Maksupisteellä maksat ABC-latauksesta kortilla

article-hero-image

Uudet ABC-latauksen latausasemat varustetaan Maksupisteellä, joka mahdollistaa latauksen maksamisen yleisimmillä maksukorteilla. ABC-mobiili jatkaa autoilijan tärkeimpänä puhelinsovelluksena, jolla latauksen voi maksaa kuten ennenkin.

ABC-lataus tuo vähitellen korttimaksumahdollisuuden osaksi latausverkostoaan. Latausasemille tulee tavallisimmin yksi, keskitetty Maksupiste, mutta suurilla latauskentillä Maksupisteitä voi olla useampikin. Pienemmillä, vain peruslatausta tarjoavilla latausasemilla Maksupistelaite on pienempi, mutta sekin tarjoaa autoilijalle samat toiminnallisuudet. 

Maksupisteellä on kosketusnäyttö ja maksupääte

Maksupiste on uudenlainen maksulaite, joka mahdollistaa korttimaksun yleisimmillä maksukorteilla ja esimerkiksi Apple Payllä. S-Business-kortti ei kuitenkaan vielä alkuvaiheessa toimi. Maksupiste on omalla jalustallaan seisova ja latauslaitteista irrallinen maksulaite, mutta esimerkiksi parkkihalleissa se voi olla myös seinään asennettu.

Latausvalinnat tehdään Maksupisteen suurelta kosketusnäytöltä jolla myös kuitin tilaaminen sekä latauksen lopettaminen onnistuvat. Latauskaapeli kytketään autoon latauksen maksamisen jälkeen. Maksupiste tekee maksukortille 29 euron katevarauksen, ja lopullinen laskutus tapahtuu toteutuman mukaisesti. 

Latauksen keskeytys Maksupisteeltä käsin on lähtökohtaisesti mahdollista kenelle tahansa. Latauksen keskeytykselle voi kuitenkin halutessaan asettaa nelinumeroisen tunnusluvun, jolla latauksen keskeyttämisen voi estää muilta Maksupisteen käyttäjiltä. Latauksen voi lisäksi aina keskeyttää myös autosta käsin. On kuitenkin hyvä huomata, että koska lataajaa ei tunnisteta Maksupisteellä, korttimaksulla aloitetun latauksen etenemistä ei voi seurata eikä latausta keskeyttää ABC-mobiili -sovelluksesta. Vastaavasti ABC-mobiilissa aloitettua latausta ei voi keskeyttää Maksupisteeltä. 

Maksupisteellä maksetut lataukset kerryttävät normaaliin tapaan S-ryhmän Bonusta. S-Etukortti tulee näyttää Maksupisteelle ennen maksukorttia. Bonusta voi kerryttää myös Apple Pay ja Google Pay -maksutavoilla siten, että Maksupisteelle näytetään ensin älylaitteelta S-Etukortti ja sitten virtuaalinen maksutapa. 

Saat kuitin sähköpostitse tai S-käyttäjätilin kuittiarkistoon

S-Etukorttia käytettäessä lataustapahtumien kuitit tallentuvat normaaliin tapaan S-käyttäjätilisi sähköiseen kuittiarkistoon ja S-mobiili-sovellukseen. Kuitin voi kuitenkin tilata myös Maksupisteeltä käsin maksun yhteydessä: Autoilija antaa Maksupisteelle maksun yhteydessä sähköpostiosoitteen, johon kuitti lähetetään latauksen jälkeen. 

Maksupiste tulee uudeksi maksutavaksi tutun ABC-mobiilin rinnalle. ABC-mobiili on jatkossakin autoilijan tärkein sovellus, sillä se mahdollistaa esimerkiksi latauksen ja latausmaksun kertymisen seuraamisen sekä ruokien tilaamisen lataustauolle jo ennakkoon. ABC-mobiilista voi myös tarkistaa vaikkapa latausasemien sijainnin, lataustehon ja niiden varaustilanteen.

Uutena maksulaitteena Maksupisteet kehittyvät loppuvuoden aikana nopeasti. Maksupisteitä otetaan käyttöön uusiin, avattaviin kohteiisiin. Olemassaolevien latausasemien osalta Maksupisteiden käyttöönoton suunnittelu on kesken. 

Ämnesområden

Artikkelit

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo