomake, jonka kautta voit olla yhteydessä asiakaspalveluun. Liitä mukaan yhteystietosi ja tiedot ABC-asemasta ja tapahtuma-ajankohdasta. Palautelomake löytyy myös abcasemat.fi-sivustolta.

Onko matkapuhelimen käyttö nykyään sallittua mittarikentällä?

Matkapuhelinta ei tule käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse puhelintasi, joten sen voi jättää hyvillä mielin autoon.

Maksaminen

Miten tankkaus veloitetaan minulta ABC-mobiilissa?

Tankkauksen loppusumma veloitetaan maksukortiltasi, jolla maksoit ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus.

Mistä johtuu katevaraus kortillani tankattuani ABC-automaattiasemalla?

Ostettaessaa maksukortilla polttoainetta, tehdään maksutapahtumalle aina ennakkovarmennus. Sinun on joko itse syötettävä tai valittava automaatista tankkauksen maksimisumma, jolle automaatti tekee varmennuksen. ABC ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

Valitettavasti joskus saattaa tulla eteen virhetilanteita, joissa ennakkovarmennuksen peruutus jääkin tekemättä. Katevaraus poistuu tililtä automaattisesti viimeistään 4-21 päivän kuluessa. Mikäli ylimääräisen varaus aiheuttaa ongelmia, ota yhteyttä kyseiseen ABC-asemaan. Aseman yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme, mittarikentältä tai ABC-mobiilista.

Käykö ABC-automaattiasemilla maksuvälineenä ulkomailla myönnetyt maksukortit (Visa, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, Diners Club, Maestro)?

Kyllä. Yllä mainitut ulkomaiset sirulliset maksukortit käyvät maksamisessa, jos kortin siru pystyy tarkistamaan kortin tunnusluvun. Huomioithan kuitenkin, että ulkomaiset magneettijuovalliset ja sellaiset sirulliset maksukortit, jotka eivät tue tunnusluvun tarkistusta, eivät käy maksuvälineenä tankkausautomaatissa.

Suosittelemme myös tarkastamaan ennen tankkausta kortinmyöntäjän katevarauskäytännöt liittyen polttoaineautomaatteihin. Joidenkin korttityyppien osalta katevarauksien purkautumisessa tililtä saattaa ilmetä ongelmia, mikäli kortinmyöntäjällä on oma katevarauskäytäntö.

Voiko S-ryhmän ja ABC:n lahjakorteilla maksaa polttonesteostoja?

S-ryhmän ja ABC:n lahjakorteilla voi maksaa polttonesteostoja niillä ABC-asemilla, joilla on polttonesteen sisäänmaksumahdollisuus.

Mitä teen, jos jään ilman kuittia tai hukkaan kuitin?

Ota yhteys asemaan, jolla tankkasit. Kuittikopion toimittaa kyseinen asema. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi palautesivun kautta. Tiliotteelta kannatta tarkistaa päivämäärä, toimipaikka ja euromäärä, niin kuitti löytyy helpommin. Tutustu myös sähköiseen kuittipalveluun.

Yrityksille suosittelemme S-Business -korttia, joka on täysin kuititon palvelu yritysasiakkaille.

Polttoaineet

Mistä ABC:n polttonesteet ovat peräisin?

Kaikki polttonesteet hankitaan oman hankintayhtiömme North European Oil Trade Oy:n kautta kaikille ABC-asemille. Tällä hetkellä ABC-ketjun myymät polttonesteet hankitaan Itämeren ympäristöstä eri toimijoiden, kuten Preemin, Shellin, Esson ja St1:n jalostamoilta. Hankintayhtiömme varmistaa, että tuotteet täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset. Katso tuotteista tarkat tuoteselosteet ja käyttöturvatiedotteet Tuotetiedot -osiosta. Niistä käyvät ilmi myymiemme polttonesteiden ominaisuudet tarkasti.

Miten voin tilata lämmitysöljyä ABC:ltä?

Lämmitysöljyn myynti tapahtuu osuuskaupoista, ja toimitukset osuuskauppojen toimialueittain. Osassa osuuskaupoista minimitoimitusmäärä on 1000 litraa, varmista määrä tilatessasi. Osuuskauppojen yhteystiedot, hinta- yms. kyselyihin, löydät verkkosivuiltamme Tilaa lämmitysöljyä -osiosta. Osa osuuskaupoista myöntää tilatustä lämmitysöljystä myös Bonusta.

Tankkausbonus

Mitä on Tankkausbonus?

ABC-asemilla tankatessasi kerrytät tankkauksestasi Tankkausbonusta, joka määrittyy kotitaloutesi bonusprosentin mukaan. Tankkausbonus on senttimääräinen tankattuja litroja kohti ja maksetaan sinulle Bonusten maksun yhteydessä kuukausittain.

Kuinka Tankkausbonus kertyy?

ABC-mobiiliin tallennettujen S-Etukortin tietojen ansiosta Tankkausbonusta kertyy automaattisesti, kun olet kirjautunut sovellukseen. Maksuautomaatilla noudata automaatin ohjeita ja käytä S-Etukorttisi automaatissa maksun yhteydessä kerryttääksesi ostoksestasi Tankkausbonusta. Tankkausbonus on senttimääräinen tankattuja litroja kohti ja maksetaan Bonusten maksun yhteydessä kuukausittain.

S-Etukortti Visalla maksaessasi kerrytät lisäksi 0,5 % maksutapaetua.

Tankkausbonukset eivät ole kirjautuneet ostoksistani ABC-asemalla. Miten minun tulee toimia?

Voit ottaa yhteyttä siihen ABC-asemaan tai sitä hallinnoivaan alueosuuskauppaan, jossa ostokset on tehty, mikäli kirjautumattomat Tankkausbonukset halutaan kirjata jälkikäteen. Tällöin on hyvä olla tallessa kuitti, josta voidaan tarkastaa mm. tarkka summa, litramäärä, ostospaikka ja veloitusaika. Aseman aukioloaikojen ulkopuolella tai miehittämättömällä ABC-automaattiasemalla yhteyttä voi ottaa myös automaatista löytyvään asiakaspalvelun puhelinnumeroon, josta saa apuja tarvittaessa.

Miksi en saa Tankkausbonusta suorana käteisalennuksena tankkauksen yhteydessä?

Tankkausbonus on sidottu S-Etukortin keskittämisetuihin, jolloin kotitalouden kokonaisostot ratkaisevat bonusprosentin ja siten myös maksettavan Tankkausbonuksen määrän. Tämän vuoksi saat edun kerralla Bonusten maksun yhteydessä.

Mistä tiedän kotitalouteni bonusprosentin?

Voit selvittää kotitaloutesi bonusprosentti helposti S-mobiilista tai S-kanavalta. Lähetämme kuukausittain sähköpostitse tiedot bonuskertymästäsi, joten varmista, että tietosi ovat ajan tasalla.

Mistä ostoista kertyy Tankkausbonusta?

Tankkausbonusta kertyy bensiinistä, dieselistä, Eko E85 -polttonesteestä sekä tankkaamastasi polttoöljystä. Muista ABC-ketjun ostoista kerrytät Bonusta normaalisti. Tilaustuotteena myytävästä lämmitysöljystä ei makseta Tankkausbonusta, mutta osa osuuskaupoista myöntää Bonusta myös lämmitysöljyostoista.

Kuinka voin saada enemmän Tankkausbonusta?

Tankkausbonusta saat enemmän nostamalla kotitaloutesi bonusprosenttia ja keskittämällä tankkaukset ABC-asemille.

Koska Tankkausbonus maksetaan minulle?

Tankkausbonus maksetaan tilillesi S-Pankkiin ostoja seuraavan kuukauden 10. päivänä kuten Bonuskin.

Miten voin varmistaa, että jokainen tankkaus kerryttää Tankkausbonusta?

ABC-mobiili on autoilijan kätevin apukuski. Sen avulla myös tankkaaminen sujuu nopeasti ja helposti vain muutamalla klikkauksella. ABC-mobiiliin tallennettujen S-Etukorttitietojen ansiosta Tankkausbonusta kertyy automaattisesti. ABC-mobiilissa seuraat auton polttoainekulutusta myös helposti.

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo