ABC-Mobiili FAQ

1 YLEISTÄ
2 KÄYTTÖÖNOTTO
3 RUOAN ENNAKKOTILAAMINEN JA MAKSAMINEN
4 TANKKAUS
5 ABC-MOBIILIN KULUTUKSEN SEURANTA
6 AUTOPESU
7 MAKSAMINEN
8 ONGELMATILANTEET
9 UUSI MAKSUPALVELUDIREKTIIVI

10 KUUKAUSIPESU

 

 

1 YLEISTÄ

1.1 Mikä on ABC-mobiili?

ABC-mobiili on ABC-ketjun oma mobiilisovellus, joka helpottaa autoilevien ihmisten arkea. Sovelluksella voi maksaa tankkauksen ja autonpesun ABC-asemilla. Sovellus näyttää ABC-asemien noutopöytä- ja a la carte -annostarjonnan. Sovelluksella voi tilata ja maksaa
a la carte -annoksen ennakkoon tietylle ABC-asemalle. Lisäksi mobiilisovelluksella voi seurata yhden auton keskikulutusta ja tarkastella ABC-asemien tarjoamia palveluita.  

1.2 Miten vaihdan ABC-mobiilin kieliasetuksen?

ABC-mobiiliin voi valita joko suomen tai ruotsin kielen. Kielivalinta löytyy sovelluksen Minä-osiosta.

1.3 Mikä on ABC-mobiilitankkaus?

Mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia mittarikentällä, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta. Voit maksaa tankkauksen ABC-mobiililla lähes kaikilla ABC-asemilla.

1.4 Mikä on ABC-mobiilipesu?

Mobiilipesu on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa pestä auto, kun voit maksaa auton pesun älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta.

Voit ostaa mobiilipesuja yhden kerrallaan tai edullisemmin kolmen tai viiden kappaleen pesutuotteina eli sarjapesuina.

1.5 Mikä on ABC-mobiilitilaus?

Mobiilitilaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa ruokailla ABC-asemalla, kun voit tilata ja maksaa à la carte tai ABC Burger -annoksen älypuhelimesi avulla ennakkoon tietylle ABC-asemalle tiettyyn ajankohtaan. Maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -kortilta. Saavuttuasi asemalle valitset vapaana olevan pöydän tai aseman ulkopuolella olevan noutoparkkiruudun ja syötät pöytänumeron sovellukseen. Hetken kuluttua tilaamasi annos tarjoillaan sinulle.

2 KÄYTTÖÖNOTTO

2.1 Miten saan ABC-mobiilin käyttööni? Onko palvelun käyttäminen maksullista?

ABC-mobiili on maksuton palvelu, joka sisältää mobiilitankkauksen ja -pesun. Voit ladata ABC-mobiilisovelluksen sovelluskaupasta joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sen nimellä “ABC-mobiili”.

Mikäli olet asiakasomistaja, kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai S-tunnuksella niin kerrytät mobiilitankkauksesta Tankkausbonusta, mobiilipesuista ja mobiilitilauksesta Bonusta. Rekisteröitymisen jälkeen käy lisäämässä käyttämäsi Visa, MasterCardin tai S-Business-kortti. Maksaessasi ostoksesi S-Etukortilla, kerrytät myös maksutapaetua.

2.2 Miksi en saa lisättyä maksukorttiani (debit/credit) ABC-mobiiliin? 

Alla olevassa listassa näet tyypillisimpiä syitä siihen, ettei kortin lisääminen ABC-mobiiliin onnistu.

  1. Maksukortilla pitää olla verkkomaksaminen sallittua. Voit käydä tarkistamassa ja muuttamassa maksukortin asetuksia verkkopankissasi tai olemalla yhteydessä omaan pankkiisi, joka kortin on myöntänyt.
  2. Kun lisäät maksukortin debit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että samalla rivillä olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
  3. Kun lisäät maksukortin credit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin etupuolelta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että maksukortin taustapuolella nimikirjoitusnäytteen kohdalla olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
  4. Maksukortin lisäyksen yhteydessä tehdään 0,01 € katevarmennus tilillesi, joka puretaan heti. Tililläsi tulee olla kyseinen summa rahaa.
  5. Maksukortin tulee olla voimassa.

2.3 Miten saan tunnuslukukyselyn päälle? 

Valitse ABC-mobiilissa Minä-osiosta “Tunnistautuminen”. Voit valita haluatko vahvistaa maksun tunnusluvulla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella (vain Applen Face ID tällä hetkellä).

2.4 Miten mobiilitankkaus toimii ABC-mobiilissa? 

Kun avaat sovelluksen, ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti millä ABC-asemalla olet puhelimen paikannustiedon avulla. Aja vapaalle mittarille ja valitse vastaava mittarinumero sovelluksesta. Maksaminen hoituu kätevästi sovellukseen syötetyn maksukortin avulla ja sen jälkeen voit aloittaa tankkauksen. Koko maksutapahtuman voi siis hoitaa auton suojassa istuen nopeasti ja vaivattomasti. Ulos autosta on astuttava vain tankkausta varten.

Jos olet asemalla ja paikannustiedon saaminen kestää hieman kauemmin, aseman mittarikentän sijaan sovellus avautuu ABC-osioon. Kun puhelin saa paikannustiedon, jonka perusteella olet asemalla, ABC-osion alkuun ilmestyy ”Olet asemalla” -nappi, josta pääset suoraan aseman mittarikenttään. Näet myös sijaintisi perusteella lähimmät asemat ABC-osion kartasta ja Hae-osion asemalistasta.

2.5 Miten mobiilipesu toimii ABC-mobiilissa? 

ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti ABC-aseman puhelimen paikannustiedon avulla.

2.5.1 Yksittäinen pesu

Valitse Pesu-toiminto ja ”Osta pesu”-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse yksi kappale kyseistä pesuohjelmaa. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

2.5.2 Sarjapesu

Valitse Pesu-toiminto ja ”Osta pesu”-näkymästä listalta soveltuvin pesuohjelma. Valitse kolme tai viisi kappaletta kyseistä pesuohjelmaa. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

Oston yhteydessä yksi ostetuista pesuista käytetään heti ja ”Käytä pesu” –näkymässä näkyy kaksi tai neljä kappaletta käyttämättömiä pesuja. 

2.6 Miten mobiilitilaus toimii ABC-mobiilissa? 

ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti ABC-aseman puhelimen paikannustiedon avulla. Valitse Ravintola-toiminto ja paina Aloita mobiilitilaus –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä Osta Á la carte tai Osta ABC Burger, jolloin sinulle avautuu suoraan lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta. 

Annoksen muokkaustoiminnoista on kerrottu tarkemmin kohdissa 3.8 - 3.10.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

2.7 Voinko käyttää ABC-mobiilia ilman rekisteröitymistä sovellukseen?

ABC-mobiilin käyttö on mahdollista vain rekisteröitymällä ABC-mobiilisovellukseen.

2.8 Voinko käyttää ABC-mobiilia millä tahansa mobiililaitteella?

Palvelua voi käyttää älypuhelimella ja on tuettu iOS 10 ja Android 5.0 versioilla ja sitä uudemmilla versioilla.
 

3 RUOAN ENNAKKOTILAAMINEN JA MAKSAMINEN

3.1 Voiko ABC-mobiililla tehdä tilauksia koko aseman aukioloajan?

Ruoan ennakkotilaaminen on mahdollista tehdä sen ajan puitteissa, joka aseman tiedoissa näkyy mobiilitilauksen aukioloaikana niillä asemilla, joissa ruoan ennakkotilaaminen on käytössä. Tilauksia vastaanotetaan vain samalle päivälle. Tilauksen tekeminen seuraavalle päivälle ennakkoon ei ole mahdollista.

3.2 Mitä ravintolatuotteita voi tilata ABC-mobiililla?

Tilattavissa on pääosin sama valikoima, joka sisältää Á la carte –annoksia, ABC Burgereita ja pizzoja.

Huomioitavaa on, että ABC Burgereiden ja pizzoja valikoima saattaa vaihdella asemittain. Pasta-annokset eivät kuulu mobiilitilausvalikoimaan.

3.3 Voiko noutopöydän maksaa ABC-mobiililla?

Kyllä voit.

3.4 Miten tilauksen voi perua?

Mobiilitilaus on aina sitova. Joskus voi sattua eteen ennalta arvaamattomia ja pakottavia tilanteita, jolloin tilaus pitää perua. Näissä tilanteissa tilaus tulee perua soittamalla liikennemyymälään niin pian kuin mahdollista. Jokaisen liikennemyymälän puhelinnumero löytyy tilauksen vahvistuksesta mobiilissa. Asiakkaan tilaus hyvitetään aina tapauskohtaisesti.

3.5 Voiko ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaamista hyödyntää myös ryhmät?

Tällä hetkellä tilausmäärät on rajattu maksimissaan 9 henkilön ryhmille. Sitä suuremmat ryhmät ohjataan tekemään tilaukset edelleen perinteisesti sähköpostilla, nettisivujen tilauslomakkeella tai puhelimitse. Saman päivän varaukset yli 9 hengen ryhmille tulisi tehdä edelleen aina puhelimitse.

3.6 Miten mobiilitilaus maksetaan?

Tilaustasi vastaava summa veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa tai MasterCard -maksukortilta (debit- tai credit-kortilta).

Mobiilitilaus S-Business –kortilla ei ole vielä mahdollista.

3.7 Saanko leiman ateriaetukorttiin mobiililla ostamastani annoksesta?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista saada leimaa ateriaetukorttiin mobiililla ostetusta annoksesta. Tutkimme mahdollisuutta tuoda ateriaetukortti ABC-mobiiliin.

3.8 Voinko räätälöidä annoksen ABC-mobiilissa?

Annoksien päälisukkeen voi vaihtaa halutessaan, esimerkiksi perunamuusia sisältävän annoksen lisukkeen tilalle voi tilata kasviksia tai ranskalaisia perunoita. Annoksia voi muokata poistamalla niistä ainesosia, esimerkiksi poistamalla kastikkeen.

3.9 Miten erityisruokavaliot on huomioitu ABC-mobiilissa?

Ruokavaliomerkinnät on ilmoitettu tuotekohtaisesti ABC-mobiilissa. Chef’s Burger -annokset ovat tilattavissa gluteenittomina. ABC Burger -annoksia voit tilata gluteenittomana ja/tai soijapihvillä.

3.10 Voiko annoskokoa kasvattaa?

Kyllä voi. Voit tilata esimerkiksi lisäpihvejä tai -lihapullia annokseesi enintään 10 kappaletta. Tiettyihin annoksiin voit tilata lisäkastikkeita tai -dippejä halutessasi. ABC Burger -annoksiin on mahdollista tilata isommat ranskalaiset.

3.11 Onko ruoan mobiilitilaaminen käytössä kaikilla asemilla?

Aseman tiedoissa on mainittu ”mobiilitilaus”, mikäli ruoan ennakkotilaaminen mobiilisti on mahdollista asemalla.

3.12 Mistä saan kuitin mobiilitilauksesta?

Mobiilitilauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin samalla tavalla kuin mobiilitankkauksesta ja -pesusta.

3.13 Voinko saada myös paperisen kassakuitin liikennemyymälässä?

Et voi, vaan kuitti näkyy ABC-mobiilissa Historia -välilehdellä.

3.14 Mistä tiedän, mihin pöytään annokseni tuodaan?

Ravintolan pöydät on numeroitu tarroilla. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään annos tarjoillaan.

3.15 Mistä noudan mobiililla mukaan tilaamani ruoka-annokset?

Mukaan tilattavat ruoka-annokset pakataan ja ne tuodaan pöytään samaan tapaan kuin paikalla syötävät annokset. Asemalle saapuessasi valitse vapaana oleva pöytä ja syötä pöytänumero tekemääsi mobiilitilaukseen. Pöytänumeron avulla henkilökunta saa tiedon siitä, mihin pöytään mukaan tilaamasi ruoat tuodaan sinulle.

3.16 Mitä teen, jos saapuessani asemalle yhtään pöytää ei ole vapaana?

Tämän kaltaiset tilanteet ovat harvinaisia. Mikäli näin pääsee käymään, niin olethan yhteydessä henkilökuntaan, joka voi ohjata sinut seuraavaan vapautuvaan pöytään.

3.17 Miten toimin, jos tilaan vahingossa ruoat väärälle asemalle?

Virheen huomattuasi ole yhteydessä viipymättä asemalle, johon olet tilauksen tehnyt. Hyvityksestä sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta mikäli annoksia ei ole ehditty vielä valmistamaan tilaus hyvitetään sinulle.

3.18 Huomaat, että et ehdi asemalla ilmoittamaasi aikaan. Miten toimit?

Ole viipymättä yhteydessä asemalla ja ilmoita uusi arvioitu saapumisaika. Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa oikea saapumisaika.

Valmista annosta voidaan säilyttää 10 minuuttia siitä ajankohdasta eteenpäin, kun tilaus on ilmoitettu valmistuneeksi. Yli 10 minuuttia odottaneita annoksia ei voida enää tarjoilla, koska haluamme varmistua myymiemme tuotteiden laadusta.

3.19 Mitä teen, jos ilmoitan saapuessani vahingossa väärän pöytänumeron?

Ota yhteyttä aseman henkilökuntaan.

3.20 Haluan tilata ruokani ABC-aseman ulkopuolella olevaan noutoparkkiruutuun, miten toimin?

Valitse Ravintola-toiminto ja paina Aloita mobiilitilaus –painiketta. Voit myös valita ABC-mobiilin aloitusnäkymästä Osta Á la carte tai Osta ABC Burger, jolloin sinulle avautuu suoraan lähimmät ravintolasi.

Valitse listalta haluamasi ruoka-annos ja halutessasi myös juomat. Saat lisätietoja annoksesta painamalla annoksen nimeä ja voit tilata annoksen painamalla Lisää tilaukseesi –painiketta. Voit myös lisätä annoksen tilaukseesi painamalla hintapainiketta. Merkitse ”Otan tilaukseni mukaan” valinta. Lopuksi siirry maksamaan tilaus painamalla Näytä tilaus -painiketta. 

Annoksen muokkaustoiminnoista on kerrottu tarkemmin kohdissa 3.8 - 3.10.

Kun saavut ABC-asemalle, jonne olet ruoka-annokset tilannut, niin etsi aseman noutoparkkiruudut. Ruutujen paikat vaihtelevat asemakohtaisesti, mutta ne pyritään sijoittamaan lähelle aseman sisäänkäyntiä ja parkkiruudut on selkeästi merkitty. Pysäköi noutoparkkiruutuun ja merkitse sen numero pöytänumeroksi ABC-mobiiliin. Annokset tuodaan sinulle ilmoittamanasi ajankohtana.

Lisätietoa saat Ohjeet –osiosta, joka löytyy Tee tilaus- tai Tilauksesi -näkymien oikeasta ylänurkasta.

3.21 Voinko tilata noutopöytäannoksia mukaan?

Osassa ABC-asemia voit tilata noutopöytäannoksia myös mukaan. Tuote on listattuna Á la carte-listalla ja voit valita yleensä 1-3 vaihtoehdosta haluamasi. Annos pakataan take away-rasiaan. Voit valita annokseesi myös juoman.

3.22 Haluan tilata ruoka-annoksen ennakkoon, mutta haluamani annoksen kohdalla lukee alla eri värillä “Ei saatavilla”, mitä tämä tarkoittaa?

Annos on normaalisti kyseisen ABC-aseman valikoimassa, mutta on valitettavasti väliaikaisesti poissa saatavilta.

3.23 Voinko tilata Arnolds-donitseja mukaan ABC-mobiilin kautta?

Kyllä voit tilata, mikäli Arnolds-donitsit ovat kyseisen ABC-aseman valikoimissa. Tämän voit tarkastaa ABC-mobiilista. Voit valita 2, 6 tai 12 kappaleen noutopakkauksia ja niihin neljästä makuvaihtoehdosta haluamasi Arnolds-donitsit. 

4 TANKKAUS

4.1 Voinko tankata millä tahansa ABC-asemalla käyttäen ABC-mobiilitankkausta?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla Suomen ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

4.2 Voinko maksaa tankkauksen etukäteen?

Tankkausta ei makseta etukäteen ABC-mobiililla, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa. 

ABC-mobiililla maksettaessa voit itse määrittää ABC-mobiilissa katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

4.3 Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni mobiilitankkauksella?

Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero kuin mille olet ajanut. Mittarikentällä on tarrat, joilla ilmaistaan, että tankkauksen maksaminen on mahdollista mobiililla.

4.4 Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna. 

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

4.5 Mitä minun tulee tehdä mittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen?

Aja vapaan mittarin kohdalle, aivan kuten ennenkin. Mittarin luona valitse sovelluksesta sama mittari, jolle olet juuri ajanut. Kun palvelu kertoo ruutuun tulevalla ilmoituksella, että sinulla on riippuen ABC-asemasta kaksi tai kolme minuuttia aikaa aloittaa tankkaus, jätä puhelin autoon tai laita se taskuusi ja aloita tankkaus normaaliin tapaan. 

4.6 Onko matkapuhelimen käyttö nykyään sallittua mittarikentällä?

Matkapuhelinta ei tulisi käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse matkapuhelintasi, vaan voit jättää sen autoosi.    
                                  

5 ABC-MOBIILIN KULUTUKSEN SEURANTA

ABC-mobiilin Historia-osiossa voit tarkastella:

  1. tankkauksiin kuluneita euroja
  2. tankattuja polttoainelitroja
  3. yhden auton keskikulutusta

ABC-mobiililla voit tarkastella omia ABC-mobiili ostotietojasi, lisäksi näet Historia-osiossa myös S-mobiilissa tekemäsi tankkaukset. S-mobiilissa näet laajemmin asiakasomistajatalouden ostokertymän Bonusostot-osiossa. 

ABC-mobiilin avulla voit seurata yhden auton polttoaineen kulutusta. Kulutuksen seurannassa ja keskikulutuksen laskennassa huomioidaan vain ne tankkaukset, joihin on lisätty mittarilukema.

Lisäämällä autosi mittarilukeman tankkauksen jälkeen, kyseinen tankkaus huomioidaan kulutuksen seurannassa. Sovellus laskee sekä tankkauksien välisen kulutuksen ja ajetun matkan, että kokonaiskeskikulutuksen aina kun polttoainetta tankataan täysi tankillinen. 

Sovellus osaa ottaa huomioon tilanteen, kun polttoainetta ei tankata täyttä tankillista. Tällöin syötät mittarilukeman tankkauksen jälkeen ja merkitset liukukytkimellä, että kyseessä on vajaa tankkaus. Vajaiden tankkausten litrat tulee huomioiduksi keskikulutuksen laskentaan seuraavan täyden tankkauksen jälkeen. Näin sekä kokonaiskeskikulutus että tankkauksien välinen kulutus lasketaan oikein.

Jos sinulla on ollut mobiilitankkaus käytössä jo S-mobiilissa, voit jatkaa kulutuksenseurantaa ABC-mobiilissa menettämättä S-mobiilin tietoja. Halutessasi voit poistaa S-mobiilissa syötetyt kilometrilukemat ABC-mobiilista nollaamalla kulutuksen seurannan asetuksista ja aloittamalla siten kulutuksen seurannan ja keskikulutuksen laskennan alusta.

5.1 Miten lisään mittarilukeman, kun olen maksanut tankkauksen ABC-mobiililla?

Tankkauksen jälkeen ABC-mobiili näyttää tankkauksen tiedot ja oikeasta alakulmasta on valittavissa toiminto ”Lisää mittarilukema”. Voit myös lisätä mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Lisää mittarilukema”-toiminto.

5.2 Miten lisään mittarilukeman, kun olen tankannut muulla asemalla tai olen maksanut tankkauksen kortilla tai käteisellä?

ABC-mobiilin Historia-osion oikeassa yläkulmassa on ”Lisää tankkaus” -toiminto. Voit myös muokata käsin lisättyä tankkausta myöhemmin kyseisen tankkauksen kuittinäkymästä valitsemalla ”Muokkaa” oikeasta yläkulmasta.

5.3 Miten näen mille tankkauksille olen lisännyt mittarilukeman?

Kulutuksen seurannan ollessa päälle näet historiaosiossa tankkaustapahtuman kolmannella rivillä infotekstin: 

Ensimmäinen täydeksi merkitty tankkaus, josta myös kulutuksen seurannan laskeminen on aloitettu: Mittarilukema kilometreinä

Täydeksi merkitty tankkaus: X,X l / 100 km (YYY km) -teksti, jossa X,X litraa on täysien tankkausten välinen kulutus ja YYY km ajettu matka niiden välillä

Vajaaksi merkitty tankkaus: ”Vajaa tankkaus” -teksti

5.4 Miten voin muokata lisättyä mittarilukemaa tai vaihtaa tankkauksen täydeksi/vajaaksi?

Voit muokata valitun tankkauksen mittarilukemaa Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa”-toiminnon. ”Mittarilukeman muokkaus” -näkymässä voit myös vaihtaa täyden tankkauksen vajaaksi tai toisinpäin.

5.5 Miten poistan yksittäisen tankkauksen keskikulutuksen laskennasta?

Voit poistaa valitun tankkauksen mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa” -toiminnon. "Mittarilukeman muokkaus” -näkymän oikeassa yläkulmassa on ”Poista”-toiminto, jolla voit poistaa mittarilukeman tankkauksesta. Tämän jälkeen kyseistä tankkausta ei enää huomioida keskikulutuksen laskennassa. 

5.6 Miksi en voi seurata useamman auton kulutusta ABC-mobiilista?

Toistaiseksi ABC-mobiilissa voi seurata vain yhden auton kulutusta. 

5.7 Miksi en näe muiden perheenjäsenten tankkauksia ABC-mobiilissani?

ABC-mobiili on henkilökohtainen. S-mobiilin Bonusostot-osio näyttää asiakasomistajatalouden tankkauksiin käytetyt eurot ja tankatut litrat. 

5.8 Mitä tulee tehdä, jos ostan uuden auton ja haluan alkaa seurata sen kulutusta?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Aiemmin syötetyt kilometrilukemat poistetaan.

5.9 Miten voin ottaa kulutuksenseurannan pois päältä?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta –asetus. “Seuraa ajoneuvosi kulutusta” liukukytkimellä voit laittaa kulutuksen seurannan pois päältä. Tällöin “Lisää mittarilukema”- ja “Lisää tankkaus”-toimintoja ei näy ABC-mobiilissa.

5.10 Miten poistan kulutuksen seurannasta mittarilukemat?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Huomioitavaa on, että tietoja ei saa palautettua. 

6 AUTOPESU

6.1 Voinko maksaa auton pesun millä tahansa ABC CarWash -pesupaikalla käyttäen ABC-mobiilia?

Et, mutta ABC-mobiilisovelluksessa on symboli “Mobiilipesu” autopesukuvakkeen yhteydessä niillä ABC CarWash -pesupaikoilla, joilla on mahdollista maksaa auton pesun ABC-mobiililla.  

6.2 Miksi ABC-mobiilipesu ei toimi kaikilla ABC CarWash -pesupaikoilla, joissa on pesupiste?

Kaikilla ABC CarWash -pesupaikoilla ei vielä ole sellaisia järjestelmiä, jotka mahdollistaisivat pesun maksamisen mobiililla. 

6.3 Voinko maksaa auton pesun etukäteen?

Sarja- ja kuukausipesuja voi ostaa halutessaan etukäteen ABC-mobiililla, yksittäispesuja ei valitettavasti voi ostaa etukäteen. Tarkastathan ennen ostoa, että missä kaikissa ABC-Carwash toimipaikoissa ennakkoon ostetut pesut ovat voimassa. 

Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee rekisteröidä ja tallentaa maksukorttisi tiedot sovellukseen. Seuraavilla kerroilla auton pesun maksaminen hoituu ilman erillistä maksukortin rekisteröimistä. 

6.4 Mistä tiedän, mihin pesuhalliin ajan, kun haluan maksaa auton pesun ABC-mobiililla ABC CarWash -pesupaikalla, jossa on useampi pesuhalli?

ABC CarWash -pesupaikan pesuhallit ovat numeroituja. Aja haluamasi pesuhallin oven eteen ja valitse sovelluksesta vastaava pesuhallin numero. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

6.5 Onko mahdollista, että joku muu pesee autonsa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilia?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että maksat auton pesun ABC-mobiililla, kun joku muu on edelläsi jonossa. Toinen mahdollisuus on, että ABC-mobiili on paikantanut sinut väärin tai olet valinnut sovelluksesta ABC CarWash -pesupaikan, jolla et ole.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Tarkista sovelluksesta ABC CarWash -pesupaikan nimi ja maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.

6.6 Mitä minun tulee tehdä, jotta voin maksaa auton pesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC CarWash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse yksi, kolme tai viisi kappaletta ”Osta pesu”-näkymässä olevista pesuohjelmista. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Onnistuneesta maksusta saat kuitin ABC-mobiiliin. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

6.7 Mitä minun tulee tehdä, jotta voin käyttää aiemmin ostamani auton pesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC CarWash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse ”Käytä pesu”-näkymästä aiemmin ostettu pesuohjelma, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

6.8 Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, miten pitkään ostetut pesut ovat voimassa?

Ostaessasi kolme pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 3 kuukautta ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 3 kpl sarja”.

Ostaessasi viisi pesua sisältävän pesutuotteen, on pesut voimassa 6 kuukautta ostopäivästä eteenpäin. Ostokuitissa pesutuotteen nimi esimerkiksi ”Premium pesu 5 kpl sarja”.

6.9. Olen ostanut useamman pesun sisältävän pesutuotteen, missä voin niitä käyttää?

Pesut ovat käytettävissä yhden osuuskaupan alueella, niissä ABC Carwash -pesupaikoissa, joissa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma.

ABC Carwash -pesupaikat, joissa pesut ovat käytettävissä, on mainittu oston yhteydessä.

Voit myös tarkistaa Minä -osion Mobiilipesu -kohdasta voimassa olevat mobiilipesut ja niiden käyttöpaikat.

6.10. Onko kannattavampaa ostaa yksi vai useampi pesu kerrallaan?

ABC-mobiili näyttää säästämäsi summan ostohetkellä.

6.11. Minulla on S-Business kortti ja saan auton pesun ostosta alennuksen. Saanko lisäalennusta, kun ostan useamman pesun sisältävän pesutuotteen?

Useamman pesun sisältävässä pesutuotteessa on jo selkeä alennus normaalihintaiseen yksittäispesuun nähden.

ABC-mobiili näyttää yhden pesun hinnan siten, että siinä on huomioitu alennus. Useamman pesun osalta säästämäsi summa näytetään ostohetkellä.

6.12. Voinko ostaa autopesuja ennakkoon?

Kyllä voit. 

6.13 Voinko tarkastaa autopesun jonotilanteen etukäteen?

Monessa ABC-Carwash-toimipaikassa on käytössä jonokamera, josta voit tarkistaa lähes reaaliaikaisen jonotilanteen. Kuva päivittyy noin minuutin välein.

7 MAKSAMINEN

7.1 Onko ABC-mobiililla maksaminen turvallista?

Kyllä, maksaminen puhelimella on turvallista, koska mobiilimaksaminen edellyttää yleensä sovellukseen kirjautumista ja kunkin maksun hyväksymistä erikseen. Kukaan ei voi huomaamattasi veloittaa maksusovellukselta mitään.

Jos ABC-mobiiliin rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilissa olevia maksukortteja ei voi käyttää maksamiseen.

7.2 Miten tankkaus veloitetaan minulta?

Tankkauksen loppusumma veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit tankkauksen maksamisen ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus. 

7.3 Miten pesu veloitetaan minulta?

Valitsemasi pesuohjelmaa vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit pesuohjelman maksamisen ABC-mobiilissa. Maksutapahtuman yhteydessä tehdään katevarmennus.

7.4 Miten mobiilitilaus veloitetaan minulta?

Mobiilitilausta vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit tilauksen maksamisen ABC-mobiilissa. Maksutapahtuman yhteydessä tehdään katevarmennus.

7.5 Voinko valita kumpaa puolta (debit/credit) käytän yhdistelmäkortilta ABC-mobiilissa?

Voit valita. 

Jos haluat käyttää maksukortin debit-ominaisuutta, syötä tietoihin maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvä numerosarja. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.

Jos haluat käyttää maksukortin credit-ominaisuutta, syötä maksukortin etupuolella oleva korttinumero ja kortin takapuolelta kolme numeroinen CVV2/CVC2-tarkistusluku (nimikirjoitukselle varatun alueen kohdalta).

7.6 Miten vaihdan maksukortin ABC-mobiiliin, esim. pankin vaihtuessa tai kortin vanhentuessa?

ABC-mobiilin Minä-osiossa voi hallinnoida kortteja; lisätä uusia tai poistaa vanhentuneita maksukortteja, joita ei halua enää käyttää ABC-mobiilissa.

7.7 Voinko lisätä useamman eri maksukortin ja mistä tiedän miltä maksukortilta ABC-mobiilitilanteessa veloittaa?

Voit lisätä ABC-mobiiliin useamman eri käytössäsi olevan Visa, MasterCard tai S-Business-kortin ja ennen maksun vahvistamista voit valita mitä maksukorttia haluat käyttää maksamisessa. 

Voit nimetä maksukortin, jotta tunnistat kortin helpommin maksutapahtuman yhteydessä. Tämä tapahtuu sovelluksen Minä-osiossa valitsemalla “Maksukortit” ja valitsemalla kortin, jonka nimeä haluat muuttaa. 

7.8 Saanko Bonusta/Tankkausbonusta ja maksutapaetua ABC-mobiililla maksettaessa?

Kyllä, Bonus ja Tankkausbonus kertyvät automaattisesti, kun olet tunnistautunut asiakasomistajaksi ABC-mobiiliin. Lisäksi maksutapaetua saat, kun maksat S-Etukortilla.

7.9 Toimiiko palvelu S-Etukortin rinnakkaiskortilla?

Kyllä toimii, kunhan rinnakkaiskortti on S-Etukortti Visa ja kortinhaltija tunnistautuu henkilökohtaisesti ABC-mobiiliin.

7.10 Toimiiko ABC-mobiili AppleWatchilla?

Tällä hetkellä ABC-mobiili ei toimi AppleWatchilla.

7.11 Saanko tankkauksesta kuitin mittarikentällä?

Kyllä, voit tulostaa kuitin normaaliin tapaan mittarikentällä tankkauksen jälkeen. Tankkauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti myös ABC-mobiiliin.

7.12 Saanko pesusta tulostettua kuitin?

Ei, mutta pesun maksamisesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin. Jos käytössäsi on S-ryhmän sähköinen kassakuittiarkisto, kuitti tallentuu myös sinne.

8 ONGELMATILANTEET

8.1 Mistä johtuu, että joudun antamaan joka kerta verkkopankkitunnukset, kun avaan ABC-mobiilin?

ABC-mobiilista ei tarvitse kirjautua ulos, riittää, että suljet sovelluksen, kun et käytä sitä. Voit lisätä maksun vahvistuksen joko tunnusluvulla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella (vain Applen Face ID tällä hetkellä) niin halutessasi. Teet sen ABC-mobiilissa Minä-osion kohdasta “Tunnistautuminen”.

Mikäli käytät sovelluksessa toimintoa Kirjaudu ulos, niin sinun tulee seuraavalla kerralla sovellusta käytettäessä tunnistautua pankkitunnuksilla.

8.2 Mistä johtuu, että palvelu ei pysty varaamaan summaa?

Maksutapahtuman varmennuksen epäonnistumisen taustalla voi olla eri syitä. Tässä muutama yleisin syy ja mitä voit tällaisessa tilanteessa tehdä. 

Tarkista, että tililläsi on katevarmennussumman verran rahaa. Varmennettavaa euromäärää voi pienentää ennen varsinaista tankkaustapahtumaa mittarivalinnan jälkeen painamalla maksukortti kohtaa näytöllä ja sen jälkeen valitsemalla enimmäissumma kohdasta pienemmän euromäärän. 

Tarkista ABC-mobiilisovelluksen Asetuksista, onko kortin kohdalla lisätieto ”Vanhentunut”. Jos näin on, lisää ABC-mobiiliin pankista saamasi uuden kortin tiedot Lisää  maksukortti -toiminnolla.

Onko maksukorttisi vaihtunut hiljattain uuteen? Vaikka korttinumerosi on sama, kortin voimassaoloaika ja tarkistusluku on muuttunut. Sinun tulee poistaa vanha kortti ja lisätä uusi kortti.

8.3 Mihin otan yhteyttä, jos ABC-mobiilitankkaus ei onnistu? 

ABC-mobiilin Minä-osiosta löytyy sähköinen palautelomake, jonka kautta voit olla meihin yhteydessä. Liitä mukaan yhteystietosi ja tiedot ABC-asemasta ja tapahtuma-ajankohdasta. Palautelomake löytyy myös abcasemat.fi-sivustolta.

8.4 Jos puhelimeni varastetaan, voiko joku muu tankata puhelimessani olevan ABC-mobiilisovelluksen kautta?

 Jos ABC-mobiilitankkaukseen rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilitankkausta ei voi käyttää tankkaamiseen.

8.5 ABC-mobiilipesun maksu onnistui, mutta pesuhallin ovi ei auennut?

Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto ABC CarWash -pesupaikalta, jolla olet. Valitse ”Käytä pesu”-näkymä, jossa kyseinen pesuohjelma on uudelleenkäytettävissä. Voit käyttää pesun ABC Carwash -pesupaikassa, josta olet ostanut pesun tai jossakin muussa saman osuuskaupan ABC Carwash -pesupaikassa, jossa on tarjolla mobiilipesu ja kyseinen pesuohjelma. 

9 UUSI MAKSUPALVELUDIREKTIIVI, VAHVA SÄHKÖINEN TUNNISTAUTUMINEN JA SEN VAIKUTUKSET ABC-MOBIILIIN

EU:n uuden maksupalveludirektiivin mukainen maksaminen edellyttää asiakkaan vahvaa tunnistautumista etämaksamisessa eli myös ABC-mobiililla maksettaessa. Asiakkaan vahva tunnistaminen tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain joulu-tammikuun aikana.

Mitä asiakkaan vahvalla tunnistamisella tarkoitetaan käytännössä?

Vahvassa tunnistamisessa tunnistetaan maksuvälineellä maksun tekevä asiakas. Siinä varmistetaan, että maksun tekee se henkilö, jonka maksuväline on. Vahvaa tunnistamista tarvitaan, kun maksaja käynnistää sähköisen maksutapahtuman. Sähköisiä maksutapahtumia ovat esimerkiksi verkkopankissa tehdyt tilisiirrot ja korttien maksupäätetapahtumat sekä verkkokaupassa ja erilaisissa mobiilisovelluksissa maksaminen. Pankit tarjoavat eri vahvan tunnistamisen tapoja, joita ovat muun muassa tunnistautumissovellukset, tekstiviesti ja biometrinen tunnistaminen.

Miten ABC-mobiilin käyttökokemus muuttuu direktiivin voimaanastumisen jälkeen?

Jatkossa pankki tekee päätöksen siitä, onko asiakkaan tunnistaminen tarpeen kyseisessä maksutapahtumassa. Jos pankki edellyttää tunnistamista, ABC-mobiilissa tehdään asiakkaan tunnistus pankin edellyttämällä tavalla. Pankista riippuen voit joutua syöttämään tekstiviestillä saadun koodin tai käymään pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa.

Lisäksi asiakkaan tulee antaa kerran korttikohtaiset yhteystiedot maksukortin lisäyksen yhteydessä tai täydentää ne, jos niitä ei ole aiemmin lisätty. Asiakkaan tulee päivittää ABC-mobiili vähintään versioon 3.23.

HUOM! S-Business-korttien osalta toimenpiteitä ei vaadita eikä maksupalveludirektiivi vaikuta S-Business-korttien käyttöön.

Olen suorittamassa maksua ABC-mobiililla, mutta sovellus ilmoittaa virheestä. Mitä minun pitää tehdä?

Maksutapahtuma voi epäonnistua useasta eri syystä.

Tarkistathan seuraavat asiat

Kortilla ei ole käytössä verkkomaksamiseen liittyviä rajoituksia.

Kortilla on riittävästi katetta ostoksen maksamiseen.

Olet päivittänyt ABC-mobiilin vähintään versioon 3.23 ja olet lisännyt korttikohtaiset yhteystiedot maksukortillesi.

Olet toiminut pankin ohjeiden mukaan, jos maksutapahtumalle vaadittiin lisävahvistusta.

Jos pankki vaatii maksutapahtumalle lisävahvistusta (kohta 4), sinun pitää käydä pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa mittarin ja maksutavan valinnan jälkeen. Tunnistautumisen jälkeen voit palata takaisin ABC-mobiilin. Seuraa tarkasti pankin antamaa ohjeistusta maksutapahtuman yhteydessä.

Mikäli maksu ei siltikään onnistu, ole yhteydessä ensisijaisesti omaan pankkiisi saadaksesi lisäohjeita.

Vaaditaanko maksutapahtuman lisävarmennusta joka kerta, kun maksan ABC-mobiililla?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Jos pankki edellyttää tunnistamista, ABC-mobiilissa asiakas ohjataan pankin tunnistautumiseen. Käytännössä asiakas käy pankin tunnistautumissovelluksessa tunnistautumassa tai saa tekstiviestillä koodin, joka syötetään tunnistautumissivulle.

Miksi joudun pankin tunnistautumiseen, vaikka ostokseni summa on alle 50 euroa?

Pankki tekee päätöksen siitä, onko kortinhaltija tarpeen tunnistaa ostotapahtumassa. Pankin päätökseen vaikuttaa mm. aikaisemmat ostotapahtumat. Kauppiaana emme voi tähän vaikuttaa.

Mitkä kaikki kortit edellyttävät ABC-mobiili-sovelluksessa vahvaa tunnistautumista?

Visa ja Mastercard korteilla maksaessa voidaan edellyttää vahvaa tunnistautumista. S-Business korteilla vahvaa tunnistautumista ei vaadita.

Miksi minulta vaadittiin vahvaa tunnistautumista, kun maksoin pankin A kortilla, mutta kun maksoin pankin B kortilla, ei tarvinnut tunnistautua?

Vahvan tunnistautumisen käytännöt vaihtelevat pankeittain niin, että osa pankeista vaatii vahvaa tunnistautumista maksuille satunnaisesti, osa taas jokaisen oston yhteydessä.

Esimerkkejä siitä, miten pankkien eri käytännöt näkyvät ABC-mobiilissa.

Vahvaan tunnistukseen joutuu todella harvoin silloin, kun pankilla on tapahtumien riskiarviointi käytössä.

Vahvaan tunnistukseen joutuu jokaisen ostotapahtuman yhteydessä silloin, kun pankilla ei ole käytössä riskiarviointia.

Ostotapahtumat hylätään silloin, kun pankilla ei ole uuden tunnistustavan edellyttämää toimintatapaa käytössä.

Pankkien erilaisiin käytäntöihin emme voi kauppiaana vaikuttaa.

Mistä saan lisätietoa PSD2-maksupalveludirektiivistä?

Maksupalveludirektiivistä on koottu kysymyksiä ja vastauksia esimerkiksi Finanssiala ry:n verkkosivuille: www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/QA-Toinen-maksupalveludirektiivi.aspx. Lisäksi pankit viestivät aiheesta omissa kanavissaan.

10 KUUKAUSIPESU

 Miten kuukausipesu toimii ABC-mobiilissa?

Kuukausipesu edellyttää kuukausipesutilauksen tekemistä. Aloita valitsemalla Pesu-toiminto ja ”Pesun osto”-näkymästä ”Kuukausipesu”. Tilauksen tekeminen aloitetaan syöttämällä auton rekisterinumero (esimerkiksi ABC-123). Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätämaksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Korttikohtaiset yhteystiedot tulee täyttää. Sähköpostiosoitetta käytetään viestintään, jos tilauksen hinnoittelu muuttuu.
Kuukausipesua käytetään siten, että maksutolpan kohdalle (tai erikseen merkittyyn kohtaan) ajettaessa luetaan auton rekisterinumero ja ABC-mobiilissa näytetään niin sanottu notifikaatti, josta painamalla voi edetä käynnistämään pesu manuaalisesti. Vaihtoehtona on aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä niin sanottu automaattinen käynnistys, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Olen lisännyt maksukortin ABC-mobiiliin, pitääkö minun lisätä maksukortti erikseen kuukausipesutilaukseen?

Kuukausipesun tilaamista ja veloittamista varten tulee lisätä maksukortti, olemassa olevia maksukortteja ei voi liittää kuukausipesutilaukseen. Kuukausipesun tilaukseen tehtävä maksukortin lisäys pitää aina tehdä, vaikka käyttäisit sellaista maksukorttia, jonka olet jo lisännyt ABC-mobiiliin.

Olen tilannut kuukausipesun, miten sitä käytetään?

Kuukausipesua käytetään siten, että maksutolpan kohdalle (tai erikseen merkittyyn kohtaan) ajettaessa kamera lukee auton rekisterinumero ja ABC-mobiilissa näytetään niin sanottu notifikaatti, josta painamalla voi edetä käynnistämään pesu manuaalisesti. Vaihtoehtona on aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä ”Käytä kuukausipesu automaattisesti rekisterinumeron perusteella”, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen
ohjeita.

Voinko ajaa suoraan pesuun siten, ettei minun tarvitse operoida ABC-mobiililla?

Voit aktivoida Minä-osion ”Mobiilipesu”-näkymästä ”Käytä kuukausipesu automaattisesti rekisterinumeron perusteella”, jolloin ABC-mobiilia ei tarvitse avata kuukausipesun käytön yhteydessä. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

Miten voin lopettaa kuukausipesutilauksen?

Voit lopettaa kuukausipesutilauksen milloin tahansa. ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Lopeta kuukausipesutilaus"-painiketta näkymän alaosassa.

Miten voin muuttaa kuukausipesutilauksen maksukorttia?

ABC-mobiilin "Minä"-osion "Mobiilipesu"-toiminnosta löytyy voimassa oleva kuukausipesutilaus. Painamalla kuukausipesutilausta, saat tilauksen yksityiskohtaiset tiedot näkyviin. Paina "Päivitä maksukortti"-painiketta ja toimi ohjeiden mukaan.

Kertyykö kuukausipesutilauksesta Bonusta?

Kyllä, kun olet ottanut ABC-mobiilin käyttöön asiakasomistajana. Voit tarkistaa asian "Minä"-osion ylälaidasta nimesi vasemmalla puolella on vihreällä pohjalla S-kirjain.

Saanko S-Business alennusta kuukausipesutilauksista?

S-Business alennusta ei myönnetä kuukausipesutilauksista. Kuukausipesutilauksen hinta on itsessään erittäin kilpailukykyinen.

Olen ostanut kuukausipesutilauksen, voinko käydä pesemässä autoani rajattomasti?

Ostamalla kuukausipesutilauksen voit pestä autoasi säännöllisesti ABC-Carwash toimipaikoissa, jotka on lueteltu oston yhteydessä. Tarkistathan ennen ostoa, että toimipaikat sopivat tarpeisiisi. Kuukausipesu sisältää enintään kahdeksan (8) pesua 30 vuorokauden aikana.
Huomioitavaa on, että kuukausipesutilausta voidaan käyttää vain yhden osuuskaupan ABC-Carwash toimipaikoissa. Oston yhteydessä näytetään ABC-Carwash toimipaikat, joissa kuukausipesutilaus on käytettävissä. Tieto on nähtävillä myös ”Minä”-osiossa.

Mistä tiedän, että kelpaako rekisteritunnukseni kuukausipesua varten?

Voit tarkistaa, että kelpaako rekisteritunnuksesi kuukausipesun rekisteritunnistuskameraa varten linkistä: https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Traficom_Kilpijuliste_700x1000%2B5mm_090920_lowres.pdf kohdasta 1. Autot

Autossani ei ole rekisterikilpeä edessä etupuskurin keskellä sille osoitetussa paikassa, voinko käyttää kuukausipesua?

Rekisterikilven tulee olla kiinni sille osoitetussa paikassa auton etupuskurissa, jotta rekisteritunnistuskamera pystyy sen tunnistamaan, jotta voit käyttää kuukausipesua onnistuneesti.

Jos olen käyttänyt jo kahdeksan pesua, niin voinko peruuttaa kuukausipesutilauksen ja ostaa uuden?

Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen koska tahansa. Samalle rekisterinumerolle uuden kuukausipesutilauksen ostaminen on mahdollista taas, kun edellinen tilausjakso on kulunut loppuun.

Olen käyttänyt kahdeksan pesua ja ABC-mobiili näyttää, että en voi enää käyttää pesuja, mistä saan niitä lisää?

Voit käyttää enintään kahdeksan pesua 30 vuorokauden aikana. Voit odottaa seuraavaan tilausjaksoon tai ostaa yksittäis- tai sarjapesuja ABC-mobiilista.

Voinko ostaa useamman kuukausipesun samalle rekisteritunnukselle?

Voit ostaa ainoastaan yhden kuukausipesun per rekisteritunnus toistaiseksi.

Tarvitseeko minun sitoutua kuukausipesutilaukseen oston yhteydessä esimerkiksi vuodeksi?

Ei tarvitse. Voit peruuttaa kuukausipesutilauksen koska tahansa. Olet oikeutettu pesemään autoasi kyseisen tilausjakson loppuun asti tai kunnes olet käyttänyt kaikki tilausjakson pesut.

Ostin kuukausipesutilauksen, kuinka kauan se on voimassa?

Kuukausipesutilaus on voimassa toistaiseksi ja se veloitetaan 30 vuorokauden välein.