ABC-Mobiili FAQ

1 Yleistä

1.1 Mikä on ABC-mobiili?

 ABC-mobiili on ABC-ketjun oma mobiilisovellus, joka helpottaa autoilevien ihmisten arkea. Mobiilisovelluksella voi maksaa tankkauksen ja pesun ABC-asemilla ja seurata autosi keskikulutusta. Sovellus näyttää ABC-asemien noutopöytä- ja a la carte -annostarjonnan. Saatavilla on myös lisätietoa ABC-asemien muista palveluista.  

1.2 Miten vaihdan ABC-mobiilin kieliasetuksen ?

ABC-mobiili toimii suomeksi ja ruotsiksi. Sovelluksen kielisyys riippuu laitteen asetuksista. Laitteen kielisyyden muutoksen jälkeen ABC-mobiili täytyy vielä käynnistää uudelleen, jotta sovelluksen kieli muuttuu.

1.3 Mikä on ABC-mobiilitankkaus?

Mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia mittarikentällä, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta. Voit maksaa tankkauksen ABC-mobiililla lähes kaikilla ABC-asemilla.

1.4 Mikä on ABC-mobiilipesu?

Mobiilipesu on entistä helpompi, nopeampi ja sujuvampi tapa pestä auto, kun voit maksaa auton pesun älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiiliin rekisteröidyltä Visa, MasterCard tai S-Business -kortilta. 
 

2 Käyttöönotto

2.1 Miten saan ABC-mobiilin käyttööni? Onko palvelun käyttäminen maksullista?

ABC-mobiili on maksuton palvelu, joka sisältää mobiilitankkauksen ja -pesun. Voit ladata ABC-mobiilisovelluksen sovelluskaupasta joko App Storesta tai Google Playstä. Löydät sen nimellä “ABC-mobiili”.

Mikäli olet asiakasomistaja, kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai S-tunnuksella niin kerrytät mobiilitankkauksesta Tankkausbonusta ja mobiilipesuista Bonusta. Rekisteröitymisen jälkeen käy lisäämässä käyttämäsi Visa, MasterCardin tai S-Business-kortti. Maksaessasi tankkauksen ja pesun S-Etukortilla, kerrytät myös maksutapaetua.

2.2 Miksi en saa lisättyä maksukorttiani (debit/credit) ABC-mobiiliin? 

Alla olevassa listassa näet tyypillisimpiä syitä siihen, ettei kortin lisääminen ABC-mobiiliin onnistu.

1. Maksukortilla pitää olla verkkomaksaminen sallittua. Voit käydä tarkistamassa ja muuttamassa maksukortin asetuksia verkkopankissasi tai olemalla yhteydessä omaan pankkiisi, joka kortin on myöntänyt.
2. Kun lisäät maksukortin debit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että samalla rivillä olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
3. Kun lisäät maksukortin credit-ominaisuutta syöttämällä maksukortin etupuolelta löytyvän numerosarjan, huomioithan, että maksukortin taustapuolella nimikirjoitusnäytteen kohdalla olevat kolme irrallista numeroa toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.
4. Maksukortin lisäyksen yhteydessä tehdään 0,01 € katevarmennus tilillesi, joka puretaan heti. Tililläsi tulee olla kyseinen summa rahaa.
5. Maksukortin tulee olla voimassa.

2.3 Miten saan tunnuslukukyselyn päälle? 

Valitse ABC-mobiilissa Minä-osiosta “Tunnistautuminen”. Voit valita haluatko vahvistaa maksun  tunnusluvulla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella (vain Applen Face ID tällä hetkellä).

2.4 Miten mobiilitankkaus toimii ABC-mobiilissa? 

Kun avaat sovelluksen, ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti millä ABC-asemalla olet puhelimen paikannustiedon avulla. Aja vapaalle mittarille ja valitse vastaava mittarinumero sovelluksesta. Maksaminen hoituu kätevästi sovellukseen syötetyn maksukortin avulla ja sen jälkeen voit aloittaa tankkauksen. Koko maksutapahtuman voi siis hoitaa auton suojassa istuen nopeasti ja vaivattomasti. Ulos autosta on astuttava vain tankkausta varten.

Jos olet asemalla ja paikannustiedon saaminen kestää hieman kauemmin, aseman mittarikentän sijaan sovellus avautuu ABC-osioon. Kun puhelin saa paikannustiedon jonka perusteella olet asemalla, ABC-osion alkuun ilmestyy ”Olet asemalla” -nappi, josta pääset suoraan aseman mittarikenttään. Näet myös sijaintisi perusteella lähimmät asemat ABC-osion kartasta ja Hae-osion asemalistasta.

2.5 Miten mobiilipesu toimii ABC-mobiilissa? 

ABC-mobiili tunnistaa automaattisesti ABC-aseman puhelimen paikannustiedon avulla. Valitse Pesu-toiminto ja listalta haluamasi pesuohjelma.  Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

2.6 Voinko käyttää ABC-mobiilia ilman rekisteröitymistä sovellukseen?

ABC-mobiilin käyttö on mahdollista vain rekisteröitymällä ABC-mobiilisovellukseen.

2.7 Voinko käyttää ABC-mobiilia millä tahansa mobiililaitteella?

Palvelua voi käyttää älypuhelimella ja on tuettu iOS 10 ja Android 5.0 versioilla ja sitä uudemmilla versioilla.
 

3 Tankkaus

3.1 Voinko tankata millä tahansa ABC-asemalla käyttäen ABC-mobiilitankkausta?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla Suomen ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

3.2 Voinko maksaa tankkauksen etukäteen?

Tankkausta ei makseta etukäteen ABC-mobiililla, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa. 

ABC-mobiililla maksettaessa voit itse määrittää ABC-mobiilissa katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

3.3 Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni mobiilitankkauksella?

 Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero kuin mille olet ajanut. Mittarikentällä on tarrat, joilla ilmaistaan, että tankkauksen maksaminen on mahdollista mobiililla.

3.4 Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna. 

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

3.5 Mitä minun tulee tehdä mittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen?

Aja vapaan mittarin kohdalle, aivan kuten ennenkin. Mittarin luona valitse sovelluksesta sama mittari, jolle olet juuri ajanut. Kun palvelu kertoo ruutuun tulevalla ilmoituksella, että sinulla on riippuen ABC-asemasta kaksi tai kolme minuuttia aikaa aloittaa tankkaus, jätä puhelin autoon tai laita se taskuusi ja aloita tankkaus normaaliin tapaan. 

3.6 Onko matkapuhelimen käyttö nykyään sallittua mittarikentällä?

 Matkapuhelinta ei tulisi käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse matkapuhelintasi, vaan voit jättää sen autoosi.   
                                  

4 ABC-mobiilin kulutuksen seuranta

ABC-mobiilin Historia-osiossa voit tarkastella:

  1. tankkauksiin kuluneita euroja
  2. tankattuja polttoainelitroja
  3. yhden auton keskikulutusta
  4. pesuihin kuluneita euroja

ABC-mobiililla voit tarkastella omia ostotietojasi, lisäksi näet Historia-osiossa myös S-mobiilissa tekemäsi tankkaukset. Toisessa S-ryhmän sovelluksessa, S-mobiilissa, näet laajemmin asiakasomistajatalouden ostokertymän Bonusostot-osiossa. 

ABC-mobiilin avulla voit seurata vain yhden auton osalta polttoaineen kulutusta. Kulutuksen seurannassa ja keskikulutuksen laskennassa huomioidaan vain ne tankkaukset, joihin on lisätty mittarilukema.

Lisäämällä autosi mittarilukeman tankkauksen jälkeen, kyseinen tankkaus huomioidaan kulutuksen seurannassa. Sovellus laskee sekä tankkauksien välisen kulutuksen ja ajetun matkan että kokonaiskeskikulutuksen aina kun polttoainetta tankataan täysi tankillinen. 

Sovellus osaa ottaa huomioon tilanteen, kun polttoainetta ei tankata täyttä tankillista. Tällöin syötät mittarilukeman tankkauksen jälkeen ja merkitset liukukytkimellä, että kyseessä on vajaa tankkaus. Vajaiden tankkausten litrat tulee huomioiduksi keskikulutuksen laskentaan seuraavan täyden tankkauksen jälkeen. Näin sekä kokonaiskeskikulutus että tankkauksien välinen kulutus lasketaan oikein.

Jos sinulla on ollut mobiilitankkaus käytössä jo S-mobiilissa, voit jatkaa kulutuksenseurantaa ABC-mobiilissa menettämättä S-mobiilin tietoja. Halutessasi voit poistaa S-mobiilissa syötetyt kilometrilukemat ABC-mobiilista nollaamalla kulutuksen seurannan asetuksista ja aloittamalla siten kulutuksen seurannan ja keskikulutuksen laskennan alusta.

4.1 Miten lisään mittarilukeman, kun olen maksanut tankkauksen ABC-mobiililla?

Tankkauksen jälkeen ABC-mobiili näyttää tankkauksen tiedot ja oikeasta alakulmasta on valittavissa toiminto ”Lisää mittarilukema”. Voit myös lisätä mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Lisää mittarilukema”-toiminto.

4.2 Miten lisään mittarilukeman, kun olen tankannut muulla asemalla tai olen maksanut tankkauksen kortilla tai käteisellä?

ABC-mobiilin Historia-osion oikeassa yläkulmassa on ”Lisää tankkaus” -toiminto. Voit myös muokata käsin lisättyä tankkausta myöhemmin kyseisin tankkauksen kuittinäkymästä valitsemalla ”Muokkaa” oikeasta yläkulmasta.

4.3 Miten näen mille tankkauksille olen lisännyt mittarilukeman?

Kulutuksen seurannan ollessa päälle näet historiaosiossa tankkaustapahtuman kolmannella rivillä infotekstin: 

  • Ensimmäinen täydeksi merkitty tankkaus, josta myös kulutuksen seurannan laskeminen on aloitettu: Mittarilukema kilometreinä
  • Täydeksi merkitty tankkaus: X,X l / 100 km (YYY km) -teksti, jossa X,X litraa on täysien tankkausten välinen kulutus ja YYY km ajettu matka niiden välillä
  • Vajaaksi merkitty tankkaus: ”Vajaa tankkaus” -teksti

4.4 Miten voin muokata lisättyä mittarilukemaa tai vaihtaa tankkauksen täydeksi/vajaaksi?

Voit muokata valitun tankkauksen mittarilukemaa Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa”-toiminnon. ”Mittarilukeman muokkaus” -näkymässä voit myös vaihtaa täyden tankkauksen vajaaksi tai toisinpäin.

4.5 Miten poistan yksittäisen tankkauksen keskikulutuksen laskennasta?

Voit poistaa valitun tankkauksen mittarilukeman Historia-osiossa avaamalla yksittäisen kuitin ja valitsemalla ”Muokkaa mittarilukemaa” -toiminnon. "Mittarilukeman muokkaus” -näkymän oikeassa yläkulmassa on ”Poista”-toiminto, jolla voit poistaa mittarilukeman tankkauksesta. Tämän jälkeen kyseistä tankkausta ei enää huomioida keskikulutuksen laskennassa. 

4.6 Miksi en voi seurata useamman auton kulutusta ABC-mobiilista?

Toistaiseksi ABC-mobiilissa voi seurata vain yhden auton kulutusta. 

4.7 Miksi en näe muiden perheenjäsenten tankkauksia ABC-mobiilissani?

ABC-mobiili on henkilökohtainen. S-mobiilin Bonusostot-osio näyttää asiakasomistajatalouden tankkauksiin käytetyt eurot ja tankatut litrat. 

4.8 Mitä tulee tehdä, jos ostan uuden auton ja haluan alkaa seurata sen kulutusta?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Aiemmin syötetyt kilometrilukemat poistetaan.

4.9 Miten voin ottaa kulutuksenseurannan pois päältä?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta –asetus. “Seuraa ajoneuvosi kulutusta” liukukytkimellä voit laittaa kulutuksen seurannan pois päältä. Tällöin “Lisää mittarilukema”- ja “Lisää tankkaus”-toimintoja ei näy ABC-mobiilissa.

4.10 Miten poistan kulutuksen seurannasta mittarilukemat?

ABC-mobiilin Minä-osiossa on Kulutusseuranta-asetus “Nollaa kulutuksenseuranta”. Huomioitavaa on, että tietoja ei saa palautettua. 

4.11 Miksi en voi lisätä tai muokata mittarilukemaa S-mobiilissa tehdylle tankkaukselle?

Toistaiseksi ABC-mobiilissa voi lisätä tai muokata mittarilukemaa vain ABC-mobiililla tehdylle tai käsin lisätyille tankkaukselle. S-mobiilissa tehdylle tankkaukselle voi lisätä tai muokata mittalukemaa vain S-mobiilissa.
 

5 Pesu

5.1 Voinko maksaa auton pesun millä tahansa ABC-pesuasemalla käyttäen ABC-mobiilia?

Et, mutta ABC-mobiilisovelluksessa on symboli “Mobiilipesu” autopesukuvakkeen yhteydessä niillä asemilla, joilla on mahdollista maksaa auton pesun ABC-mobiililla.  

5.2 Miksi ABC-mobiilipesu ei toimi kaikilla ABC-asemilla, joissa on pesupiste?

Kaikilla ABC-asemilla ei vielä ole sellaisia järjestelmiä, jotka mahdollistaisivat pesun maksamisen mobiililla. 

5.3 Voinko maksaa auton pesun etukäteen?

Pesua ei voi maksaa etukäteen ABC-mobiililla, vaan vasta asemalla, aivan kuten perinteisesti korttiautomaatilla maksettaessa. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 

Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee rekisteröidä ja tallentaa maksukorttisi tiedot sovellukseen. Seuraavilla kerroilla auton pesun maksaminen hoituu ilman erillistä maksukortin rekisteröimistä. 

5.4 Mistä tiedän, mihin pesuhalliin ajan, kun haluan maksaa auton pesun ABC-mobiililla asemalla, jossa on useampi pesuhalli?

ABC-aseman pesuhallit ovat numeroituja. Aja haluamasi pesuhallin oven eteen ja valitse sovelluksesta vastaava pesuhallin numero. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Ovien avautuessa aja auto valitsemasi pesulinjan pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita.

5.5 Onko mahdollista, että joku muu pesee autonsa minun ”piikkiini”, kun käytän ABC-mobiilia?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että maksat auton pesun ABC-mobiililla, kun joku muu on edelläsi jonossa. Toinen mahdollisuus on, että ABC-mobiili on paikantanut sinut väärin tai olet valinnut sovelluksesta aseman, jolla et ole.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: Tarkista sovelluksesta aseman nimi ja maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa.

5.6 Mitä minun tulee tehdä, jotta voin maksaa auton pesun ABC-mobiililla?

Aja pesuhallin yhteydessä olevan maksuautomaatin kohdalle, aivan kuten ennenkin. Avaa ABC-mobiili ja valitse sovelluksesta Pesu-toiminto asemalta, jolla olet. Valitse listalta haluamasi pesuohjelma. Maksa auton pesu, kun olet maksutolpan kohdalla ja seuraavana vuorossa. Onnistuneesta maksusta saat kuitin ABC-mobiiliin. Ovien avautuessa aja auto pesuhalliin ja seuraa pesukoneen ohjeita. 
 

6 Maksaminen

6.1 Onko ABC-mobiililla maksaminen turvallista?

Kyllä, maksaminen puhelimella on turvallista, koska mobiilimaksaminen edellyttää yleensä sovellukseen kirjautumista ja kunkin maksun hyväksymistä erikseen. Kukaan ei voi huomaamattasi veloittaa maksusovellukselta mitään.

Jos ABC-mobiiliin rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilissa olevia maksukortteja ei voi käyttää maksamiseen.

6.2 Miten tankkaus veloitetaan minulta?

Tankkauksen loppusumma veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit tankkauksen maksamisen ABC-mobiilissa. Samassa yhteydessä puretaan maksutapahtuman yhteydessä tehty katevaraus. 

6.3 Miten pesu veloitetaan minulta?

Valitsemasi pesuohjelmaa vastaava summa veloitetaan maksukortiltasi, jolla suoritit pesuohjelman maksamisen ABC-mobiilissa. Maksutapahtuman yhteydessä tehdään katevarmennus.

6.4 Voinko valita kumpaa puolta (debit/credit) käytän yhdistelmäkortilta ABC-mobiilissa?

Voit valita. 

Jos haluat käyttää maksukortin debit-ominaisuutta, syötä tietoihin maksukortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvä numerosarja. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVV2/CVC2 -tarkistuslukuna.

Jos haluat käyttää maksukortin credit-ominaisuutta, syötä maksukortin etupuolella oleva korttinumero ja kortin takapuolelta kolme numeroinen CVV2/CVC2-tarkistusluku (nimikirjoitukselle varatun alueen kohdalta).

6.5 Miten vaihdan maksukortin ABC-mobiiliin, esim. pankin vaihtuessa tai kortin vanhentuessa?

 ABC-mobiilin Minä-osiossa voi hallinnoida kortteja; lisätä uusia tai poistaa vanhentuneita maksukortteja, joita ei halua enää käyttää ABC-mobiilissa.

6.6 Voinko lisätä useamman eri maksukortin ja mistä tiedän miltä maksukortilta ABC-mobiilitilanteessa veloittaa?

Voit lisätä ABC-mobiiliin useamman eri käytössäsi olevan Visa, MasterCard tai S-Business-kortin ja ennen maksun vahvistamista voit valita mitä maksukorttia haluat käyttää maksamisessa. 

Voit nimetä maksukortin, jotta tunnistat kortin helpommin maksutapahtuman yhteydessä. Tämä tapahtuu sovelluksen Minä-osiossa valitsemalla “Maksukortit” ja valitsemalla kortin, jonka nimeä haluat muuttaa. 

6.7 Saanko Bonusta/Tankkausbonusta ja maksutapaetua ABC-mobiililla maksettaessa?

Kyllä, Bonus ja Tankkausbonus kertyvät automaattisesti, kun olet tunnistautunut 

asiakasomistajaksi ABC-mobiiliin. Lisäksi maksutapaetua saat, kun maksat S-Etukortilla.

6.8 Voinko maksaa Bonuksella?

Voit maksaa, kun Bonus maksetaan samalle tilille, johon on liitetty ABC-mobiiliin rekisteröimäsi S-Etukortti Visa -maksukortti.

6.9 Toimiiko palvelu S-Etukortin rinnakkaiskortilla?

Kyllä toimii, kunhan rinnakkaiskortti on S-Etukortti Visa ja kortinhaltija tunnistautuu henkilökohtaisesti ABC-mobiiliin.

6.10 Toimiiko ABC-mobiili AppleWatchilla?

Tällä hetkellä ABC-mobiili ei toimi AppleWatchilla.

6.11 Saanko tankkauksesta kuitin mittarikentällä?

Kyllä, voit tulostaa kuitin normaaliin tapaan mittarikentällä tankkauksen jälkeen. Tankkauksesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti myös ABC-mobiiliin.

6.12 Saanko pesusta tulostettua kuitin?

Ei, mutta pesun maksamisesta muodostuu automaattisesti sähköinen kassakuitti ABC-mobiiliin. Jos käytössäsi on S-ryhmän sähköinen kassakuittiarkisto, kuitti tallentuu myös sinne.

7 Ongelmatilanteet

7.1 Mistä johtuu, että palvelu ei pysty varaamaan summaa?

Maksutapahtuman varmennuksen epäonnistumisen taustalla voi olla eri syitä. Tässä muutama yleisin syy ja mitä voit tällaisessa tilanteessa tehdä. 

  1. Tarkista, että tililläsi on katevarmennussumman verran rahaa. Varmennettavaa euromäärää voi pienentää ennen varsinaista tankkaustapahtumaa mittarivalinnan jälkeen painamalla maksukortti kohtaa näytöllä ja sen jälkeen valitsemalla enimmäissumma kohdasta pienemmän euromäärän. 
  2. Tarkista ABC-mobiilisovelluksen Asetuksista, onko kortin kohdalla lisätieto ”Vanhentunut”. Jos näin on, lisää ABC-mobiiliin pankista saamasi uuden kortin tiedot Lisää  maksukortti -toiminnolla.
  3. Onko maksukorttisi vaihtunut hiljattain uuteen? Vaikka korttinumerosi on sama, kortin voimassaoloaika ja tarkistusluku on muuttunut ja se tulee päivittää palveluun.

7.2 Mihin otan yhteyttä, jos ABC-mobiilitankkaus ei onnistu? 

Ongelmatilanteissa olethan ensi sijaisesti yhteydessä S-ryhmän asiakasomistajapalveluun, puh. 010 76 5858, ma-pe klo 8-20 (0,088 €/min).

Mikäli olet liittänyt maksukortiksi mobiilitankkaukseen S-Business-kortin, olethan yhteydessä 

S-Business asiakaspalveluun, puh. 010 768 0820, ma-pe klo 8-16 (0,835 snt/puh + 12,09 snt/min).

ABC-mobiilin Minä-osiosta löytyy sähköinen palautelomake, jonka kautta voit jättää palautetta ABC-mobiilista. Palautelomake on myös abcasemat.fi-sivustolla.

7.3 Jos puhelimeni varastetaan, voiko joku muu tankata puhelimessani olevan ABC-mobiilisovelluksen kautta?

 Jos ABC-mobiilitankkaukseen rekisteröimäsi maksukortti tai puhelimesi, johon ABC-mobiili on asennettu, varastetaan, sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (24 h/vrk). Kun olet tämän ilmoituksen tehnyt, myöskään ABC-mobiilitankkausta ei voi käyttää tankkaamiseen.

 7.4 ABC-mobiilipesun maksu onnistui, mutta pesuhallin ovi ei auennut?

 ABC-mobiilisovellus näyttää tällaisessa tapauksessa pesukoodin, jonka voit syöttää pesun maksutolppaan ja tämän jälkeen pesuhallin ovi aukeaa ja voit ajaa auton valitsemaasi pesuun.

Jos pesuhallin ovi ei aukea, vaikka olet syöttänyt pesukoodin, ota yhteyttä pesutoimipaikan maksuautomaatista tai hallin seinältä löytyvään puhelinnumeroon.