Uusinta uutta ABC-latauksessa

article-hero-image

ABC-latausta jo miljoonaa kertaa

Vauhdilla kasvanut ABC-lataus nousi vajaassa kahdessa vuodessa miljoonakerhoon latausten määrissä. Miljoonas lataustapahtuma tehtiin toukokuun lopussa. Uusien latausasemien avaustahti on sen verran kova, että kahden miljoonan latauksen raja ylittynee alle vuodessa. Avaamme viikoittain uusia latauspisteitä ABC-latausverkostoon. Tällä hetkellä pisteitä on noin 1 500 ja niistä noin kolmannes on suurteholatauspisteitä. Suomen suurin teholatausverkosto satsaa jatkossakin etenkin suurteholatausverkoston kasvattamiseen ja tehojen lisäämiseen jo avatuilla latausasemilla silloin, kun se on asemakohtaisesti mahdollista. Uusinta uutta ABC-latauksessa ABC-lataus on alkukesästä tuonut Suomen latausmarkkinaan muutaman uudistuksen, joista osa on laatuaan ensimmäisiä Suomessa.

  • ABC Kuninkaantielle Pernajaan avattiin ABC-latauksen ensimmäinen katettu latausasema. Katos tarjoaa kuusi suurteholatauspistettä (max. 200 kW), suojaa sateella, tehokkaan valaistuksen ja helppoa latausta myös peräkärryä käyttäville autoilijoille.

  • Pohjanmaalle ABC Oravaisiin pystytettiin Suomen ensimmäinen latauksen hinnan näyttävä hintapyloni. Pylonissa kerrotaan suurteholatauksen hinta polttonesteiden hintojen lisäksi. Myös Oravaisten ABC-latausasema on uusi. Asemalla on neljä suurteholatauspistettä (max. 200 kW).

Oravaisten Pyloni, jossa näkyy latauksen hinta.

  • ABC Heinolassa testataan parhaillaan sähköautoilijoiden jonotusaluetta, joka sekin on ensimmäinen Suomessa. Heinolan aseman ohi kulkee yksi Suomen vilkkaimmista lomareiteistä, joten uudistus selkeyttää latauksen odottamista mahdollisina ruuhka-aikoina. Testivaiheesta otetaan opit talteen ennen aseman jonotusalueen lopullista toteutusta.

Kuva Heinolan jonotusalueelta.

Toivotamme mukavaa kesää kaikille ABC-lataajille! Yllä mainittujen lisäksi suosittujen kesäreittien varrella on liuta uusia ABC-latausasemia kuten ABC Renkomäki Lahti, ABC Riihimäki, ABC Lohja, ABC Vaajakoski Jyväskylä ja S-market Laitaatsilta Savonlinna. ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 252 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1502 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 818, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 259 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 425 kappaletta.

Ämnesområden

Även dessa kan vara av intresse för dig

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo