ABC-MOBIILI FAQ

1 YLEISTÄ

2 KÄYTTÖÖNOTTO

3 S-KÄYTTÄJÄTILI

4 TANKKAUS

5 ABC-MOBIILIN KULUTUKSEN SEURANTA

6 AUTOPESU

7 RUOAN ENNAKKOTILAAMINEN MAKSAMINEN

8 MAKSAMINEN

9 ONGELMATILANTEET

10 KUUKAUSIPESU

1 YLEISTÄ

1.1 Mikä on ABC-mobiili?

ABC-mobiili on ABC-ketjun oma mobiilisovellus, joka helpottaa autoilevien ihmisten arkea. Sovelluksella voi maksaa tankkauksen ja autonpesun ABC-asemilla. Sovellus näyttää ABC-asemien noutopöytä- ja a la carte -annostarjonnan. Sovelluksella voi maksaa noutopöytä ruokailun asemalle saapuessa. Sovelluksella voi tilata ja maksaa a la carte -annoksen ennakkoon tietylle ABC-asemalle. Lisäksi mobiilisovelluksella voi seurata yhden auton keskikulutusta ja tarkastella ABC-asemien tarjoamia palveluita.  

1.2 Miten vaihdan ABC-mobiilin kieliasetuksen?

ABC-mobiiliin voi valita joko suomen, ruotsin tai englannin kielen. Kielivalinta löytyy sovelluksen Minä-osiosta.

1.3 Onko ABC-mobiilin käyttäminen maksullista?

ABC-mobiili on maksuton palvelu. Voit ladata ABC-mobiilisovelluksen sovelluskaupasta joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sen nimellä “ABC-mobiili”.

1.4 Mikä on ABC-mobiilitankkaus?

Mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia mittarikentällä, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta. Voit maksaa tankkauksen ABC-mobiililla lähes kaikilla ABC-asemilla.

1.5 Mikä on ABC-mobiilipesu?

Mobiilipesu on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa pestä auto, kun voit maksaa auton pesun älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta.

Voit ostaa mobiilipesuja yhden kerrallaan tai edullisemmin kolmen tai viiden kappaleen pesutuotteina eli sarjapesuina. Muutaman osuuskaupan alueella on tarjolla kuukausipesu.

1.6 Mikä on ABC-mobiilitilaus?

Mobiilitilaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa ruokailla ABC-asemalla, kun voit tilata ja maksaa à la carte tai ABC Burger -annoksen älypuhelimesi avulla ennakkoon tietylle ABC-asemalle tiettyyn ajankohtaan. Maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä maksukortilta. Saavuttuasi asemalle valitset vapaana olevan pöydän tai aseman ulkopuolella olevan noutoparkkiruudun ja syötät pöytänumeron sovellukseen. Tilaamasi annos tarjoillaan sinulle ajankohtana, jonka ilmoitit tilauksen yhteydessä.

2 KÄYTTÖÖNOTTO

2.1 Miten saan ABC-mobiilin käyttööni?

Voit ladata ABC-mobiilisovelluksen sovelluskaupasta joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sen nimellä “ABC-mobiili”.

Mikäli olet asiakasomistaja, kirjaudu palveluun S-käyttäjätililläsi niin kerrytät mobiilitankkauksesta Tankkausbonusta, mobiilipesuista ja mobiilitilauksesta, sekä sähköauton latauksesta Bonusta. Rekisteröitymisen jälkeen käy lisäämässä käyttämäsi Visa, MasterCardin tai S-Business-kortti. Maksaessasi ostoksesi S-Etukortilla, kerrytät myös maksutapaetua.

2.2 Miten saan tunnuslukukyselyn päälle? 

Valitse ABC-mobiilissa Minä-osiosta “Tunnistautuminen”. Voit valita haluatko vahvistaa maksun tunnusluvulla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella (vain Applen Face ID tällä hetkellä).

2.3 Voinko käyttää ABC-mobiilia ilman rekisteröitymistä sovellukseen?

ABC-mobiilin käyttö on mahdollista vain rekisteröitymällä ABC-mobiilisovellukseen..

2.4 Voinko käyttää ABC-mobiilia millä tahansa mobiililaitteella?

Palvelua voi käyttää älypuhelimella ja on tuettu iOS 12 ja Android 6.0 versioilla ja sitä uudemmilla versioilla.

3 S-KÄYTTÄJÄTILI

3.1 Mikä S-käyttäjätili on?

S-käyttäjätili korvaa S-tunnukseen perustuvan tunnistusratkaisun, jolla kirjaudutaan esim. Omalle S-kanavalle ja S-ryhmän verkkokauppoihin. S-käyttäjätilillä tunnistaudutaan jatkossa laajasti S-ryhmän verkkopalveluissa. 

S-käyttäjätilin käyttöönotto on aloitettu S-ryhmän digipalveluissa vuoden 2021 aikana ja käyttöönotot jatkuvat vuonna 2022. Samalla S-tunnuksen käyttö tulee päättymään.

3.2 Miksi S-ryhmällä on niin monta kirjautumissysteemiä käytössä?  Mistä tiedän, millä kirjaudun minnekin? 

S-tunnukseen perustuva tunnistusratkaisu kaipasi teknistä päivitystä. Tässä yhteydessä päätimme uudistaa tunnistusratkaisumme ja jatkossa S-tunnuksen sijaan digipalveluihimme kirjaudutaan S-käyttäjätilillä. Kirjautumisvaihtoehtoina tarjotaan verkkopankki-tunnistautumista, mobiilivarmennetta tai S-käyttäjätilin tarjoamaa sähköpostiosoitteella kirjautumista. Käyttäjä voi itse valita haluamansa tunnistautumistavan tarjolla olevista vaihtoehdoista. 

3.3 Milloin S-käyttäjätili on käytössä kaikissa palveluissa?

S-käyttäjätili laajenee laajasti S-ryhmän verkkopalveluihin vuoden 2022 aikana. 

3.4 Mistä saan S-käyttäjätilin?

Jos sinulla on jo olemassa S-tunnus, niin sinulle luodaan S-käyttäjätili siinä vaiheessa, kun käyttämäsi S-ryhmän digitaalinen palvelu siirtyy käyttämään S-käyttäjätiliä. Esimerkiksi ABC-mobiilin yläreunaan ilmestyy oranssin värinen info-palkki näytön ja siinä teksti: "S-ryhmän tunnistautuminen on uudistunut! Jatka viimeistelemällä S-käyttäjätilisi ja varmistat sujuvan asioinnin jatkossakin." Painamalla tätä info-palkkia ja seuraamalla ohjeistusta, saat käyttöösi S-käyttäjätilin. 

Jos sinulla ei ole olemassa olevaa S-tunnusta, niin sinulle luodaan S-käyttäjätili siinä vaiheessa, kun otat käyttöösi S-ryhmän digitaalisen palvelun, jossa S-käyttäjätili on otettu käyttöön tai voit ottaa sen käyttöön S-käyttäjätiliin osoitteessa: S-käyttäjätili (s-kayttajatili.fi)

Voit tunnistautua muihin S-ryhmän digitaalisiin palveluihin S-käyttäjätililläsi.

Sinun ei tarvitse olla asiakasomistaja luodaksesi S-käyttäjätiliä. 

3.5 Voinko kirjautua palveluun S-tunnuksella?

Et voi tunnistautua S-tunnuksella S-ryhmän digitaaliseen palveluun sen jälkeen, kun palvelussa on otettu käyttöön S-käyttäjätili. 

3.6 Mitä syitä voi olla, että S-käyttäjätilin luominen ei onnistu?

Tällöin olet todennäköisesti jo vahvistanut sähköpostiosoitteesi. 

3.7 Kuinka kauan vahvistamisen yhteydessä lähetettävä vahvistuskoodi on voimassa?

Vahvistuskoodi on voimassa kerrallaan 10 minuuttia. 

3.8 Voiko tulla tilannetta, että minulle lähetetty vahvistuskoodi ei toimi? Miten minun pitää silloin toimia?

Voit yrittää syöttää vahvistuskoodin kolme kertaa vahvistaaksesti sähköpostiosoitteen. Mikäli oikeaa koodia ei syötetä, tulisi sinun odottaa 10 minuuttia. Voit tilata uuden vahvistuskoodin uudelleen kolme kertaa, mikäli et ole yrittänyt syöttää vahvistuskoodia aiemmin. Tämän sinun tulisi odottaa 10 minuuttia, ennen kuin voit tilata jälleen uuden koodin. 

3.9 Olen kirjautunu aiemmin ABC-mobiilin pankin verkkopankkitunnuksilla / mobiilivarmenteella. Miten minulle käy S-käyttäjätiliin siirryttäessä?

Jatkossa sinun tulee kirjautua ABC-mobiiliin S-käyttäjätiliin vahvistamallasi sähköpostiosoitteella ja sähköpostiisi toimitettavalla kertakäyttöisellä koodilla. Koodi vaihtuu jokaisella kirjautumisekerralla.  

3.10 Saanko Bonusta, jos käytän S-käyttäjätiliä?

Kun lisäät S-Etukortin asiakasomistajanumeron S-käyttäjätilillesi tilin luonnin yhteydessä, Bonukset kirjautuvat verkkomaksuissa automaattisesti. 

Jos et lisännyt Bonuskortin tietoja vielä kirjautumisvaiheessa, voit muokata tietojasi kirjautumalla S-käyttäjätiliin osoitteessa: S-käyttäjätili (s-kayttajatili.fi)

S-käyttäjätilin tietoja voi muokata Omat tiedot -näkymästä. 

3.11 Olen unohtanut käyttäjätunnukseni, miten saan sen tietooni?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. On tärkeää käyttää samaa sähköpostiosoitetta eri S-ryhmän palveluissa ja varmistaa täten, että sisäänkirjautuminen onnistuu helposti samalla sähköpostiosoitteella ja sinne toimitettavalla kertakäyttöisellä vahvistuskoodilla.  

3.12 Miten vaihdan salasanani?

Et tarvitse salasanaa kirjautuaksesi. Saat kertakäyttöisen koodin sähköpostiisi jokaisella kirjautumisella. 

3.13 Mitä tietoja S-käyttäjätiliin tallentuu?

S-käyttäjätili tallentaa seuraavat tiedot: Etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero. 

Lue lisää S-käyttäjätilin käyttöehdoista. 

Tietojenkäsittelyn perusteet löytyvät tietosuojaselosteesta.

Voit halutessasi lisätä asiakasomistajatieon S-käyttäjätiliisi. 

3.14 Mistä voin muuttaa tietojani?

Kirjaudu S-käyttäjätiliin osoitteessa: S-käyttäjätili (s-kayttajatili.fi)

S-käyttäjätilin tietoja voit muokata siirtymällä käyttäjätiliin Omat tiedot -näkymästä. 

3.15 Tein S-käyttäjätilin väärällä sähköpostiosoitteella. Miten voin vaihtaa osoitteeni?

Kirjaudu S-käyttäjätiliin osoitteessa: S-käyttäjätili (s-kayttajatili.fi)

Voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi Omat tiedot – näkymästä. 

3.16 Olen menettänyt S-käyttäjätiliin liitetyn sähköpostiosoitteen hallinnan, enkä saa haltuuni kirjautumiskoodia. Mitä teen?

Voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi Omat tiedot – näkymästä. Jos tämä keino ei aut ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluun. Valitse palautteen aiheeksi asiakasomistajuus, S-Etukortti ja Bonus. 

4 TANKKAUS

4.1 Miten mobiilitankkaus toimii ABC-mobiilissa? 

Kun avaat sovelluksen, ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti millä ABC-asemalla olet puhelimen paikannustiedon avulla. Aja vapaalle mittarille ja valitse vastaava mittarinumero sovelluksesta. Maksaminen hoituu kätevästi sovellukseen syötetyn maksukortin avulla ja sen jälkeen voit aloittaa tankkauksen. Koko maksutapahtuman voi siis hoitaa auton suojassa istuen nopeasti ja vaivattomasti. Ulos autosta on astuttava vain tankkausta varten.

Jos olet asemalla ja paikannustiedon saaminen kestää hieman kauemmin, aseman mittarikentän sijaan sovellus avautuu ABC-osioon. Kun puhelin saa paikannustiedon, jonka perusteella olet asemalla, ABC-osion alkuun ilmestyy ”Olet asemalla” -nappi, josta pääset suoraan aseman mittarikenttään. Näet myös sijaintisi perusteella lähimmät asemat ABC-osion kartasta ja Hae-osion asemalistasta.

4.2 Voinko tankata millä tahansa ABC-asemalla käyttäen ABC-mobiilitankkausta?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla Suomen ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

4.3 Voinko maksaa tankkauksen etukäteen?

Tankkausta ei makseta etukäteen ABC-mobiililla, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa. 

ABC-mobiililla maksettaessa voit valita ABC-mobiilissa katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

4.4 Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni mobiilitankkauksella?

Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero kuin mille olet ajanut. Mittarikentällä on tarrat, joilla ilmaistaan, että tankkauksen maksaminen on mahdollista mobiililla.

4.5 Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna. 

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

4.6 Mitä minun tulee tehdä mittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen?

Aja vapaan mittarin kohdalle. Mittarin luona valitse sovelluksesta sama numero, joka näkyy mittarissa olevassa tarrassa. Maksa tankkaus, jonka jälkeen tililtäsi varataan valitsemasi katevarauksen määrä (oletus 90 €). Odota, kunnes ruudulle tulee ilmoitus, että sinulla on riippuen ABC-asemasta kaksi tai kolme minuuttia aikaa aloittaa tankkaus, jätä puhelin autoon tai laita se taskuusi ja aloita tankkaus. 

4.7 Onko matkapuhelimen käyttö nykyään sallittua mittarikentällä?

Matkapuhelinta ei tulisi käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse matkapuhelintasi, vaan voit jättää sen autoosi.    

5 ABC-MOBIILIN KULUTUKSEN SEURANTA

ABC-mobiilin Historia-osiossa voit tarkastella:

1. tankkauksiin kuluneita euroja 2. tankattuja polttoainelitroja 3. yhden auton keskikulutusta

ABC-mobiililla voit tarkastella omia ABC-mobiili ostotietojasi. S-mobiilissa näet laajemmin asiakasomistajatalouden ostokertymän Bonusostot-osiossa. 

ABC-mobiilin avulla voit seurata yhden auton polttoaineen kulutusta. Kulutuksen seurannassa ja keskikulutuksen laskennassa huomioidaan vain ne tankkaukset, joihin on lisätty mittarilukema.

Lisäämällä autosi mittarilukeman tankkauksen jälkeen, kyseinen tankkaus huomioidaan kulutuksen seurannassa. Sovellus laskee sekä tankkauksien välisen kulutuksen ja ajetun matkan, että kokonaiskeskikulutuksen aina kun polttoainetta tankataan täysi tankillinen.

Sovellus osaa ottaa huomioon tilanteen, kun polttoainetta ei tankata täyttä tankillista. Tällöin syötät mittarilukeman tankkauksen jälkeen ja merkitset liukukytkimellä, että kyseessä on vajaa tankkaus. Vajaiden tankkausten litrat tulee huomioiduksi keskikulutuksen laskentaan seuraavan täyden tankkauksen jälkeen. Näin sekä kokonaiskeskikulutus että tankkauksien välinen kulutus lasketaan oikein.

5.1 Miten lisään mittarilukeman, kun olen maksanut tankkauksen ABC-mobiililla?

Tankkauksen jälkeen ABC-mobiili näyttää tankkauksen tiedot ja oikeasta alakulmasta on valittavissa toiminto ”Lisää mittarilukema”. Voit myös lisätä mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Lisää mittarilukema”-toiminto.

5.2 Miten lisään mittarilukeman, kun olen tankannut muulla asemalla tai olen maksanut tankkauksen kortilla tai käteisellä?

ABC-mobiilin Historia-osion oikeassa yläkulmassa on ”Lisää tankkaus” -toiminto. Voit myös muokata käsin lisättyä tankkausta myöhemmin kyseisen tankkauksen kuittinäkymästä valitsemalla ”Muokkaa” oikeasta yläkulmasta.

5.3 Miten voin muokata lisättyä mittarilukemaa tai vaihtaa tankkauksen täydeksi/vajaaksi?

Voit muokata valitun tankkauksen mittarilukemaa Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa”-toiminnon. ”Mittarilukeman muokkaus” -näkymässä voit myös vaihtaa täyden tankkauksen vajaaksi tai toisinpäin.

5.4 Miten näen mille tankkauksille olen lisännyt mittarilukeman?

Kulutuksen seurannan ollessa päälle näet historiaosiossa tankkaustapahtuman kolmannella rivillä infotekstin:

Ensimmäinen täydeksi merkitty tankkaus, josta myös kulutuksen seurannan laskeminen on aloitettu: Mittarilukema kilometreinä

Täydeksi merkitty tankkaus: X,X l / 100 km (YYY km) -teksti, jossa X,X litraa on täysien tankkausten välinen kulutus ja YYY km ajettu matka niiden välillä

Vajaaksi merkitty tankkaus: ”Vajaa tankkaus” -teksti

5.5 Miten poistan yksittäisen tankkauksen keskikulutuksen laskennasta?

Voit poistaa valitun tankkauksen mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa” -toiminnon. "Mittarilukeman muokkaus” -näkymän oikeassa yläkulmassa on ”Poista”-toiminto, jolla voit poistaa mittarilukeman tankkauksesta. Tämän jälkeen kyseistä tankkausta ei enää huomioida keskikulutuksen laskennassa. 

5.6 Miksi en voi seurata useamman auton kulutusta ABC-mobiilista?

Toistaiseksi ABC-mobiilissa voi seurata vain yhden auton kulutusta. 

5.7 Miksi en näe muiden perheenjäsenten tankkauksia ABC-mobiilissani?

ABC-mobiili on henkilökohtainen. S-mobiilin Bonusostot-osio näyttää asiakasomistajatalouden tankkauksiin käytetyt eurot ja tankatut litrat. 

5.8 Mitä tulee tehdä, jos ostan uuden auton ja haluan alkaa seurata sen kulutusta?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Aiemmin syötetyt kilometrilukemat poistetaan.

5.9 Miten voin ottaa kulutuksenseurannan pois päältä?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta –asetus. “Seuraa ajoneuvosi kulutusta” liukukytkimellä voit laittaa kulutuksen seurannan pois päältä. Tällöin “Lisää mittarilukema”- ja “Lisää tankkaus”-toimintoja ei näy ABC-mobiilissa.

5.10 Miten poistan kulutuksen seurannasta kaikki mittarilukemat?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Huomioitavaa on, että tietoja ei saa palautettua. 

6 AUTOPESU

6.1 Miten mobiilipesu toimii ABC-mobiilissa? 

ABC-mobiililla voi ostaa pesuja yksittäin tai sarjapesuina. Muutaman osuuskaupan alueella voi ostaa pesuja kuukausipesutilauksena.

6.1.1 Yksittäinen pesu

Yksittäinen pesu tulee ostaa vain, kun on ABC Carwash-pesupaikalla. Pesu ostetaan valitsemalla ABC-mobiilista ensin Pesu-toiminto ja ”Pesun osto”-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse yksi kappale kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

6.1.2 Sarjapesu

Sarjapesuja voi ostaa joko ABC Carwash-pesupaikalta tai ennakkoon.

ABC Carwash-toimipaikalla ollessa valitse Pesu-toiminto ja ”Pesun osto”-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse kolme tai viisi kappaletta kyseistä pesuohjelmaa. Maksa pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

Oston yhteydessä yksi ostetuista pesuista käytetään heti ja ”Pesun käyttö” –näkymässä näkyy kaksi tai neljä kappaletta käyttämättömiä pesuja. 

Kun sarjapesut ostetaan ennakkoon, kaikki pesut jäävät käyttöön ”Pesun käyttö” -näkymän kautta. Ennakko-ostaminen aloitetaan ABC-mobiilin ABC-osiosta painamalla vihreää ”Osta mobiilipesut etukäteen”-nappia ja edetään ohjeiden mukaisesti.

Sarjapesujen käyttöpaikat ja voimassaolo ilmoitetaan oston yhteydessä ja ne ovat nähtävillä oston jälkeen Minä-osion Mobiilipesu-näkymän kohdassa ”Voimassa oleva pesut”.

6.1.3 Kuukausipesu

Katso tarkemmin kappaleesta 10.

6.2 Voinko maksaa auton pesun millä tahansa ABC Carwash -pesupaikalla käyttäen ABC-mobiilia?

Et, mutta ABC-mobiilisovelluksen Hae-osiossa voit tarkastella ABC Carwash-pesupaikkoja. Valinnalla Rajaa -hakua, voit nähdä toimipaikat joissa voit maksaa pesun ABC-mobiililla.  

6.3 Miksi ABC-mobiilipesu ei toimi kaikilla ABC Carwash -pesupaikoilla, joissa on pesupiste?

Kaikilla ABC Carwash -pesupaikoilla ei vielä ole sellaisia järjestelmiä, jotka mahdollistaisivat pesun maksamisen mobiililla. 

6.4 Voinko maksaa auton pesun etukäteen?

Sarja- ja kuukausipesuja voi ostaa halutessaan etukäteen ABC-mobiililla, yksittäispesuja ei valitettavasti voi ostaa etukäteen. Tarkastathan ennen maksamista, että missä kaikissa ABC-Carwash-pesupaikoilla ennakkoon ostetut pesut ovat voimassa. 

6.5 Mistä tiedän, mihin pesuhalliin ajan, kun haluan maksaa auton pesun ABC-mobiililla ABC Carwash -pesupaikalla, jossa on useampi pesuhalli?

ABC Carwash -pesupaikan pesuhallit ovat numeroituja. Aja haluamasi pesuhallin oven eteen ja valitse sovelluksesta vastaava pesuhallin numero. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

6.6 Onko mahdollista, että joku muu pesee autonsa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilia?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että maksat auton pesun ABC-mobiililla, kun joku muu on edelläsi jonossa. Toinen mahdollisuus on, että ABC-mobiili on paikantanut sinut väärin tai olet valinnut sovelluksesta ABC Carwash -pesupaikan, jolla et ole.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Tarkista sovelluksesta ABC Carwash -pesupaikan nimi ja maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.

6.7 Mitä minun tulee tehdä, jotta voin maksaa auton pesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse yksi, kolme tai viisi kappaletta ”Pesun osto”-näkymässä olevista pesuohjelmista. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Onnistuneesta maksusta saat kuitin ABC-mobiiliin. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

6.8 Mitä minun tulee tehdä, jotta voin käyttää aiemmin ostamani auton pesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse ”Pesun käyttö”-näkymästä aiemmin ostettu pesuohjelma, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

6.9 Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, miten pitkään ostetut pesut ovat voimassa?

Ostaessasi kolme pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 90 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 3 kpl sarja”.

Ostaessasi viisi pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 180 päivää ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 5 kpl sarja”.

6.10 Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, missä voin niitä käyttää?

Pesut ovat käytettävissä yhden osuuskaupan alueella, niissä ABC Carwash -pesupaikoissa, joissa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma.

ABC Carwash -pesupaikat, joissa pesut ovat käytettävissä, on mainittu oston yhteydessä.

Voit myös tarkistaa Minä -osion Mobiilipesu -kohdasta voimassa olevat mobiilipesut ja niiden käyttöpaikat.

6.11 Onko kannattavampaa ostaa yksi vai useampi pesu kerrallaan?

ABC-mobiili näyttää säästämäsi summan ostohetkellä.

6.12 Minulla on S-Business kortti ja saan auton pesun ostosta alennuksen. Saanko lisäalennusta, kun ostan useamman pesun sisältävän pesutuotteen?

Useamman pesun sisältävässä pesutuotteessa on jo selkeä alennus normaalihintaiseen yksittäispesuun nähden.

ABC-mobiili näyttää yhden pesun hinnan siten, että siinä on huomioitu alennus. Useamman pesun osalta säästämäsi summa näytetään ostohetkellä.

6.13 Voinko ostaa autopesuja ennakkoon?

Kyllä voit. 

6.14 Voinko tarkastaa autopesun jonotilanteen etukäteen?

Monessa ABC Carwash-pesupaikassa on käytössä jonokamera, josta voit tarkistaa lähes reaaliaikaisen jonotilanteen. Kuva päivittyy noin minuutin välein.

7 RUOAN ENNAKKOTILAAMINEN JA MAKSAMINEN

7.1 Miten mobiilitilaus toimii ABC-mobiilissa? 

Valitse Ravintola-toiminto ja paina ”Osta ravintolasta” –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä ”Osta ravintolasta” tai ”Osta ABC Burger”, jolloin sinulle avautuu suoraan lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta. 

Annoksen muokkaustoiminnoista on kerrottu tarkemmin kohdissa 6.9 - 6.11.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

7.2 Voiko ABC-mobiililla tehdä tilauksia koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaaminen on mahdollista tehdä sen ajan puitteissa, joka aseman tiedoissa näkyy mobiilitilauksen aukioloaikana niillä asemilla, joissa ruoan ennakkotilaaminen on käytössä. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

7.3 Mitä ravintolatuotteita voi tilata ABC-mobiililla?

Tilattavissa oleva valikoima on nähtävissä ABC-mobiilissa.

Huomioitavaa on, että valikoima saattaa vaihdella asemittain.

7.4 Voiko noutopöydän maksaa ABC-mobiililla?

Kyllä voit. Maksathan noutopöydän vasta asemalla. Sinulla on 60 minuuttia aikaa ruokailla.

7.5 Miten tilauksen voi perua?

Mobiilitilaus on aina sitova. Joskus voi sattua eteen ennalta arvaamattomia ja pakottavia tilanteita, jolloin tilaus pitää perua. Näissä tilanteissa tilaus tulee perua soittamalla liikennemyymälään niin pian kuin mahdollista. Jokaisen liikennemyymälän puhelinnumero löytyy tilauksen vahvistuksesta mobiilissa. Asiakkaan tilaus hyvitetään aina tapauskohtaisesti.

7.6 Voiko ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaamista hyödyntää myös ryhmät?

Tällä hetkellä tilausmäärät on rajattu maksimissaan 12 henkilön ryhmille. Sitä suuremmat ryhmät ohjataan tekemään tilaukset edelleen perinteisesti sähköpostilla, nettisivujen tilauslomakkeella tai puhelimitse. Saman päivän varaukset yli 12 hengen ryhmille tulisi tehdä edelleen aina puhelimitse.

7.7 Miten mobiilitilaus maksetaan?

Tilaustasi vastaava summa veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -maksukortilta (debit- tai credit-kortilta) tai S-Business-kortilta.

7.8 Saanko leiman ateriaetukorttiin mobiililla ostamastani annoksesta?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista saada leimaa ateriaetukorttiin mobiililla ostetusta annoksesta.

7.9 Voinko räätälöidä annoksen ABC-mobiilissa?

Annoksien päälisukkeen voi vaihtaa halutessaan, esimerkiksi perunamuusia sisältävän annoksen lisukkeen tilalle voi tilata kasviksia tai ranskalaisia perunoita. Annoksia voi muokata poistamalla niistä ainesosia, esimerkiksi poistamalla kastikkeen. Muutokset annoksiin on tehtävä ABC-mobiililla tilauksen yhteydessä.

7.10 Miten erityisruokavaliot on huomioitu ABC-mobiilissa?

Ruokavaliomerkinnät on ilmoitettu tuotekohtaisesti ABC-mobiilissa. Burger -annokset ovat tilattavissa gluteenittomalla sämpylällä ja/tai kasvispihvillä. Lisäksi KebABC!, Ronskikset ja Pitaskut ovat tilattavissa vegaanisella härkäpapusuikaleella.

7.11 Voiko annoskokoa kasvattaa?

Kyllä voi. Voit tilata esimerkiksi lisäpihvejä tai -lihapullia annokseesi. Tiettyihin annoksiin voit tilata lisäkastikkeita tai -dippejä halutessasi. ABC Burger -annoksiin on mahdollista tilata isommat ranskalaiset.

7.12 Onko ruoan mobiilitilaaminen käytössä kaikilla asemilla?

Aseman tiedoissa on mainittu ”mobiilitilaus”, mikäli ruoan ennakkotilaaminen mobiilisti on mahdollista asemalla.

7.13 Mistä saan kuitin mobiilitilauksesta?

Mobiilitilauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin samalla tavalla kuin mobiilitankkauksesta ja -pesusta.

7.14 Voinko saada myös paperisen kassakuitin liikennemyymälässä?

Mobiilitilauksen kuitti näkyy ABC-mobiilissa Historia -välilehdellä.

7.15 Mistä tiedän, mihin pöytään annokseni tuodaan?

Ravintolan pöydät on numeroitu tarroilla. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään annos tarjoillaan.

7.16 Mistä noudan mobiililla mukaan tilaamani ruoka-annokset?

Mukaan tilattavat ruoka-annokset pakataan ja ne tuodaan pöytään samaan tapaan kuin paikalla syötävät annokset. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään mukaan tilaamasi ruoat tuodaan sinulle.

7.17 Mitä teen, jos saapuessani asemalle yhtään pöytää ei ole vapaana?

Tämän kaltaiset tilanteet ovat harvinaisia. Mikäli näin pääsee käymään, niin olethan yhteydessä henkilökuntaan, joka voi ohjata sinut seuraavaan vapautuvaan pöytään.

7.18 Miten toimin, jos tilaan vahingossa ruoat väärälle asemalle?

Virheen huomattuasi ole yhteydessä viipymättä asemalle, johon olet tilauksen tehnyt. Hyvityksestä sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta mikäli annoksia ei ole ehditty vielä valmistamaan tilaus hyvitetään sinulle.

7.19 Huomaat, että et ehdi asemalla ilmoittamaasi aikaan. Miten toimit?

Ole viipymättä yhteydessä asemalla ja ilmoita uusi arvioitu saapumisaika. Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa oikea saapumisaika.

Valmista annosta voidaan säilyttää 10 minuuttia siitä ajankohdasta eteenpäin, kun tilaus on ilmoitettu valmistuneeksi. Yli 10 minuuttia odottaneita annoksia ei voida enää tarjoilla, koska haluamme varmistua myymiemme tuotteiden laadusta.

7.20 Mitä teen, jos ilmoitan saapuessani vahingossa väärän pöytänumeron?

Ota yhteyttä aseman henkilökuntaan.

7.21 Haluan tilata ruokani ABC-aseman ulkopuolella olevaan noutoparkkiruutuun, miten toimin?

Kun saavut ABC-asemalle, jonne olet ruoka-annokset tilannut, niin etsi aseman noutoparkkiruudut. Ruutujen paikat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta ne pyritään sijoittamaan lähelle aseman sisäänkäyntiä ja parkkiruudut on selkeästi merkitty. Pysäköi noutoparkkiruutuun ja merkitse sen numero pöytänumeroksi ABC-mobiiliin. Annokset tuodaan sinulle ilmoittamanasi ajankohtana.

7.22 Voinko tilata noutopöytäannoksia mukaan?

Osassa ABC-asemia voit tilata noutopöytäannoksia myös mukaan. Tuote on listattuna Á la carte-listalla ja voit valita yleensä 1-3 vaihtoehdosta haluamasi. Annos pakataan take away-rasiaan. Voit valita annokseesi myös juoman.

7.23 Haluan tilata ruoka-annoksen ennakkoon, mutta haluamani annoksen kohdalla lukee alla eri värillä “Ei saatavilla”, mitä tämä tarkoittaa?

Annos on normaalisti kyseisen ABC-aseman valikoimassa, mutta on valitettavasti väliaikaisesti poissa saatavilta.

7.24 Voinko tilata Arnolds-donitseja mukaan ABC-mobiilin kautta?

Kyllä voit tilata, mikäli Arnolds-donitsit ovat kyseisen ABC-aseman valikoimissa. Tämän voit tarkastaa ABC-mobiilista. Voit valita 2, 6 tai 12 kappaleen noutopakkauksia ja niihin neljästä makuvaihtoehdosta haluamasi Arnolds-donitsit. 

8 MAKSAMINEN

8.1 Onko ABC-mobiililla maksaminen turvallista?

Kyllä, maksaminen puhelimella on turvallista, koska mobiilimaksaminen edellyttää yleensä sovellukseen kirjautumista ja kunkin maksun hyväksymistä erikseen. Kukaan ei voi huomaamattasi veloittaa maksusovellukselta mitään.

Jos ABC-mobiiliin rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilissa olevia maksukortteja ei voi käyttää maksamiseen.

8.2 Miten tankkaus veloitetaan minulta?

Tankkauksen loppusumma veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit tankkauksen maksamisen ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus. 

8.3 Miten pesu veloitetaan minulta?

Valitsemasi pesuohjelmaa vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit pesuohjelman maksamisen ABC-mobiilissa. Maksutapahtuman yhteydessä tehdään katevarmennus.

8.4 Miten mobiilitilaus veloitetaan minulta?

Mobiilitilausta vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit tilauksen maksamisen ABC-mobiilissa. Maksutapahtuman yhteydessä tehdään katevarmennus.

8.5 Voinko valita kumpaa puolta (debit/credit) käytän yhdistelmäkortilta ABC-mobiilissa?

Voit valita. 

Jos haluat käyttää maksukortin debit-ominaisuutta, syötä tietoihin maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvä numerosarja. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.

Jos haluat käyttää maksukortin credit-ominaisuutta, syötä maksukortin etupuolella oleva korttinumero ja kortin takapuolelta kolme numeroinen CVV2/CVC2-tarkistusluku (nimikirjoitukselle varatun alueen kohdalta).

8.6 Miten vaihdan maksukortin ABC-mobiiliin, esim. pankin vaihtuessa tai kortin vanhentuessa?

ABC-mobiilin Minä-osiossa voi hallinnoida kortteja; lisätä uusia tai poistaa vanhentuneita maksukortteja, joita ei halua enää käyttää ABC-mobiilissa.

8.7 Voinko lisätä useamman eri maksukortin ja mistä tiedän miltä maksukortilta ABC-mobiilitilanteessa veloittaa?

Voit lisätä ABC-mobiiliin useamman eri käytössäsi olevan Visa, MasterCard tai S-Business-kortin ja ennen maksun vahvistamista voit valita mitä maksukorttia haluat käyttää maksamisessa. 

Voit nimetä maksukortin, jotta tunnistat kortin helpommin maksutapahtuman yhteydessä. Tämä tapahtuu sovelluksen Minä-osiossa valitsemalla “Maksukortit” ja valitsemalla kortin, jonka nimeä haluat muuttaa. 

8.8 Saanko Bonusta/Tankkausbonusta ja maksutapaetua ABC-mobiililla maksettaessa?

Kyllä, Bonus ja Tankkausbonus kertyvät automaattisesti, kun olet tunnistautunut asiakasomistajaksi ABC-mobiiliin. Lisäksi maksutapaetua saat, kun maksat S-Etukortilla.

8.9 Toimiiko palvelu S-Etukortin rinnakkaiskortilla?

Kyllä toimii, kunhan rinnakkaiskortti on S-Etukortti Visa ja kortinhaltija tunnistautuu henkilökohtaisesti ABC-mobiiliin.

8.10 Toimiiko ABC-mobiili AppleWatchilla?

Tällä hetkellä ABC-mobiili ei toimi AppleWatchilla.

8.11 Saanko tankkauksesta kuitin mittarikentällä?

Kyllä, voit tulostaa kuitin normaaliin tapaan mittarikentällä tankkauksen jälkeen. Tankkauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti myös ABC-mobiiliin.

8.12 Saanko pesusta tulostettua kuitin?

Ei, mutta pesun maksamisesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin. Jos käytössäsi on S-ryhmän sähköinen kassakuittiarkisto, kuitti tallentuu myös sinne.

8.13 Vaaditaanko maksutapahtuman lisävarmennusta joka kerta, kun maksan ABC-mobiililla?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Jos pankki edellyttää tunnistamista, ABC-mobiilissa asiakas ohjataan pankin tunnistautumiseen. Käytännössä asiakas käy pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa tai saa tekstiviestillä koodin, joka syötetään tunnistautumissivulle.

Visa ja Mastercard korteilla maksaessa voidaan edellyttää vahvaa tunnistautumista. S-Business korteilla vahvaa tunnistautumista ei vaadita.

8.14 Miksi joudun pankin tunnistautumiseen, vaikka ostokseni summa on alle 50 euroa?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Pankin päätökseen vaikuttaa mm. aikaisemmat ostotapahtumat. Kauppiaana emme voi tähän vaikuttaa.

8.15 Miksi minulta vaadittiin vahvaa tunnistautumista, kun maksoin pankin A kortilla, mutta kun maksoin pankin B kortilla, ei tarvinnut tunnistautua?

Vahvan tunnistautumisen käytännöt vaihtelevat pankeittain niin, että osa pankeista vaatii vahvaa tunnistautumista maksuille satunnaisesti, osa taas jokaisen oston yhteydessä. Esimerkkejä siitä, miten pankkien eri käytännöt näkyvät ABC-mobiilissa.

Vahvaan tunnistukseen joutuu todella harvoin silloin, kun pankilla on tapahtumien riskiarviointi käytössä. Vahvaan tunnistukseen joutuu jokaisen ostotapahtuman yhteydessä silloin, kun pankilla ei ole käytössä riskiarviointia.

Ostotapahtumat hylätään silloin, kun pankilla ei ole uuden tunnistustavan edellyttämää toimintatapaa käytössä.

Pankkien erilaisiin käytäntöihin emme voi kauppiaana vaikuttaa.

8.16 Miten Apple Pay otetaan käyttöön?

Lisää haluamasi maksukortti tai -kortit iPhonessa olevaan Wallet-appiin. Apple Pay tulee automaattisesti maksutavaksi ABC-mobiiliin ”Muut maksutavat”-kohdan alle.

8.17 Voinko lisätä ihan minkä maksukortin tahansa Apple Pay:hin ?

Apple Pay:hin voit lisätä ainakin seuraavien pankkien maksukortit: OP, Nordea, Aktia, Bank Norwegian, Danske Bank ja Säästöpankki. Voit tarkistaa ajantasaisen listan osoitteesta: Apple Payhin osallistuvat pankit Afrikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä - Apple-tuki (FI)

8.18 Miten maksan Apple Pay:n avulla ABC-mobiilissa?

Kun olet ottanut Apple Pay:n käyttöön iPhonen Lompakko/Wallet-apissa, niin voit maksun yhteydessä valita maksutavaksi Apple Pay:n painamalla maksukortin nimeä ja valitsemalla avautuvasta näkymästä maksutavaksi Apple Pay:n.

8.19 Kun maksan ABC-mobiilissa Apple Pay:n avulla, niin pitääkö minun vahvistaa maksu joka kerta vahvan tunnistautumisen avulla?

Apple Pay-maksaminen ei vaadi vahvaa tunnistautumista maksun yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tehdään, kun maksukortti lisätään Apple Pay:hin. Sen jälkeen Apple Paylla maksettaessa erillistä tunnistuspyyntöä ei tule, vaan puhelin hyödyntää Applen laitteistoon ja ohjelmistoon rakennettuja turvaominaisuuksia.

8.20 Maksaako Apple Pay:n käyttäminen?

Apple Pay:n käyttämisessä ei ole mitään erillistä veloitusta.

8.21 Saanko Bonusta/Tankkausbonusta, kun maksan Apple Pay:n avulla?

Ostoista kertyy Bonusta/Tankkausbonusta normaaliin tapaan, kunhan olet tunnistautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana.Erityishuomio yrityskortilla maksaville asiakkaille! Mikäli olet tunnistautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana ja aiot maksaa Apple Pay:n avulla ostoja yrityskortilla ABC-mobiilissa, niin ostoista kertyy Bonusta/Tankkausbonusta.

8.22 Miksi S-Etukorttia ei voi lisätä Apple Pay:hin?

S-Etukorttia ei voi valitettavasti vielä lisätä iPhonen Lompakko/Wallet-appiin. Saat kuitenkin Bonusta, vaikka maksat muilla maksukorteilla, kunhan olet kirjautunut ABC-mobiiliin asiakasomistajana.

8.23 Mitä ostoksia voin maksaa ABC-mobiilissa Apple Pay:n avulla?

Voit maksaa Apple Pay:n avulla kaikkia ABC-mobiilissa myynnissä olevia tuotteita ja palveluita.

8.24 Onko ABC-mobiililla mahdollista maksaa Google Pay:n tai Mobile Pay:n avulla?

Tällä hetkellä Google Pay:n tai Mobile Pay:n avulla ei ole valitettavasti mahdollista maksaa ABC-mobiilissa. Pyrimme mahdollistamaan lisää maksutapoja ABC-mobiilissa tulevaisuudessa.

8.25 Onko Apple Pay turvallinen tapa maksaa?

Apple Pay on turvallinen ja suojattu tapa maksaa. Lue lisää Apple Payn turvallisuudesta ja tietosuojasta täältä:  Yleiskatsaus Apple Payn turvallisuuteen ja tietosuojaan - Apple-tuki (FI) Voit tutustua Apple Pay-maksutapaan tarkemmin osoitteessa: Apple Pay - Apple (FI)

9 ONGELMATILANTEET

9.1 Miksi en saa lisättyä maksukorttiani (debit/credit) ABC-mobiiliin? 

Alla olevassa listassa näet tyypillisimpiä syitä siihen, ettei kortin lisääminen ABC-mobiiliin onnistu.

1. Maksukortilla pitää olla verkkomaksaminen sallittua. Voit käydä tarkistamassa ja muuttamassa maksukortin asetuksia verkkopankissasi tai olemalla yhteydessä omaan pankkiisi, joka kortin on myöntänyt. 2. Kun lisäät maksukortin debit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että samalla rivillä olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna. 3. Kun lisäät maksukortin credit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin etupuolelta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että maksukortin taustapuolella nimikirjoitusnäytteen kohdalla olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna. 4. Maksukortin lisäyksen yhteydessä tehdään 0,01 € katevarmennus tilillesi, joka puretaan heti. Tililläsi tulee olla kyseinen summa rahaa. 5. Maksukortin tulee olla voimassa. 6. Uuden maksukortin kohdalla korttia tulee olla käytetty fyysisessä maksupäätteessä siten, että maksupäätteeseen on syötetty kortin PIN-koodi. Tämän jälkeen uuden maksukortin lisäys onnistuu myös ABC-mobiiliin.

9.2 Olen suorittamassa maksua ABC-mobiililla, mutta sovellus ilmoittaa virheestä. Mitä minun pitää tehdä?

Maksutapahtuma voi epäonnistua useasta eri syystä.

1.     Tarkistathan seuraavat asiat 2.     Kortilla ei ole käytössä verkkomaksamiseen liittyviä rajoituksia. 3.     Kortilla on riittävästi katetta ostoksen maksamiseen. 4.     Olet päivittänyt ABC-mobiilin vähintään versioon 3.23 ja olet lisännyt korttikohtaiset yhteystiedot maksukortillesi. 5.     Olet toiminut pankin ohjeiden mukaan, jos maksutapahtumalle vaadittiin lisävahvistusta. 6.     Jos pankki vaatii maksutapahtumalle lisävahvistusta (kohta 4), sinun pitää käydä pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa mittarin ja maksutavan valinnan jälkeen. Tunnistautumisen jälkeen voit palata takaisin ABC-mobiilin. Seuraa tarkasti pankin antamaa ohjeistusta maksutapahtuman yhteydessä. 7.     Mikäli maksu ei siltikään onnistu, ole yhteydessä ensisijaisesti omaan pankkiisi saadaksesi lisäohjeita.

9.3 Mistä johtuu, että joudun kirjautumaan joka kerta sisään S-käyttäjätililläni, kun avaan ABC-mobiilin?

ABC-mobiilista ei tarvitse kirjautua ulos, riittää, että suljet sovelluksen, kun et käytä sitä. Voit lisätä maksun vahvistuksen joko tunnusluvulla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella (vain Applen Face ID tällä hetkellä) niin halutessasi. Teet sen ABC-mobiilissa Minä-osion kohdasta “Tunnistautuminen”.

Mikäli käytät sovelluksessa toimintoa Kirjaudu ulos, niin sinun tulee seuraavalla kerralla sovellusta käytettäessä tunnistautua pankkitunnuksilla.

9.4 Mistä johtuu, että palvelu ei pysty varaamaan summaa?

Maksutapahtuman varmennuksen epäonnistumisen taustalla voi olla eri syitä. Tässä muutama yleisin syy ja mitä voit tällaisessa tilanteessa tehdä. 

Tarkista, että tililläsi on katevarmennussumman verran rahaa. Varmennettavaa euromäärää voi pienentää ennen varsinaista tankkaustapahtumaa mittarivalinnan jälkeen painamalla maksukortti kohtaa näytöllä ja sen jälkeen valitsemalla enimmäissumma kohdasta pienemmän euromäärän. 

Tarkista ABC-mobiilisovelluksen Asetuksista, onko kortin kohdalla lisätieto ”Vanhentunut”. Jos näin on, lisää ABC-mobiiliin pankista saamasi uuden kortin tiedot Lisää maksukortti -toiminnolla.

Onko maksukorttisi vaihtunut hiljattain uuteen? Vaikka korttinumerosi on sama, kortin voimassaoloaika ja tarkistusluku on muuttunut. Sinun tulee poistaa vanha kortti ja lisätä uusi kortti.

9.5 Mihin otan yhteyttä, jos ABC-mobiilitankkaus ei onnistu? 

ABC-mobiilin Minä-osiosta löytyy sähköinen palautelomake, jonka kautta voit olla meihin yhteydessä. Liitä mukaan yhteystietosi ja tiedot ABC-asemasta ja tapahtuma-ajankohdasta. Palautelomake löytyy myös abcasemat.fi-sivustolta.

9.6 Jos puhelimeni varastetaan, voiko joku muu tankata puhelimessani olevan ABC-mobiilisovelluksen kautta?

Jos ABC-mobiilitankkaukseen rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilitankkausta ei voi käyttää tankkaamiseen.

9.7 ABC-mobiilipesun maksu onnistui, mutta pesuhallin ovi ei auennut?

Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC Carwash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse ”Pesun käyttö”-näkymä, jossa kyseinen pesuohjelma on uudelleenkäytettävissä. Voit käyttää pesun ABC Carwash -pesupaikassa, josta olet ostanut pesun tai jossakin muussa saman osuuskaupan ABC Carwash -pesupaikassa, jossa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma.

9.8 Minulla on voimassa oleva kuukausipesu, mutta en pääse pesuun?

Tarkista, että  - rekisteritunnus on luettavissa  - olet syöttänyt rekisteritunnuksen oikein ABC-mobiiliin  - kuukausipesutilauksesi on voimassa  - kuukausipesutilauksessa on vielä pesuja käyttämättömänä  - autosi on maksutolpan kohdalla tai erikseen merkityssä paikassa, jossa rekisterikilven lukeminen on mahdollista

Mahdollinen tekninen häiriö rekisterikilven tunnistamisessa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

10 KUUKAUSIPESU

10.1 Miten saan kuukausipesun käyttööni?

Kuukausipesu edellyttää kuukausipesutilauksen tekemistä. Aloita valitsemalla Pesu-toiminto ja ”Pesun osto”-näkymästä ”Kuukausipesu”. Tilauksen tekeminen aloitetaan syöttämällä auton rekisterinumero (esimerkiksi ABC-123). Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Korttikohtaiset yhteystiedot tulee täyttää. Sähköpostiosoitetta käytetään viestintään, jos tilauksen hinnoittelu muuttuu.

10.2 Miten kuukausipesua käytetään ABC-mobiilissa?

Kuukausipesua käytetään siten, että maksutolpan kohdalle (tai erikseen merkittyyn kohtaan) ajettaessa luetaan auton rekisterinumero ja ABC-mobiilissa näytetään niin sanottu notifikaatti, josta painamalla voi edetä käynnistämään pesu manuaalisesti. Vaihtoehtona on aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä niin sanottu automaattinen käynnistys, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

10.3 Olen lisännyt maksukortin ABC-mobiiliin, pitääkö minun lisätä maksukortti erikseen kuukausipesutilaukseen?

Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Kuukausipesutilaukseen tehtävä maksukortin lisäys pitää tehdä, vaikka käyttäisit sellaista maksukorttia, jonka olet jo lisännyt ABC-mobiiliin.

10.4 Voinko ajaa suoraan pesuun siten, ettei minun tarvitse operoida ABC-mobiililla?

Voit aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä ”Käytä kuukausipesu automaattisesti rekisterinumeron perusteella”, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

10.5 Miten voin lopettaa kuukausipesutilauksen?

Voit lopettaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Lopeta kuukausipesutilaus"-painiketta näkymän alaosassa.

10.6 Miten voin muuttaa kuukausipesutilauksen maksukorttia?

ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Päivitä maksukortti"-painiketta ja toimi ohjeiden mukaan.

10.7 Kertyykö kuukausipesutilauksesta Bonusta?

Kyllä, kun olet ottanut ABC-mobiilin käyttöön asiakasomistajana. Voit tarkistaa asian "Minä"-osion ylälaidasta nimesi vasemmalla puolella on vihreällä pohjalla S-kirjain.

9.8 Saanko S-Business alennusta kuukausipesutilauksista?

S-Business alennusta ei myönnetä kuukausipesutilauksista. Kuukausipesutilauksen hinta on itsessään erittäin kilpailukykyinen.

10.9 Olen ostanut kuukausipesutilauksen, voinko käydä pesemässä autoani rajattomasti?

Ostamalla kuukausipesutilauksen voit pestä autoasi säännöllisesti ABC Carwash pesupaikoissa, jotka näytetään oston yhteydessä. Tarkistathan ennen ostoa, että toimipaikat sopivat tarpeisiisi. Kuukausipesu sisältää enintään kahdeksan (8) pesua 30 vuorokauden aikana. Huomioitavaa on, että kuukausipesutilausta voidaan käyttää vain yhden osuuskaupan ABC Carwash -pesupaikoissa. Oston yhteydessä näytetään ABC Carwash -pesupaikat, joissa kuukausipesutilaus on käytettävissä. Tieto on nähtävillä myös ”Minä”-osiossa.

10.10 Mistä tiedän, että kelpaako rekisteritunnukseni kuukausipesua varten?

Voit tarkistaa, että kelpaako rekisteritunnuksesi kuukausipesun rekisteritunnistuskameraa varten linkistä kohdasta 1. Autot

10.11 Autossani ei ole rekisterikilpeä edessä etupuskurin keskellä sille osoitetussa paikassa, voinko käyttää kuukausipesua?

Rekisterikilven tulee olla kiinni sille osoitetussa paikassa auton etupuskurissa, jotta rek