Sähköautoilun kasvu näkyy ABC-latausasemilla: miljoona lataustapahtumaa puolessa vuodessa

article-hero-image

ABC-lataus ylitti tavoitteensa ja avasi yli 500 uutta latauspistettä vuoden aikana. Avauksista jopa 300 oli teho- tai suurteholatauspisteitä. Kasvu on ollut voimakasta myös muilla osa-alueilla: lataustapahtumien määrä nousi huimalla miljoonalla puolessa vuodessa ja kahden miljoonan rajan odotetaan rikkoutuvan loppuvuonna. Asiakastyytyväisyydessä ABC-lataus nousi kotimaisten latauspalveluiden ykköseksi.

Kasvun vuosi huipentuu ennätykselliseen loppuvuoden lomaliikenteeseen.

– Loppuvuoden liikenteessä tullaan näkemään ABC-latauksen kaikkien aikojen vilkkaimmat päivät. Voimme ylittää ensimmäistä kertaa jopa 10 000 lataustapahtuman rajan yhden päivän aikana. Lataustapahtumat jakaantuvat toki laajaan verkostoomme, mutta ruuhkahuippuina kannattaa ennakoida ja tarkistaa ABC-mobiilista vapaana olevat latauspisteet, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:sta.

Sähköautoilun vuosi vuodelta kasvava suosio näkyy latausverkoston laajenemisen lisäksi voimakkaana lataustapahtumien määrän kasvuna.

– Loppuvuodelle osuu myös ABC-latauksen reilun kaksivuotisen historian kahdes miljoonas lataus. Verkostomme miljoonas lataus tehtiin kesän korvalla toukokuun lopussa eli määrä tuplaantuu reilussa puolessa vuodessa.

Tutkitusti toimintavarmin kotimainen latausverkosto

ABC-lataus saavutti loppuvuodesta huipputuloksen sähköautojen latauspalveluja vertailevassa EPSI Rating -kuluttajatutkimuksessa*. Koko toimialaa tarkasteltaessa latauspalveluiden asiakastyytyväisyys on laskenut edellisvuoden tasosta, mutta ABC-lataus on ainoana toimijana nostanut asiakastyytyväisyyttään vuoden aikana ja noussut kotimaisten toimijoiden kärkeen.

– Asiakkaat arvioivat ABC-latauksen ykköseksi monella eri saralla. Verkostomme koetaan muun muassa kotimaisista palveluntarjoajista toimintavarmimmaksi. Olemme tästä erittäin tyytyväisiä, koska verkoston nopean laajentumisen lisäksi olemme alusta asti kiinnittäneet erityistä huomiota sen toimintavarmuuteen. ABC-lataus arvioidaan myös kaikkein kattavimmaksi verkostoksi, minkä lisäksi tarjoamme parasta vastinetta rahalle. Lämmin kiitos asiakkaillemme luottamuksesta, Tervonen iloitsee.

Suomen suurin teholatausverkosto

ABC-latausasemia on tällä hetkellä jo lähes 300, ja niissä latauspisteitä löytyy yli 1 800 autolle. Pääpaino uusissa avauksissa on asiakkaiden toivomissa suurteholatauspisteissä. Samalla useilla jo avatuilla asemilla on kasvatettu latauspisteiden tehoja.

Hiljattain avattuja uusia suurteholatausasemia ovat muun muassa 12 latauspisteen ja 800 kW:n kokonaistehon ABC-lataus Prisma Kaari Helsinki ja Jumbo Vantaa sekä kuuden latauspisteen ja 600 kW:n ABC Pitkälahti Kuopio. ABC Pirkkalan latausasema on laajennettu, ja nyt suurteholatauspisteitä on 10 ja aseman kokonaisteho on 800 kW.

ABC-latausverkostoa rakennetaan S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen sinne, missä asiakkaat liikkuvat eli maanteiden pääväylien varteen, kaupunkikeskustoihin ja pienemmille paikkakunnille.

***

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 292 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1823 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 942, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 255 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 626 kappaletta.

ABC-latausasemia on Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöiden sekä ABC-asemien ja Sokos Hotellien yhteydessä. Lähimmän ABC-latausaseman ja ajantasaisen verkoston voi tarkistaa ABC-mobiilista, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi. Lisätietoa: https://www.abcasemat.fi/fi/abc-lataus/sahkoauton-lataus.

* EPSI Rating -organisaation riippumaton tutkimus Latauspisteet 11/2023. Tutkimukseen haastateltiin Pohjoismaissa noin 3000 asiakasta marraskuussa 2023. Tutkimuksen virhemarginaali on 2–3 prosenttiyksikköä.

Ämnesområden

Artikkelit

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo