Uusiutuvan HVO dieselin valinta on vastuullinen teko

article-hero-image

Uusiutuva Nero Diesel

ABC:n tavoitteena on mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä.

Täysin uusiutuvan dieselin valinta on ekoteko

Uusiutuvan polttoaineen käyttö tarjoaa merkittäviä ilmastoetuja. Se vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Samalla se vähentää merkittävästi paikallisia pakokaasupäästöjä. Uusiutuvalla polttoaineella on vaikutusta muun muassa kaupunkien ilmanlaatuun, sillä lähipäästöt, kuten typen oksidit ja hiukkaset vähenevät.

Vähäpäästöisen uusiutuvan diesel-tuotteen edut

ABC:n uusiutuva Nero Diesel on 100-prosenttista HVO:ta (Hydrotreated Vegetable Oil), jonka alkuperä ei ole fossiilinen. Polttoaineen raaka-aine on jäte- tai tähdepohjaista ja tuote on ”kemiallinen kopio” tavallisesta dieselistä, mutta sen energiatiheys on hieman alhaisempi. Uudistuvan dieselin valmistuksessa raaka-aineet puhdistetaan ja vetykäsitellään korkeassa lämpötilassa. Näin saadaan nerokas, tasalaatuinen ja kemialliselta koostumukseltaan fossiilista dieseliä vastaava uusiutuva dieselpolttoaine.

Uusiutuva diesel soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin. Sitä ja muita diesellaatuja voi tankata sekaisin eikä sillä ole vaikutusta auton toimintaan. Toki uusiutuvan polttoaineen hyödyt autolle, autoilijalle ja ilmastolle korostuvat erityisesti silloin, kun sitä käytetään sellaisenaan.

Jätteistä ja tähteistä tehty polttoaine tuottaa laskennallisen hyvityksen hiilidioksidipäästöihin, koska jätteiden hajoamistuloksena tämä hiilidioksidi päätyisi joka tapauksessa ilmakehään. Jätteet muodostavat hajotessaan metaania tai poltettaessa hiilidioksidia. Autojen polttoaineena vastaava määrä fossiilista polttoainetta jää käyttämättä.

Uusiutuvan dieselin koko elinkaaren aikana kasvihuonekaasuja tulee noin 90 prosenttia vähemmän fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Hyvää autollesi

Polttoaine on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista eikä vaadi autolta mitään erityisominaisuuksia. Uusiutuvan dieselin käyttö ei myöskään lisää auton huoltotiheyttä tai esimerkiksi öljynvaihtotarvetta, kuten jotkut perinteiset biopolttoaineet saattavat tehdä.

Nero Diesel on täysin uusiutuva dieseltuote. Tuotteelle ja sen raaka-aineille on tällä hetkellä globaalisti niin suuri kysyntä, että se vaikuttaa tuotteen hankintahintaan, siksi Nero Diesel on hinnaltaan kalliimpaa kuin Smart Diesel.

Löydä lähin Nero Diesel tankkauspaikka (linkki)

Ota käyttöön myös ABC-mobiili, jolla tankkaus käy nopeasti ja kerrytät tankkausbonusta.

Ämnesområden

Även dessa kan vara av intresse för dig

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo