Koska on oikea aika vaihtaa kesärenkaat alle? Katso ABC:n vinkit renkaidenvaihtoon!

article-hero-image

Kesärenkaiden käyttöaika alkaa yleensä huhti-toukokuussa ja kestää syys-lokakuuhun asti, riippuen sääolosuhteista. Kun lämpötila pysyy yli +7 asteen, kesärenkaat ovat paras vaihtoehto. Muista kuitenkin tarkistaa renkaiden kunto ennen niiden käyttöönottoa ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin. 

Milloin on hyvä vaihtaa kesärenkaat? 

Kesärenkaiden vaihtoon kannattaa varata aika hyvissä ajoin ennen sesongin alkua, jotta välttyy ruuhkilta ja pitkiltä odotusajoilta. Sopiva aika vaihdolle on yleensä huhtikuun puolivälistä eteenpäin, kun sääolosuhteet ovat pysyvästi lämpimämmät.  

Olipa renkaiden vaihtoaika mikä tahansa, muista aina tarkistaa renkaiden kunto ja ilmanpaine säännöllisesti. Näin pidät huolen turvallisesta ajamisesta ympäri vuoden. 

Muista myös autopesu ennen renkaiden vaihtoa

Vaihdat renkaat sitten itse tai käytät avuksi jotakin palveluntarjoajaa, kannattaa renkaat vaihtaa aina puhtaaseen autoon.  Säännöllinen pesu on yhtä tärkeää kuin auton huolto. 

”Auton pesu ennen renkaiden vaihtoa on tärkeää ihan siltäkin kannalta, että itse renkaiden vaihto sujuu siistimmin ja sujuvammin, kun se tehdään puhtaaseen autoon. Samalla kertaa saat kesärenkaat säilytykseen puhtaina”, neuvoo ABC-ketjun autopesutoiminnasta vastaava  Jari Hankonen.      Muistathan, että maksat pesun helposti ja nopeasti ABC-mobiililla mukavasti lämpimästä autosta. Lisäksi säästät rahaa ostamalla sarja- ja kuukausipesut. Tarkista puhelimellasi ABC-mobiilista lähimmän ABC Carwash -autopesuaseman jonotilanne ja koukkaa autopesun kautta renkaiden vaihtoon!  

Topics

Artikkelit

Benefits

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo