Oletko aina pessyt autosi liian harvoin?

article-hero-image

Pese autosi riittävän usein

Milloin kävit viimeksi autopesussa? Auton säännöllinen pesu on yhtä tärkeää kuin auton huolto. Siitä on maininta kaikissa auton ohjekirjoissakin. Mutta miksi? ABC-ketjun autopesutoiminnasta vastaava Jari Hankonen vastaa.

“Auto kannattaa viedä pesuun ainakin kerran kuussa – mieluummin useamminkin, jotta lika ei pääse pinttymään eikä vaurioittamaan maalipintaa.”

Hankonen jatkaa, että yleisesti ottaen suomalaiset pesevät autoaan liian harvoin, vaikka siitä auton ohjekirjassakin muistutetaan.

Autopesussa pesu hoituu helposti, nopeasti ja ympäristöystävällisesti. ABC Carwashissa pesuvedet ja -kemikaalit kerätään pesuhallin erotinkaivossa talteen ja hävitetään niin, etteivät ne päädy luontoon.

KUINKA USEIN AUTO SITTEN PITÄISI PESTÄ?

Kerran kuussa on hyvä nyrkkisääntö. Silloin kannattaa valita pesuohjelma, joka sisältää vahauksen.

"Vaha estää likaa tarttumasta maalipintaan ja lika irtoaa helpommin seuraavassa pesussa", Jari Hankonen neuvoo.

Jos ajoa tulee enemmän ja peset autosi viikoittain, vahausta ei tarvita jokaisella pesukerralla. Kerran kuussa riittää.

MITÄ TULEE AUTOPESUUN, VUODENAJOILLAKIN ON VÄLIÄ

ABC Carwash autopesuissa pesuohjelmat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Talvella pesut on suunniteltu irrottamaan erityisesti tiesuola ja piki maalipinnasta. Kesällä pesu keskittyy puolestaan mm. hyönteisten pesemiseen auton etuosasta.

"Tästä syystä talven liat kannattaisi pestä keväällä ajoissa pois eikä vasta kesäkeleillä, jolloin pesuohjelmat ovat jo vaihtuneet," Hankonen vinkkaa.

Ota käyttöön myös ABC-mobiili.

Säästä ja osta usempi pesu kerralla kätevästi ABC-mobiililla. Voit tarkistaa myös ABC-mobiililla voit tarkistaa myös pesupaikkasi jonotilanteen jonokamerasta.

Topics

These might also interest you

Benefits

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo