Eko E85 - Polttoaineet

ABC Etanoliautoilijat 16x9

Osallistu kilpailuun ja voita bensa-autollesi ympäristöystävällisempi elämä. Lue lisää >>

ABC:n ympäristöystävällisempi Eko E85 -polttoaine

Polttoainevalikoimaamme kuuluu Eko E85 -korkeaseosetanolipolttoneste, joka sisältää noin 80 % uusiutuvaa etanolia. Se laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. Eko E85 -polttoainetta valmistetaan jätteistä ja tähteistä, kuten S-ryhmän ruokakauppojen hävikkileivästä. Eko E85 on litrahinnaltaan edullisempaa kuin 95 E10 -bensiini. Ympäristöystävällinen ja edullinen Eko E85 soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä niihin bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja.

Bensiiniautoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista hiilidioksidijalanjälkeä vähentämällä autoilua ja kiinnittämällä huomiota ajotapaansa sekä asennuttamalla autoonsa E85-muutossarjan. Muutossarjan asennuksen jälkeen autoon voi tankata Eko E85 -polttoainetta sekä normaalisti myös bensiiniä. Eko E85 -polttoaineen tunnistaa asemalla sinisestä pistoolikahvasta ja Eko E85 -merkinnästä.

Kysymyksiä ja vastauksia E85-muutossarjasta

1. Mikä on eFlexfuel -muutossarja?

eFlexfuel -muutossarja on autoon helposti asennettava lisälaite, joka mahdollistaa E85 -polttoaineen tankkaamisen ja käytön bensiiniautoissa. Muutossarjan asennuksessa ei tehdä pysyviä muutoksia autoon, vaan lisälaite hyödyntää auton omia ominaisuuksia opettaessaan sen käyttämään E85 -polttoainetta. Voit tutustua tarkemmin eFlexfuel -muutossarjaan: Usein kysytyt kysymykset - eFlexFuel Technology

2. Mihin autoihin muutossarjan voi asentaa ja mitä se maksaa?

eFlexfuel-muunnosarja soveltuu suurimpaan osaan bensiinikäyttöisistä autoista. Diesel-käyttöisiin autoihin etanolimuunnos ei sovellu. Muunnoslaitteiden hinnat vaihtelevat moottorityypin ja sylinterimäärän mukaan. Tarkista autosi yhteensopivuus muutossarjan kanssa selvittääksesi tuotteen hinnan ja ominaisuudet: eFlexPlus E85-päivitys - eFlexFuel Technology Muutoskatsastus on mahdollista ennen 1.9.2009 käyttöönotetuille ajoneuvoille. Lausuntokierroksella oleva Traficomin uusi määräys mahdollistaisi muutoskatsastuksen käytännössä kaikille tätä uudemmille ajoneuvoille. Uuden määräyksen on tarkoitus astua voimaan kesäkuussa 2023. Lue lisää muutoskatsastuksesta täältä.

3. Miten muutossarjan saa asennettua?

Katso lähin asennuspiste: Asennuspisteet - eFlexFuel Technology. Jos sinulla on kokemusta auton huoltamisesta ja korjauksista, pystyt asentamaan eFlexFuel E85 -päivityksen itse. Asennus kestää yleensä noin 1–2 tuntia ja siihen tarvitaan perustyökalut sekä yleismittari. Asennusohjeet tulee laitteen mukana.

4. Paljonko flexfuel -auto kuluttaa?

Autoilija voi itse vaikuttaa omilla ajotottumuksillaan polttonestekulutukseen. Ajaessa etanolia kuluu enemmän kuin bensiiniä, mutta etanolin edullisemman hinnan vuoksi kustannus jää pienemmäksi kuin bensiinin.

Lisätietoa Eko E85 -polttonesteestä

Eko E85 -käyttöturvallisuustiedote

Tuotetieto Eko E85

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo