Autopesu - Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet autopesuun liittyvät useimmiten esille tulleet kysymykset tähän osioon.

Autopesut ABC-mobiilissa

Mistä löydän lähimmän ABC:n autopesupaikan?

ABC-ketjussa on autopesuja ympäri Suomen. Autopesupaikat ovat pääosin ABC Liikennemyymälöiden ja -automaattiasemien sekä S-ryhmän ruokakauppojen välittömässä läheisyydessä. Lähimmän ABC Carwash -autopesun voit tarkistaa verkkosivuiltamme Asemat -osiosta tai ABC-mobiilista.

Mikä on ABC-mobiilipesu?

Mobiilipesu on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa pestä auto, kun voit maksaa auton pesun älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä maksukortilta. Maksutapana käy myös Apple Pay. Voit ostaa mobiilipesuja yhden kerrallaan tai edullisemmin kolmen tai viiden kappaleen pesutuotteina eli sarjapesuina. Usean osuuskaupan alueella on tarjolla myös kuukausipesu.

Miten autopesun ostaminen toimii ABC-mobiilissa?

ABC-mobiililla voi ostaa pesuja yksittäis -tai sarjapesuja. Usean osuuskaupan alueella voi ostaa pesuja myös kuukausipesutilauksena.

Yksittäinen pesu

ABC-mobiilissa yksittäisen pesun voi ostaa saavuttua ABC Carwash -autopesuasemalle. Pesu ostetaan valitsemalla ABC-mobiilista ensin asema, jolla olet, sen jälkeen Pesu-toiminto ja Pesun osto-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse yksi kappale kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Sarjapesu

Sarjapesuja voi ostaa joko ABC Carwash -autopesuasemalta tai ennakkoon. ABC Carwash -autopesuasemalla valitse asema, jolla olet, sen jälkeen Pesu-toiminto ja Pesun osto -näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse kolme tai viisi kappaletta kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. Oston yhteydessä yksi ostetuista pesuista käytetään heti ja ”Pesun käyttö” –näkymässä näkyy kaksi tai neljä kappaletta käyttämättömiä pesuja. Kun sarjapesut ostetaan ennakkoon, kaikki pesut jäävät käyttöön Pesun käyttö -näkymän kautta. Ennakko-ostaminen aloitetaan ABC-mobiilin ABC-osiosta painamalla vihreää ”Osta pesut ennakkoon"-nappia. Sarjapesujen käyttöpaikat ja voimassaolo ilmoitetaan oston yhteydessä ja ne ovat nähtävillä oston jälkeen Minä-osion Mobiilipesu-näkymän kohdassa ”Voimassa oleva pesut”. Kuukausipesujen ostosta ja käytöstä on erilliset ohjeet.

Voinko maksaa ABC-mobiililla kaikissa ABC Carwash -autopesuissa?

Lähes kaikissa ABC Carwash -autopesuissa voi maksaa ABC-mobiililla. Sovelluksen Hae-osiossa voit tarkastella ABC Carwash -autopesupaikkojen tietoja. Rajaa hakua -toiminnolla voit nähdä autopesupaikat, joissa voit maksaa pesun ABC-mobiililla.

Voinko maksaa autopesun etukäteen?

Sarja- ja kuukausipesuja voi ostaa halutessaan etukäteen ABC-mobiililla, yksittäisen pesun voi ostaa vasta saavuttuasi autopesuasemalle. Tarkastathan ennen maksamista, että missä kaikissa ABC Carwash -autopesuissa ennakkoon ostetut pesut ovat voimassa.

Mistä tiedän, mihin pesuhalliin ajan asemalla, jossa on useampi pesuhalli ja haluan maksaa autopesun ABC-mobiililla?

ABC Carwash -pesupaikan pesuhallit ovat numeroituja. Aja haluamasi pesuhallin oven eteen ja valitse sovelluksesta vastaava pesuhallin numero. Maksa autopesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Onko mahdollista, että joku muu pesee autonsa minun laskuun, kun käytän ABC-mobiilia?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että maksat/käytät autopesun ABC-mobiililla, kun joku muu on edelläsi jonossa. Toinen mahdollisuus on, että ABC-mobiili on paikantanut sinut väärin tai olet vahingossa valinnut sovelluksesta ABC Carwash -autopesuaseman, jossa et kuitenkaan ole. Välttääksesi mahdolliset väärinkäytöt, tarkista sovelluksesta ABC Carwash -autopesupaikan nimi ja maksa/käytä autopesu vasta silloin, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.

Mitä minun tulee tehdä, jotta voin maksaa autopesun ABC-mobiililla?

Sinulla pitää olla sovellukseen lisätty maksukortti. Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash autopesuasemalla, jolla olet. Valitse yksi, kolme tai viisi kappaletta Pesun osto-näkymässä olevista pesuohjelmista. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Onnistuneesta maksusta saat kuitin ABC-mobiiliin. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Mitä minun tulee tehdä, jotta voin käyttää aiemmin ostamani autopesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -autopesupaikalta, jolla olet. Valitse Pesun käyttö-näkymästä aiemmin ostettu pesuohjelma ja paina Käytä pesu -painiketta, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Olen ostanut useamman autopesun sisältävän pesutuotteen, miten pitkään ostetut pesut ovat voimassa?

Ostaessasi kolme pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 90 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 3 kpl sarja”.

Ostaessasi viisi pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 180 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 5 kpl sarja”.

Minulla on S-Business -kortti ja saan autopesun ostosta alennuksen. Saanko lisäalennusta, kun ostan useamman pesun sisältävän pesutuotteen?

Useamman autopesun sisältävässä pesutuotteessa on jo selkeä alennus normaalihintaiseen yksittäispesuun nähden.

ABC-mobiili näyttää yhden pesun hinnan siten, että siinä on huomioitu alennus. Useamman pesun osalta säästämäsi summa näytetään ostohetkellä.

Voinko tarkastaa autopesun jonotilanteen etukäteen?

Lähes jokaisella ABC Carwash -autopesuasemalla on käytössä jonokamera, josta lähetetään lähes reaaliaikaista kuvaa ABC-mobiiliin. Jonotilannekuva päivittyy noin minuutin välein.

ABC-mobiilipesun maksu onnistui, mutta pesuhallin ovi ei auennut?

Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -autopesuasemalta, jolla olet. Valitse ”Pesun käyttö”-näkymä, jossa kyseinen pesuohjelma on uudelleenkäytettävissä. Voit käyttää pesun ABC Carwash -pesupaikassa, josta olet ostanut pesun tai jossakin muussa saman osuuskaupan ABC Carwash -pesupaikassa, jossa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma.

Saako autopesusta tulostettua kuitin maksaessa ABC-mobiililla?

Ei saa, mutta pesun maksamisesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin. Jos käytössäsi on S-ryhmän sähköinen kassakuittiarkisto, kuitti tallentuu myös sinne.

Sarjapesut

Onko kannattavampaa ostaa yksi vai useampi pesu kerrallaan?

Normaalihintaiset pesut ovat edullisempia sarjapesuina. ABC-mobiili näyttää säästämäsi summan ostohetkellä.

Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, missä niitä voi käyttää?

Pesut ovat käytettävissä yhden osuuskaupan alueella, niissä ABC Carwash -autopesuissa, joissa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma. Pesujen käyttöpaikat näytetään aina oston yhteydessä. Oston jälkeen voit tarkistaa Minä -osion Mobiilipesu -kohdasta voimassa olevat mobiilipesut ja niiden käyttöpaikat.

Kuukausipesut

Miten saan kuukausipesun käyttööni ABC-mobiilissa?

Kuukausipesu edellyttää kuukausipesutilauksen tekemistä. Aloita valitsemalla Pesu-toiminto ja Pesun osto-näkymästä ”Kuukausipesu”. Tilauksen tekeminen aloitetaan syöttämällä auton rekisterinumero (esimerkiksi ABC-123). Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti vielä erikseen. Olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Korttikohtaiset yhteystiedot tulee täyttää. Sähköpostiosoitetta käytetään viestintään, jos tilauksen hinnoittelu muuttuu.

Miten kuukausipesua käytetään ABC-mobiilissa?

Maksutolpan kohdalle (tai erikseen merkittyyn kohtaan) ajettaessa luetaan auton rekisterinumero. ABC-mobiiliin tulee ilmoitus, josta painamalla voi käynnistää autopesun manuaalisesti. Vaihtoehtona on aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä automaattinen käynnistys, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Olen lisännyt maksukortin ABC-mobiiliin, pitääkö minun lisätä maksukortti erikseen kuukausipesutilaukseen?

Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Kuukausipesutilaukseen tehtävä maksukortin lisäys pitää tehdä, vaikka käyttäisit sellaista maksukorttia, jonka olet jo lisännyt ABC-mobiiliin.

Voinko ajaa suoraan autopesuun (ilman ABC-mobiilin avaamista), jos olen tilannut kuukausipesun?

Voit aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä ”Käytä kuukausipesu automaattisesti rekisterinumeron perusteella”, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Miten voin lopettaa kuukausipesutilauksen?

Voit lopettaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Lopeta kuukausipesutilaus"-painiketta näkymän alaosassa.

Miten voin muuttaa kuukausipesutilaukseen maksukorttia ABC-mobiilissa?

ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Päivitä maksukortti"-painiketta ja toimi ohjeiden mukaan.

Kertyykö kuukausipesutilauksesta Bonusta?

Kyllä, kun olet liittänyt S-Etukortin S-käyttäjätiliin. Voit tarkistaa asian "Minä"-osiosta.

Myönnetäänkö kuukausipesuista S-Business alennusta?

S-Business alennusta ei myönnetä kuukausipesutilauksista. Kuukausipesutilauksen hinta on itsessään erittäin kilpailukykyinen.

Olen ostanut kuukausipesutilauksen, voinko käydä pesemässä autoani rajattomasti?

Voit käyttää enintään kahdeksan (8) pesua 30 vuorokauden aikana. Kuukausipesutilaus uusiutuu automaattisesti 30 vuorokauden jälkeen. ABC-mobiilista voi ostaa lisäksi yksittäis- tai sarjapesuja.

Mistä tiedän kelpaako rekisteritunnukseni kuukausipesua varten?

Voit tarkistaa, että kelpaako rekisteritunnuksesi kuukausipesun rekisteritunnistuskameraa varten Traficomin sivuilta kohdasta 1. Autot. Huom! Erikoiskilvet esim. ABC-1 eivät valitettavasti toimi.

Voinko hyödyntää kuukausipesua, vaikka autossani ei ole rekisterikilpeä etupuskurissa keskellä?

Rekisterikilven tulee olla kiinni sille osoitetussa paikassa auton etupuskurissa, jotta rekisteritunnistuskamera pystyy sen tunnistamaan, ja voit näin ollen käyttää kuukausipesua onnistuneesti. Rekisterikilvessä tulee olla kolme kirjainta ja kolme numeroa, jotta kilpi voidaan tunnistaa. Erikoiskilvet esim. ABC-1 eivät valitettavasti toimi.

Olen ehtinyt jo käyttämään kahdeksan autopesua ennen kuukauden päättymistä. Voinko peruuttaa kuukausipesutilauksen ja ostaa uuden?

Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen koska tahansa, mutta samalle rekisterinumerolle uuden kuukausipesutilauksen ostaminen on mahdollista taas, kun voimassa oleva tilausjakso päättyy.

Olen käyttänyt kahdeksan pesua ja ABC-mobiili näyttää, että en voi enää käyttää pesuja, mistä saan niitä lisää?

Voit käyttää enintään kahdeksan pesua 30 vuorokauden aikana. Kuukausipesutilaus uusiutuu automaattisesti 30 vuorokauden jälkeen. ABC-mobiilista voi ostaa lisäksi yksittäis- tai sarjapesuja.

Voinko ostaa useamman kuukausipesun samalle rekisteritunnukselle?

Se ei ole mahdollista tällä hetkellä, vaan vain yksi tilaus voi olla voimassa yhdelle rekisteritunnukselle.

Onko kuukausipesutilaus sitova esimerkiksi vuodeksi?

Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. Olet oikeutettu pesemään autoasi kyseisen tilausjakson loppuun asti tai kunnes olet käyttänyt kaikki tilausjakson autopesut.

Kuinka kauan kuukausipesutilaukseni on voimassa?

Kuukausipesutilaus on voimassa toistaiseksi ja se veloitetaan 30 vuorokauden välein.

Minulla on voimassa oleva kuukausipesu, mutta en pääse autopesuun?

Tarkista, että

  • rekisteritunnus on luettavissa
  • olet syöttänyt rekisteritunnuksen oikein ABC-mobiiliin
  • kuukausipesutilauksesi on voimassa
  • kuukausipesutilauksessa on vielä pesuja käyttämättömänä
  • autosi on maksutolpan kohdalla tai erikseen merkityssä paikassa, jossa rekisterikilven lukeminen on mahdollista.

Mahdollinen tekninen häiriö rekisterikilven tunnistamisessa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo