Eko E85 - Polttoaineet

eko-e85-banneri.jpeg

ABC:n ympäristöystävällisempi Eko E85 -polttoneste

Polttoainevalikoimaamme kuuluu Eko E85 -korkeaseosetanolipolttoneste, joka vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %. Kotimainen, ympäristöystävällinen ja edullinen Eko E85 soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä niihin bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja.

ABC-ketjun myymä Eko E85 polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia ja sitä valmistetaan muun muassa kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä, kuten S-ryhmän kauppojen hävikkileivästä. Etanolin tuotanto ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidipäästöjä, ja sen sivutuotteena syntyy vettä sekä rehua maatalouteen. Tuotantolaitoksissa biojätteestä syntyvä 96–97 % etanoli väkevöidään väkevöintilaitoksessa 99-prosenttiseksi, minkä jälkeen se sekoitetaan bensiinin kanssa. Bensiinin osuus on 15–20 % lopullisessa myytävässä polttonesteessä. Koska etanoli tuotetaan pienissä laitoksissa elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoilla, raaka-aineiden kuljetuksia ei tarvita käytännössä lainkaan.

Eko E85 -polttoneste on myös litrahinnaltaan edullisempaa kuin 95 E10 -bensiini. ABC-asemalla polttoaineen tunnistaa Eko E85 -merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.

Tankin täydeltä tukea kotimaiselle työlle

Suomalaisen Työn Liiton Alkuperämerkkitoimikunta on myöntänyt ABC-ketjun myymälle Eko E85 -polttonesteelle Avainlipun käyttöoikeuden vuonna 2011. Tankatessasi Eko E85-polttonestettä tuet siis samalla kotimaista työtä ja osaamista.

Kysymyksiä ja vastauksia E85-muutossarjasta

1. Mikä on eFlexfuel -muutossarja?

eFlexfuel -muutossarja on autoon helposti asennettava lisälaite, joka mahdollistaa E85 -polttoaineen tankkaamisen ja käytön bensiiniautoissa. Muutossarjan asennuksessa ei tehdä pysyviä muutoksia autoon, vaan lisälaite hyödyntää auton omia ominaisuuksia opettaessaan sen käyttämään E85 -polttoainetta. Voit tutustua tarkemmin eFlexfuel -muutossarjaan: Usein kysytyt kysymykset - eFlexFuel Technology

2. Mihin autoihin muutossarjan voi asentaa ja mitä se maksaa?

eFlexfuel-muunnosarja soveltuu suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttonesteenruiskutus. Suomessa kehitettyä ja valmistettua eFlexFuel E85-muutossarjaa ei ole saatavilla diesel tai suoraruiskullisiin autoihin. eFlexFuel E85-muutossarjan toiminta perustuu samaiseen tekniikkaan kuin monet tehdasvalmisteiset flexfuel-autot. Muutossarjalaitteiden hinnat vaihtelevat auton sylinterien mukaan. Tarkista ensin autosi yhteensopivuus muutossarjan kanssa selvittääksesi tuotteen hinnan ja ominaisuudet: eFlexPlus E85-päivitys - eFlexFuel Technology Autot, jotka ovat rekisteröity ennen 1.1.2007, on muutoskatsastettavissa eFlexFuel e85-muutossarjalle. Lue lisää muutoskatsastuksesta täältä.

3. Miten muutossarjan saa asennettua?

Katso lähin asennuspiste: Asennuspisteet - eFlexFuel Technology. Jos sinulla on kokemusta auton huoltamisesta ja korjauksista, pystyt asentamaan eFlexFuel E85 -päivityksen itse. Asennus kestää yleensä noin 1–2 tuntia ja siihen tarvitaan perustyökalut sekä yleismittari. Asennusohjeet tulee laitteen mukana.

4. Mitä hyötyä on eFlexfuel -muutossarjan asennuksesta?

Bensiiniautoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa hiilidioksidijalanjälkeä vähentämällä autoilua ja muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla flexfuel -auton. Voit edelleen tankata normaalisti flexfuel -autoosi bensiiniä, mutta halutessasi voit valita myös edullisemman ja vastuullisemman Eko E85-polttonesteen.

5. Paljonko flexfuel -auto kuluttaa?

Autoilija voi itse vaikuttaa omilla ajotottumuksillaan polttonestekulutukseen. Ajaessa etanolia kuluu enemmän kuin bensiiniä, mutta etanolin edullisemman hinnan vuoksi kustannus jää pienemmäksi kuin bensiinin.

Lisätietoa Eko E85 -polttonesteestä

Eko E85 -käyttöturvallisuustiedote

Tuotetieto Eko E85

footer-abc-logo