Sähköauton lataus

Sähköauton lataus

Sähköauton lataus ABC-asemilla

Eri toimijoiden tarjoamia sähköauton latauspisteitä sijaitsee ABC-asemilla. Kannattaa tarkistaa aseman sivuilta, minkä valmistajan latauspiste asemalta löytyy.

Pikalatauspisteissä maksimiteho on 50kW. Suurimmassa osassa on kaksi tasasähköistä pikalatausvaihtoehtoa. Laturilla voi pikaladata sekä CHAdeMO- (esim. Nissan, Mitsubishi) että CCS-standardin (esim. BMW, VW) mukaisia ajoneuvoja.

Pikalataus on turvallista. Lataaja ja vastaanottava auto varmistavat keskenään yhteyden ja lataustason ennen kuin voimavirta kytkeytyy. Järjestelmä on CE ja TÛV -testattu ja merkitty turvallisuuden takaamiseksi. 

Pikalatauksessa saadaan noin puolessa tunnissa 80 % sähköauton akkujen varauskapasiteetistä täyteen. Se antaa nykytekniikalla autolle noin 100 kilometrin toimintamatkan.

Sähköautojen pikalatauspisteiden sijainnit ja latausvaihtoehdot:

Fortum Charge & Drive: http://map.chargedrive.com
Tesla: http://www.teslamotors.com/en_EU/supercharger
Virtapiste: http://app.virta.fi

Sähköautoilijat Ry:n ylläpitämästä latauskartta.fi -palvelusta löydät eri lataustavoille soveltuvat latauspisteet helposti ympäri Suomea. 

Tesla Supercharger -latauspisteet

Tesla Supercharger -latauspisteitä on ABC Pyhäjärven, ABC HirvaskankaanABC Toijalan ja ABC Tammisillan asemien yhteydessä. Supercharger -latauspisteet ovat maksuttomia liittimiä, jotka lataavat Model S:n minuuteissa tuntien sijaan. Supercharger -asemilla lataat puolessa tunnissa 270 km lisää toimintamatkaa sähköautolle. Jokaisella asemalla on useita Supercharger -latureita.

Tesla Supercharger -asemalla kaikki Tesla Model S -automallin omistajat voivat ladata autonsa maksutta. Lataaminen tosin ei suju aivan yhtä nopeasti kuin perinteinen tankkaaminen, sillä Supercharger -laturilla auton akkujen lataaminen tyhjästä suositeltuun 80 % tehoon kestää noin 40 minuuttia. Täydellä akulla Tesla lupaa yli 400 kilometrin toimintamatkaa.
 

Sähköauton latausasemat

Marjaherkkuwiener ja kahvi S-Etukortilla 3,90 € (norm. 5,20 €) Pikkupitsa 3,90 € ja päälle 0,4 l virvoitusjuoma 1 eurolla Kaksi kerrosateriaa 10 € (norm. 15,60 €) Choronbroileria S-Etukortilla 11,90 € (norm. 13,90 €)