Mikä on Nero Diesel?

article-hero-image

Mistä Nero Diesel on valmistettu?

Nero Diesel valmistetaan eri jäte- tai tähdepohjaista raaka-aineista, kuten teollisuuden prosessitähteistä tai jäte- ja rapsiöljystä. Nero Diesel on 100-prosenttista HVO:ta, joka tarkoittaa suomeksi vetykäsiteltyä kasviöljyä, jota voidaan valmistaa esimerkiksi teollisuuden prosessitähteistä.

Neron ja Smartin ero?

Smart Diesel on ABC-ketjun korkealaatuinen diesel, jossa on perinteistä diesellaatua täydellisempi palaminen, minkä johdosta moottorin lähipäästöt ovat pienempiä. Smart Dieselillä ajettaessa moottori ei pelkästään pysy puhtaana, vaan Smart Diesel jopa puhdistaa moottorin uutta vastaavalle tasolle. Smart Diesel parantaa moottorin tehoa ja kestävyyttä sekä säästää ympäristöä pienempien päästöjensä avulla.

Uusi Nero Diesel on jalostettu kokonaan uusiutuvista raaka-aineista. Polttoaine on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista, mutta fossiilivapaata. Uusiutuvan dieselin käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjen lisäksi hiukkas- ja lähipäästöjä, jotka vaikuttavat etenkin tiheäliikenteisten kaupunkien ilmanlaatuun. Nero Dieselissä on lisäksi samat moottoria puhdistavat ominaisuudet kuin Smart Dieselissä ja sen palamisominaisuudet ovat erinomaiset.

Mistä Nero Diesel tulee ABC:lle?

Hankintayhtiömme NEOT hankkii uusiutuvia polttoaineita maailmanlaajuisesti parhaista mahdollisista lähteistä vastuullisuus- ja ympäristönäkökohdat huomioiden. Jäte- ja tähdepohjaisten raaka-aineiden osuus maksimoidaan biotuotteiden osalta. Voidaksemme taata tuotteen korkealaatuisuuden asiakkaan säiliöön saakka, öljytuotteiden laadunvarmistus kattaa koko toimitusketjun.

Voiko Nero Dieseliä tankata mihin tahansa dieselautoon?

Kyllä voi. Polttoaine on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista eikä vaadi autolta mitään erityisominaisuuksia. Uusiutuvan dieselin käyttö ei myöskään lisää auton huoltotiheyttä tai esimerkiksi öljynvaihtotarvetta, kuten jotkut perinteiset biopolttoaineet saattavat tehdä. Nero Dieselin käyttö ei vaadi mitään muutoksia auton polttoainejärjestelmiin auton iästä tai merkistä riippumatta.

Autoni ohjekirjassa ja tankissa lukee EI biodieseliä. Koskeeko se Nero Dieseliä?

Ajoneuvon ohjekirjan biodiesel tarkoittaa 100 % FAME -polttoainetta, joka on eri tuote kuin uusiutuva diesel. Biodiesel merkittäisiin jakelumittarissa B100-merkinnällä, Nero Dieselin merkintä on XTL. ABC-ketjussa ei ole myynnissä B100 biodiesel tuotetta (EN14214).

Hups, mitäs diesellaatua tankkiin lorahtikaan! Voiko eri diesellaatuja sekoittaa?

Kyllä voi. Nero Dieseliä ja muita diesellaatuja voi tankata sekaisin eikä sillä ole vaikutusta auton toimintaan. Toki uusiutuvan polttoaineen hyödyt autolle, autoilijalle sekä ilmastolle korostuvat erityisesti silloin, kun kyseistä polttoainetta käytetään sellaisenaan eli 100-prosenttisena.

Onko uusiutuvalla dieselillä vaikutusta auton kulutukseen tai suorituskykyyn?

Polttoaineen korkea setaaniluku, 75–95, tarkoittaa, syttymisherkkyys että polttoaine palaa puhtaasti ja auton moottori saa siitä enemmän tehoja irti. Se myös helpottaa auton moottorin käynnistymistä kylmässä ja vähentää polttoaineen kulutusta etenkin kaupunkiajossa.

Miten Nero Diesel pärjää Suomen talvessa?

Uusiutuva Nero Diesel on tehty kylmiin olosuhteisiin. Ominaisuuksiltaan se vastaa parhaita fossiilisia dieseleitä. Auton ei tarvitse pelätä jättävän tien päälle kovimmillakaan talvipakkasilla.

Mistä Nero Dieseliä voi tankata?

Nero Dieselin jakelu alkoi ensimmäisenä ABC S-market Kuusankoskella ja ABC Prisma Mikkola Porissa. Vuoden loppuun mennessä jakeluverkosto on laajentunut arviolta 20 ABC-aseman laajuiseksi.

Aihealueet

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo