Sähköauton lataus

Sähköauton lataus

Sähköauton lataus ABC-asemilla

Eri toimijoiden tarjoamia sähköauton latauspisteitä sijaitsee ABC-asemilla. Kannattaa tarkistaa aseman sivuilta, minkä valmistajan latauspiste asemalta löytyy.

Pikalatauspisteissä maksimiteho on pääsääntöisesti  50kW. Suurimmassa osassa on kaksi tasasähköistä pikalatausvaihtoehtoa. Laturilla voi pikaladata sekä CHAdeMO- (esim. Nissan, Mitsubishi) että CCS-standardin (esim. BMW, VW) mukaisia ajoneuvoja.

Pikalataus on turvallista. Lataaja ja vastaanottava auto varmistavat keskenään yhteyden ja lataustason ennen kuin voimavirta kytkeytyy. Järjestelmä on CE ja TÛV -testattu ja merkitty turvallisuuden takaamiseksi. 

Sähköautojen pikalatauspisteiden sijainnit ja latausvaihtoehdot:

Fortum Charge & Drive (Recharge: rechargeinfra.com/fi/latauskartta/ 
Tesla: http://www.teslamotors.com/en_EU/supercharger
Virta: http://app.virta.fi

Sähköautoilijat Ry:n ylläpitämästä latauskartta.fi -palvelusta löydät eri lataustavoille soveltuvat latauspisteet helposti ympäri Suomea. 

Tesla Supercharger -latauspisteet

Tesla Supercharger -latauspisteitä on ABC Pyhäjärven, ABC HirvaskankaanABC ToijalanABC Tammisillan, ABC Majakka Pyhtään, ABC Huittisten ja ABC Kokkolan asemien yhteydessä. Jokaisella asemalla on useita Tesla Supercharger -latureita. 

Tesla Supercharger -asemalla kaikki Teslan omistajat voivat ladata autonsa nopeasti. Suomen ensimmäinen Supercharger V3 -asema on avattu Huittisten ABC Liikennemyymälän yhteyteen. Supercharger V3 -asemalla latausteho saavuttaa suurimmillaan jopa 250 kW. Tämä teho lisää esimerkiksi Tesla Model 3:een noin 25 km lisää matkaa minuutissa. 

 

 

Sähköauton latausasemat

Roosa nauha -pulla & kahvi S-Etukortilla 3,90 € (norm. 5,20 €) Nyhtöpossu-cheddarwrap 4,90 € Pekonihampurilainen 4,90 € (ateria 6,90 €) Kermainen paprikabroileri 12,90 €