Pidä verensokeri tasaisena ja olo virkeänä – ABC Noutopöydässä syöt ravitsevan ja monipuolisen aterian

article-hero-image

Ruoka on polttoainetta elimistöllemme, mutta se tuo elämäämme myös paljon iloa ja nautintoa. ABC Noutopöydästä löydät kaikki tarvittavat ainekset ravitsevaan ja herkulliseen ateriaan.  

 On hyvä syödä tasaisin väliajoin, sillä säännöllinen ruokarytmi pitää verensokerimme tasaisena ja antaa puhtia koko päiväksi. Säännöllinen ruokarytmi tarkoittaa, että syömme päivittäin yhtä monta ateriaa suunnilleen samoihin aikoihin, noin 3–5 tunnin välein. 

 Varsinkin pitkillä automatkoilla ja työpäivien palaveriputkessa ateriavälit saattavat venyä, jolloin nälkä kasvaa pikkuhiljaa valtavaksi vatsan murinaksi. Tien päällä iskevät nälkäkiukut on kuitenkin helppo selättää pysähtymällä lähimpään ABC Liikennemyymälään. Monipuolisesta ja ravitsevasta ABC Noutopöydästä löytyy herkullista syötävää niin lyhyemmille ja pidemmille reissuille kuin työpäivien lounastauoillekin.   

Lautasmallista apua ateriointiin 

Ravitsemukselliset tarpeemme vaihtelevat jonkin verran ikämme ja elämäntilanteemme mukaan, mutta terveellisen ja ravitsevan ruokavalion perusmalli on kaikilla samanlainen. Ruokaviraston sivuilta löytyvästä lautasmallista saa kokonaiskuvan siitä, millaisista perusaineksista virallisten suositusten mukainen ruokavalio koostuu.  Lautasmallista apua aterian koostamiseen:   

  • Puolet lautasesta kasviksia, esimerkiksi raasteita, salaattia ja lämpimiä kasvislisukkeita.  

  • Perunan osuus lautasesta on noin neljännes. Perunan sijaan voi syödä riisiä, pastaa tai muita viljavalmisteita.  

  • Lautasesta noin neljännes täyttyy kala-, liha- tai munaruoasta, jonka voi korvata palkokasveja, pähkinöitä tai siemeniä sisältävällä kasvisruoalla.  

  • Ruokajuomana rasvatonta maitoa, piimää tai vettä.  

  • Lisäksi leipää, jonka päällä sipaisu pehmeää kasvirasvalevitettä.  

ABC Noutopöydästä löytyy kaikki täyspainoisen ja ravitsevan aterian ainekset. Tarjolla on  päivittäin runsas ja vehreä salaattipöytä, useita lämminruokavaihtoehtoja ja tuoretta leipää ruokajuomineen. Yksi lämpimistä ruoista on proteiinipitoinen kasvisvaihtoehto. Jälkiruokana höyryävä kuppi kahvia, teetä tai kaakaota. Lapsille jäätelö tai mehujää. 

Matka jatkuu maukkaan aterian jälkeen  

Jokaisen ihmisen annoskoko on yksilöllinen, mutta lautasmalli toimii hyvänä pohjana riippumatta annoksen koosta. ABC Noutopöydästä onkin helppo koota omaa ruokavaliota ja mieltymyksiä tukeva annos useista eri vaihtoehdoista. Ja mikä parasta, myös ruokahävikin määrä laskee, sillä lautaselle voi annostella ruokaa omaa nälkää ja tarpeita kuunnellen.  

Ruoasta pitää myös nauttia, sillä rauhassa syödyn maukkaan aterian jälkeen matka tien päällä jatkuu jouhevammin. Haluamme tarjota asiakkaillemme kohtuuhintaisen, kaiken kansan ravintolaelämyksen. Siksi panostamme ABC Noutopöydässä ravitsevuuden lisäksi ruoan makuun. Tarjoamme herkullisia makuyhdistelmiä tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Hyvän maun lisäksi asiakkaamme arvostavat noutopöytäruokailun helppoutta ja nopeutta. ABC Noutopöytä on tätä parhaimmillaan – jokaisen makuun sopivaa monipuolista ruokaa.  

Lähteet: Ruoavirasto.fi, Väestöliitto.fi, Yhteishyvä.fi.  

Topics

These might also interest you

Benefits

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo