Vältä latausruuhkat kesälomaliikenteessä ja ajele koko Suomen halki ABC-latauksen voimalla

article-hero-image

Ihan pian se koittaa, kesäloma ja autoreissut pitkän Suomen pääväyliä ja maakuntien mökkiteitä pitkin. Suomen kesä on lyhyydessään ainutlaatuinen ja siitä nauttimaan lähtee usein moni muukin, jolloin sähköautojen latausasemille saattaa ajoittain kertyä jonoja. Katso Apsin vinkit sähköautoilijan sujuvaan kesälomamatkaan ja reissumieltä (akkua unohtamatta!) riittää perille saakka.

Tiesitkö, että kesäisessä lämmössä sähköauton kulutus laskee jopa puoleen verrattuna talvipakkasiin, riippuen tietenkin auton mallista ja ajo-olosuhteista? Samalla akun varauksella karauttaa kesäliikenteessä myös kauemmas, sillä toimintamatka kasvaa jopa 25–50 % talviolosuhteisiin verrattuna. Lomareissuun suunnattaessa matkustajat tarvitsevatkin kesällä taukoa usein autoa nopeammin, sillä täydellä akulla matkaan lähdettäessä sähköauton pidempi toimintamatka voi tarkoittaa jopa neljästä kuuteen tuntia yhtäjaksoista ajoa kesäisillä maanteillä. Se on pitkä aika ilman jäätelötaukoja!

ABC-latauksen kattava latausasemaverkosto takaa sen, että tarpeen tullen latausasema löytyy sieltä, missä ikinä kesä-Suomesta nautitkin. Suosituimpien taukopaikkojen ABC-latausasemat kuitenkin tapaavat ruuhkautua vilkkaimpina liikennekausina ja silloin on pitkämielisyyden lisäksi huomaavaisuus kultaa. Kuten liikenteessä yleensäkin, varautuminen etukäteen jouduttaa matkaa jo puoleen, nokkelat valinnat loiventavat matkanteon mutkia ja autoilijan kätevin apukuski ABC-mobiili on tukena ennen matkaa ja sen aikana.

Näillä vinkeillä vältät latausruuhkat kesälomaliikenteessä ja toimit ABC-latausasemilla vilkkaina hetkinä:

  • Kun aavistat, että liikenteessä väkeä on enemmän, on suositeltavaa lähteä matkaan täydellä akun varauksella. Kesän lämmössä voit ajaa kerralla pidemmän matkan ja valita helposti ABC-latausaseman, jolla jonoa on vähemmän.

  • Mikäli sähköautossasi on akuston esilämmitysmahdollisuus, hyödynnä sitä myös kesällä. Näin varmistat parhaat lataustehot autoosi!

  • Usein ruuhkaisimmat ABC-latausasemat löytyvät suosittujen ABC Liikennemyymälöiden yhteydestä. Valitsemalla latauspisteen esimerkiksi läheisen Prisman parkkialueelta, voi lataamaan päästä jopa jonottamatta – ja kauppareissu hoituu kätevästi akun täyttymisen aikana. Muistathan, että löydät ABC-latausasemat myös useiden Sokos Hotellien yhteydestä? Katso kaikki ABC-latausasemat karttanäkymästä, autosi navigaattorista tai ABC-mobiilista.

  • ABC-mobiili on myös sähköautoilijan kätevin apukuski! Sovelluksen avulla voit maksaa latauksen mutta myös tarkastaa latausaseman ympäristöstä löytyvät palvelut, tarkastaa suunnitellun taukopaikan vapaat latauspisteet ja miettiä sopivan lomareitin pysähdyksineen latausverkoston perusteella.

  • Muista kirjautua ABC-mobiiliin ja lisätä maksukortti etukäteen. Näin latausasemalla ei kulu turhaan aikaa puhelimen naputteluun.

  • Ruuhkaisilla latausasemilla on syytä vapauttaa latauspiste heti, kun akkua riittää määränpäähän tai seuraavaan taukopaikkaan asti. Näin edesautat kaikkien matkanteon sujuvuutta.

  • Lataa aina kun pysähdyt! Tällä ohjenuoralla varmistat takuulla rennoimman lomailun sähköautolla, sillä autossa on aina mukavasti virtaa ja sinun ei tarvitse ladata autoa ruuhkaisimmalla latausasemalla.

ABC-lataus on Suomen suurin teholatausverkosto ja yli 300 latausaseman ja 2000 latauspisteen voimin tuomme virtaa maanteille Hangosta Ivaloon. Lähin ABC-latausasema ei siis koskaan ole kaukana, vietit kesääsi sitten omassa mansikkapaikassasi maaseudun rauhassa tai isompien kaupunkien kuhinassa. Sinun tehtäväsi on nauttia kesälomamatkailusta sähköautoillen. Ongelmatilanteissa ABC-latauksen asiakaspalvelu on tukenasi vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä (puh. 010 768 0080).

Rentoa kesälomareissua toivottaa ABC-lataus ja ABC Liikennemyymälät halki suvisen Suomen!

Aihealueet

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo