Ilolla liikenteessä!

Huomaatko hyvät asiat ympärilläsi? Mikä sinua liikenteessä ilahduttaa: auton ratissa, jalankulkijana, pyöräilijänä, lapsen vanhempana? Koska ABC:lle liikkuvien ihmisten palveleminen on ihan ydinpuuhaa, haluamme olla edistämässä turvallista liikkumista. Ja nimenomaan ilon kautta. ABC on yhteistyökumppanina Suomi 100/Vuosisadan liikenneteko -hankkeessa. Sitä tukevan kampanjamme ydinajatus on, että liikenteessä kaikki lähtee omasta itsestä. Mitä kaikkea "ilolla liikenteessä" voikaan tarkoittaa? Vinkkejä saat, kun luet alta lähettiläidemme tarinat.Lähettiläät

Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähti

Porissa vuonna 1983 syntynyt Leo-Pekka Tähti on Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä huippu-urheilijoita. Tähden oma kilpaura jatkuu kohti Tokion olympialaisia 2020. Tänä vuonna hän on myös alkanut valmentaa nuoria.

Pyörätuolikelauksen T54-luokan 100 m voimassa olevan maailmanennätyksen (13,63 sek.) lisäksi Tähti on viisinkertainen paralympiavoittaja. Kesällä 2017 Lontoon MM-kisoissa hän voitti jälleen kultamitalin 100 m päämatkallaan ja 200 metrillä pronssia. Talvet Tähti asuu perheensä kanssa Espanjan Fuengirolassa ja kelaamisen ohella pelaa koripalloa Espanjan paikallisliigassa ja Suomen maajoukkueessa. Lapsesta asti myös jääkiekko on ollut lähellä miehen sydäntä: Ässät on Tähden mielestä ehdottomasti yksi parhaista asioista Porissa.

ABC:n Ilolla liikenteessä -kampanjaan Tähti lähti mukaan, koska liikenneturvallisuus on hänelle tärkeä asia ja nyt sitä voi miettiä uudesta näkökulmasta, positiivisuuden kautta.

   

Maarit Hurmerinta

Maarit Hurmerinta

Vuonna 1953 Helsingissä syntynyt Maarit Hurmerinta on monipuolinen muusikko, joka asuu Vantaalla muusikkomiehensä Sami Hurmerinnan kanssa.

Maaritin ura on jatkunut jo yli 40 vuotta ja hän keikkailee edelleen aktiivisesti ympäri Suomea, useimmiten miehensä kanssa. Lainaa vain, Laakson lilja, Hymypoika ja Jäätelökesä ovat Maaritin hittejä, jotka ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämiin. Musiikin lisäksi Maarit rakastaa matkustamista, erityisesti Italiaa. Molemmat rakkaudet ovat luultavasti Maaritin italialaisen isoisän verenperintöä.

Maarit kiinnostui ABC:n Ilolla liikenteessä -kampanjasta, koska viihtyy keikkamatkoilla. Lopullinen päätös mukanaolosta syntyi, kun Maarit kuuli, että ihana Leo-Pekka Tähtikin on mukana.

   

Arttu Lindeman

Arttu Lindeman

Rap-artisti Arttu Lindeman on syntynyt vuonna 1996 ja asuu nykyään Lahdessa.

Lindeman on varsinkin nuorison suosikkiartisti, jonka kaikki julkaistut singlet ovat kivunneet Suomen Spotifyn kärkisijoille. Vuoden 2017 Emma-gaalassa hän voitti yleisöäänillä Vuoden artisti -palkinnon. Lisäksi Lindeman on vloggaaja, jonka Youtube-kanavalla on yli 170.000 seuraajaa ja hänen videoitaan on katsottu yli 35 miljoonaa kertaa. Privaatisti ystävät ja jääkiekko ovat ”Lindelle” tärkeitä asioita.

ABC on Lindemanille tuttu muutaman vuoden takaisena kesätyönantajana. Siksi hänestä oli nastaa tulla mukaan Ilolla liikenteessä -kampanjaan.

   

Niina Backman

Niina Backman

Vantaalla vuonna 1983 syntynyt radiojuontaja Niina Backman asuu perheineen Helsingin ydinkeskustassa.

TV:stä ja mallimaailmasta monelle tuttu Backman juontaa nykyään Radio Novan iltapäivälähetyksiä ja on Suomen suosituimpia radioääniä. Kolmen lapsen äiti nauttii lapsiperheen vauhdikkaasta arjesta ja tapahtumarikkaasta elämästä. Vapaa-ajallaan hän matkustaa mielellään perheensä kanssa.

ABC:n Ilolla liikenteessä -kampanjasta Backman innostui, koska rakastaa autolla ajamista sekä autossa laulamista. Tämä kampanja on hänestä superkiva juttu.

   

Milla Paloniemi

Milla Paloniemi

Milla Paloniemi on vuonna 1983 Jalasjärvellä syntynyt ja nykyään Helsingissä asuva sarjakuvapiirtäjä ja graafikko.

Paloniemen monista sarjakuvista tunnetaan parhaiten Kiroileva siili, joka on 2000-luvun myydyimpiä sarjakuvakirjoja Suomessa. Kiroileva siili on voittanut mm. Suomen ensimmäisen Sarjakuva-Finlandia -palkinnon vuonna 2008. Päätyönään Paloniemi tekee sarjakuvien lisäksi graafista suunnittelua sekä kuvituksia. Monipuolisesti lahjakas Paloniemi on myös muusikko ja sanoittaja, joka nauttii esiintymisistä huutajana/laulajana Isoäidin Aamiaispyssy nimisessä punkyhtyeessä.

Paloniemi lähti mukaan ABC:n Ilolla liikenteessä -kampanjaan, koska Kiroileva siili käski.

   

Caj Bremer

Caj Bremer

Caj Bremer on suomalaisen valokuvauksen maestro, joka syntyi vuonna 1929 Helsingissä ja on jo yli 50 vuotta asunut Sipoon saaristossa.

Lähes 40 vuoden työuransa ajan Bremer toimi lehtikuvaajana mm. Viikkosanomissa ja Helsingin Sanomissa. Bremer kuvaa edelleen luontoa lähes päivittäin. Viime vuosina hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä taidemuseoissa ja gallerioissa eri puolilla Suomea. Hänen seuraava näyttelynsä yhdessä poikansa Stefan Bremerin kanssa avautuu syyskuussa VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa. Ansioistaan suomalaisessa kulttuurielämässä Bremer sai akateemikon arvonimen vuonna 2009. Bremer on myös tunnettu itseoppineena kokkina, jolta on ilmestynyt mm. keittokirja Mämmikoiran keittiössä.

Autoilu on aina ollut Bremeristä hauskaa ja oma auto on hänelle edelleen myös välttämättömyys. Siksi hän vastasi heti myöntävästi ABC:n Ilolla liikenteessä -kampanjalle.

   

Vastaa ja voita kahvihetki suosikkilähettilääsi kanssa! Kilpailuaika: 1.9.-30.9.2017.

Kilpailu on päättynyt.