Uusiutuva Nero Diesel on täysin uusiutuva valinta

Uusiutuva Nero Diesel on täysin uusiutuva valinta

Liikenteen päästöjen vähentäminen on tärkeää ilmastonmuutoksen haittojen torjunnassa. Siksi ABC-ketju aloitti kesäkuussa 2021 uuden fossiilivapaan Nero Dieselin myynnin Se on kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistettu dieselpolttoaine, jonka avulla voidaan vähentää elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä tavalliseen dieseliin verrattuna jopa 90 prosenttia.

Ilmastoystävällisempiä ajokilometrejä ABC-asemilta

Ympäristötietoinen autoilija voi nyt valinnoillaan vaikuttaa paitsi omaan hiilijalanjälkeensä, myös kotiseutunsa ilmanlaatuun tankkaamalla autoonsa uusiutuvaa polttoainetta. Uusiutuvan dieselin käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjen lisäksi hiukkas- ja lähipäästöjä, jotka vaikuttavat heikentävästi ilmanlaatuun etenkin kaupunkialueilla.

Kohti hiilineutraalia liikennettä

Tieliikenteen päästöt muodostavat 90 % liikenteen kokonaispäästöistä, jotka puolestaan ovat viidesosa Suomen kokonaispäästöistä. ABC haluaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin auton käyttövoimasta riippumatta. Nero Diesel laajentaa polttoaineiden tarjontaa sataprosenttisesti uusiutuvalla dieselvaihtoehdolla.

Nero Dieselin jakelu alkoi ensimmäisenä ABC S-market Kuusankoskella Kouvolassa ja ABC Prisma Mikkolassa Porissa. Vuoden loppuun mennessä jakeluverkosto on laajentunut arviolta 20 ABC-aseman laajuiseksi.

Uusiutuvan dieselin suurin hyöty ilmastolle syntyy sitä kautta, että uusiutuviin siirtymällä uutta fossiilista hiiltä ei vapaudu ilmakehään. Lisäksi uusiutuva Nero Diesel tukee raaka-aineviisasta kiertotaloutta, sillä se valmistetaan suurimmaksi osaksi teollisuuden jätteistä ja ylijäämästä. Jätteen hyötykäyttö vähentää osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen määrää.

Parhaiden fossiilisten dieseleiden veroinen

Uusiutuva Nero Diesel on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista, ja Nero Dieseliä voi tankata sekaisin muiden diesellaatujen kanssa. Toki hyödyt autolle, autoilijalle ja ilmastolle korostuvat erityisesti silloin, kun käytetään puhtaasi uusiutuvia polttoaineita.

Ominaisuuksiltaan Nero Diesel vastaa parhaita fossiilisia dieseleitä. Auton ei tarvitse pelätä jättävän tien päälle kovimmillakaan talvipakkasilla. Korkealuokkainen Nero Diesel palaa puhtaasti ja auton moottori saa siitä enemmän tehoja irti. Se myös helpottaa auton moottorin käynnistymistä kylmässä ja vähentää polttoaineen kulutusta etenkin kaupunkiajossa.

 

Lue lisää Nero Dieselistä

Fazer-suklaapatukat 4 kpl, 2,50 € UUTUUS! 3-KAVERIN Kinuski & Merisuola jäätelötuutti S-Etukortilla 2,50 € Coca-Cola (0,5 L) 2 kpl 4,00 € UUTUUS! Taffel Roust Marabou pienet suklaalevyt 2 kpl 2,50 € Kerrosateria 6,90 € (norm. 8,40 €) Munkkirinkilä ja kahvi S-Etukortilla 3,90 € (norm. 5 €) Kinkku-juustocroissant 3,90 € Bearnaisebroileria S-Etukortilla 12,90 €