ABC osallistuu yhteisiin energiansäästötalkoisiin

article-hero-image

Fiksu energiankäyttö on juuri nyt poikkeuksellisen tärkeää. Suomessa varaudutaan valtakunnallisiin energiansäästötalkoisiin, jotta energiaa riittää kaikille. ABC-ketju on mukana talkoissa.

ABC on mukana S-ryhmän yhteisissä toimenpiteissä, joilla voidaan vähentää energiakulutusta ja varautua kulutuksen huippukuormituksiin. Jokaisen toimijan ja kotitalouden pienistä säästöistä voidaan yhdessä päästä isompiin saavutuksiin, mikä ei ainoastaan ole tärkeää energian säästön kannalta, mutta myös ympäristön.

Tuhansissa S-ryhmän toimipaikoissa, ja näin ollen myös ABC Liikennemyymälöissä, alennetaan sisäilman lämpötilaa asteen verran. Myös monissa kotitalouksissa voidaan alentaa asuntojen sisälämpötilaa, mikä ei silti vaikuta huomattavasti asuinmukavuuteen.

Yksi merkittävimmistä toimenpiteistä on varautuminen energian kulutushuippuihin, joita syntyy yleensä aamuisin ja iltaisin. ABC Liikennemyymälät voivat ilmanvaihdon ilmamääriä pienentämällä sekä valaistusta säätämällä antaa oman panoksensa siihen, että kotitalouksissa riittäisi sähköä kulutushuippuina ja paikallisilta sähkökatkoilta vältyttäisiin.

S-ryhmässä on tehty myös merkittäviä panostuksia energian kulutuksen tehostamiseksi. ABC Liikennemyymälöissä on uudistuksien yhteydessä kiinnitetty erityisesti huomiota ympäristöystävällisempiin ja energiaa säästäviin kylmälaitteisiin ja LED-valaistukseen. Valtaosassa ABC-asemien mittarikatoksien reunoissa olevista valaistuksista on luovuttu ja yleisvalaistus on vaihdettu LED-valoihin.

Mahdollisiin sähkökatkoihin varaudutaan hyvillä ennakkovalmisteluilla

Mahdollisiin sähkökatkoihin varaudutaan ABC-asemilla hyvillä ennakkovalmisteluilla, jotka liittyvät pääasiassa eri laitteiden ja yhteyksien toimivuuden varmistamiseen ennen ja jälkeen sähkökatkon. Ennakkovalmistelut ovat myös asiakasturvallisuuden varmistamista poikkeustilanteissa. Ennakkotiedossa oleviin sähkökatkoihin varaudutaan sulkemalla palveluita ABC-asemilla, ABC-latauspisteillä ja ABC Carwash -autopesupaikoissa, jotta ikäviltä keskeytyksiltä vältytään. Näin pyritään toimimaan, mikäli tiedossa on ennakkoon ne asemat, joita sähkökatko koskee. Palvelut pyritään palauttamaan asiakkaiden saataville mahdollisimman pian katkon jälkeen.

Vinkit autoilijoille sähkökatkoihin varautumisessa:

  • Varmista, että autossa on riittäväsi polttoainetta, sillä polttoaineiden jakelu keskeytyy sähkökatkon ajaksi.

  • Sähköautoilijan on hyvä pitää huolta, että autossa on riittävä toimintasäde tiedossa oleville ajomatkoille.

  • Varsinkin pidemmälle ajomatkalle on syytä varmistua, että puhelimessa on riittävästi akkua ladattuna. ABC-mobiilista voi tarkistaa helpoiten lähimmän aseman palvelut ja aukioloajat. Asema ja sen palvelut näkyvät suljettuina sähkökatkon aikana.

Ämnesområden

Även dessa kan vara av intresse för dig

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo