Sähköauton pikalataus

Sähköauton pikalataus

Sähköauton pikalataus ABC:lla

Sähköauton pikalatauspisteissä maksimiteho on 50kW. Suurimmassa osassa on kaksi tasasähköistä pikalatausvaihtoehtoa. Laturilla voi pikaladata sekä CHAdeMO- (esim. Nissan, Mitsubishi) että CCS-standardin (esim. BMW, VW) mukaisia ajoneuvoja.

Pikalataus on turvallista. Lataaja ja vastaanottava auto varmistavat keskenään yhteyden ja lataustason ennen kuin voimavirta kytkeytyy. Järjestelmä on CE ja TÛV -testattu ja merkitty turvallisuuden takaamiseksi. 

Pikalatauksessa saadaan noin puolessa tunnissa 80 % sähköauton akkujen varauskapasiteetistä täyteen. Se antaa nykytekniikalla autolle noin 100 kilometrin toimintasäteen.

Sähköautojen pikalatauspisteiden sijainnit ja pikalatausvaihtoehdot:
Fortum Charge & Drive: http://map.chargedrive.com
Tesla: http://www.teslamotors.com/en_EU/supercharger
Virtapiste: http://app.virta.fi

Tesla Supercharger -latauspisteet

Tesla Supercharger -latausasemia on ABC Pyhäjärven, ABC Hirvaskankaan, ABC Toijalan ja Paimiossa sijaitsevan ABC Tammisillan yhteydessä. Supercharger -latauspisteet ovat maksuttomia liittimiä, jotka lataavat Model S:n minuuteissa tuntien sijaan. Supercharger -asemilla lataat puolessa tunnissa 270 km lisää toimintasädettä sähköautolle. Jokaisella asemalla on useita Supercharger -latureita.

Tesla Supercharger -asemalla kaikki Tesla Model S -automallin omistajat voivat ladata autonsa maksutta. Lataaminen tosin ei suju aivan yhtä nopeasti kuin perinteinen tankkaaminen, sillä Supercharger -laturilla auton akkujen lataaminen tyhjästä suositeltuun 80 % tehoon kestää noin 40 minuuttia. Täydellä akulla Tesla lupaa yli 400 kilometrin toimintasäteen.


 

 

Sähköauton pikalatausasemat

Kahvi ja munkkirinkilä S-Etukortilla 3,20 € Salsabroileria S-Etukortilla 10,90 €