Uutiset

23.12.2021

Auton pesu talvella kannattaa

Auton pesu talvella kannattaa

Auton pesu talvella kannattaa

Auton pesu onnistuu myös pakkasella. Talvella pesu kannattaakin tehdä säännöllisesti, koska talvisin autoa käytetään vaihtelevissa sääolosuhteissa ja lämpötilaerot saattavat olla suuria, varsinkin jos autoa pysäköidään välillä sisätiloissa. Tästä syystä kosteutta muodostuu talvisin auton maalinpinnalle normaalia enemmän. Talvisin tienpinnoilla käytetään myös tiesuolaa ja nastarenkaat irrottavat asfalttipölyä maantienpinnasta. Nastoista irtoaa myös metallipölyä. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, että auton maalinpinta on kovalla koetuksella talvisin.  Lisäksi lika kuivuu nopeasti maalinpintaan, jos autoa säilytetään lämpimässä talvisin. Säännöllinen pesu auttaa säilyttämään auton pinnan puhtaana ja korroosiokaan ei pääse niin helposti valloilleen.  

Auton pesu pakkasella jopa palkitsee, sillä tiet ovat kuivia ja suola ei enää välttämättä pure. Näin auto pysyy pidempään puhtaana.

Talvella autopesulaitteissa käytetään erilaisia pesuaineita ja eri suhteessa kuin kesäisin. Tämä auttaa saamaan autosi puhtaaksi. Nykyaikaiset autopesukoneet ja pesuaineet toimivat hellävaraisesti maalipinnalle eikä pesu naarmuta autoasi. Autopesuloissa koneet hoitavat kuivaamisen automaattisesti, jolloin omat kuivaustoimet jäätymisen varalta jäävät pieniksi.

Joitakin seikkoja on tärkeä kuitenkin huomioida, kun peset autoa talvella

  • Puhdista lumet ja jäät autostasi ennen autopesuun ajoa
  • Kuivaa pesun jälkeen ovien ja takaluukun tiivisteet
  • Estä lukkojen jäätyminen, mikäli tarvitset autossasi vielä mekaanista avainta

ABC:llä on kehitetty ABC-mobiili, joka auttaa myös autonpesua pakkasella. Voit hoitaa autopesun maksamisen suoraan puhelimellasi autossasi ja ajat suoraan pesuun. Näin säästyt riskiltä, että maksutolpalla ikkunaa avatessa ikkuna olisi jäässä. Et joudu myöskään nousemaan autostasi ulos ennen pesua. Säästät aikaa ja pysyt lämpöisenä.

ABC-mobiilista löytyy monien toiminnallisuuksien lisäksi myös sarja- ja kuukausipesut, jotka voit ostaa valmiiksi ennakkoon. Säännöllinen pesu sarja- tai kuukausipesuilla on selvästi edullisempaa kuin yksittäisten pesujen ostaminen.

Tervetuloa autopesulle ympäri Suomen!

Löydä lähin ABC Carwash -pesuasemasi! >>

 

Lataa ABC-mobiili tästä >>

 

 

Näytä kaikki