ABC-latauksen ruuhkamaksu nopeuttaa latauspaikkojen vapautumista

article-hero-image

ABC-latauksessa otetaan käyttöön ruuhkamaksu. Se on aikaperusteinen lisämaksu, joka voidaan lisätä latauksen hintaan tietyn ajan kuluttua latauksen aloituksesta. Ruuhkamaksu nopeuttaa latauspaikkojen kiertoa ja parantaa siten latauspalvelua. Ladattu energia laskutetaan jatkossakin kilowattituntiperusteisesti. 

Ruuhkamaksu on käytössä valikoiduila ABC-latausasemilla ja se aktivoituu 45, 60, 90 tai 120 minuutin kuluttua latauksen käynnistämisen jälkeen. On hyvä huomata, että ruuhkamaksun perusteena käytettävä aika pysähtyy vasta kun latausliitin irrotetaan autosta. Latauksen lopettamisella esimerkiksi ABC-mobiili-sovelluksesta ei ole merkitystä ruuhkamaksun määräytymiseen.

Latausenergia veloitetaan jatkossakin kWh-perusteisesti

ABC-latauksen hinnoittelun perusteena on ollut ja on jatkossakin ladattu energia, eli ladatut kilowattitunnit. Sähköautojen latausteho laskee latauksen edetessä, jolloin latauksen loppusummakin kasvaa hitaammin latausajan venyessä. Ruuhkamaksu kannustaakin siirtämään auton ja vapauttamaan latauspisteen seuraavan sähköautoilijan käyttöön.

Autokannan sähköistyessä vapaa latauspaikka on yhä tärkeämpi osa matkantekoa ja varsinkin ruuhkahuippuina kuten lomakausien alkaessa latausasemat ovat kovalla käytöllä. ABC-lataus tarjoaa siis jatkossa yhä parempaa latauspalvelua kysynnän kasvaessa. 

Ruuhkamaksun käyttö, määräytymisaika ja suuruus ovat paikkakohtaisia. Ruuhkamaksu voi myös määräytyä eri tavoin esimerkiksi suurteholatauksen ja peruslatauksen välillä.

Latausta vilkkainakin aikoina ilman pitkää odottelua

Käytännössä ruuhkamaksuja otetaan käyttöön suosituimmilla latauspaikoilla ja latauspaikan luonne vaikuttaa ruuhkamaksun määräytymisaikaan. Esimerkiksi suosituimmilla ABC-liikenneasemilla ruuhkamaksun määräytymisaika on todennäköisesti lyhyempi kuin Prismoissa ja ostoskeskuksissa, joissa usein vietetään enemmän aikaa.

Näet ruuhkamaksun ja sen suuruuden ja määräytymisajan ABC-Mobiili-sovelluksesta. Jos notifikaatiot, eli ilmoitukset ovat älypuhelimessa sallittuja, sovellus antaa ilmoituksen ruuhkamaksun käynnistyessä. Sovellus kertoo myös latauksen edetessä sekä latauksen että mahdollisen ruuhkamaksun suuruuden. Lisäksi ruuhkamaksu eritellään kuitilla. 

Vuorokaudenaika tai mahdolliset vapaat latauspaikat latausasemalla eivät vaikuta ruuhkamaksun määräytymiseen.

Lue lisää ABC-latauksen ruuhkamaksusta Usein Kysytyistä Kysymyksistä

Ota ABC-lataus käyttöön lataamalla ABC-mobiili

Ämnesområden

Även dessa kan vara av intresse för dig

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo