Mikä ihmeen bioetanoli ja Eko E85?

Mikä ihmeen bioetanoli ja Eko E85?

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on Eko E85-polttoneste?

ABC-ketjun myymä Eko E85 polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia ja sitä valmistetaan muun muassa kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä. Raaka-aineiden kuljetukset on pyritty minimoimaan sijoittamalla etanolin tuotantolaitoksia elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoille. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Eko E85-korkeaseosetanolille Avainlippu -tunnuksen käyttöoikeuden.

Kuinka voin varmistua mitä polttonestettä autooni voi laittaa?

Tarkasta polttonestetankin luukku ja auton käyttöohjekirja, tai tarkista onko autoosi asennettu eFlexfuel -muunnossarja. Flexfuel-autoissa on vain yksi polttonestetankki, johon voi tankata joko E85- polttonestettä tai perinteistä bensiiniä. Auton moottori sopeutuu tarjolla olevaan polttonesteeseen.

Mistä tietää mitä tankkaa huoltoasemalla? Mistä tunnistan Eko E85-polttonesteen?

Eko E85-polttonesteen tunnistaa mittarikentällä Eko E85-merkinnästä ja sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta. Eko E85-polttonestettä ja bensiiniä voidaan Flexfuel-autossa käyttää sekaisin missä suhteessa tahansa, sillä flexfuel-auton polttonestejärjestelmä sopeutuu tankattuun polttonesteeseen.

Mikä on eFlexfuel -muunnossarja?

eFlexfuel -muunnossarja on bensiiniautoon helposti asennettava lisälaite, joka mahdollistaa E85 -polttoaineen käytön autossasi. Muunnossarjan asennuksessa ei tehdä pysyviä muutoksia autoon vaan lisälaite hyödyntää autosi omia ominaisuuksia opettaessaan sen käyttämään E85 -polttoainetta. Muunnoksen jälkeen autosi on käytännössä täysiverinen flexfuel-auto. Voit tutustua tarkemmin eFlexfuel -muunnossarjan toimintaan täältä: https://eflexfuel.fi/toimintaperiaate

Miksi asennuttaisin autooni eFlexfuel -muunnossarjan?

Bensiiniautoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa hiilidioksidijalanjälkeä vähentämällä autoilua ja muuttamalla ajotapaansa, sekä valitsemalla flexfuel-auton. Tällöin voi edelleen tankata normaalisti bensiiniä, mutta autoilija voi halutessaan valita myös edullisemman ja vastuullisemman Eko E85-polttonesteen.

Mihin autoihin E85-muunnossarjan voi asentaa ja mitä asennus maksaa?

eFlexfuel-muunnosarja soveltuu suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttonesteenruiskutus. Suomessa kehitettyä ja valmistettua eFlexFuel E85-muutossarjaa ei ole saatavilla diesel tai suoraruiskullisiin autoihin. eFlexFuel E85-muutossarjan toiminta perustuu samaiseen tekniikkaan kuin monet tehdasvalmisteiset flexfuel-autot. Muutossarjalaitteiden hinnat vaihtelevat auton sylinterien mukaan, alk. 429 € (4-sylinterinen). Tarkista ensin, onko autosi yhteensopiva muutossarjan kanssa: https://eflexfuel.fi/yhteensopivuus.

Miten muutossarjan saa asennettua?

Katso lähin asennuspiste: https://eflexfuel.fi/asennuspisteet. Jos sinulla on kokemusta autoista ja normaaleista autosähkötöistä niin asennus on mahdollista tehdä myös itse. Ohjeet asennukseen tulee laitteen mukana.

Tarvitseeko auto muutoskatsastaa?

Autot, jotka ovat rekisteröity ennen 1.9.2009, on muutoskatsastettavissa eFlexFuel e85-muutossarjalle. Lue lisää muutoskatsastuksesta: https://eflexfuel.fi/muutoskatsastus.

Paljonko flexfuel-auto kuluttaa? Kuluttaako se normaalia enemmän bensaa?

Autoilija voi itse vaikuttaa omilla ajotottumuksillaan polttonestekulutukseen. Ajaessa etanolia kuluu enemmän kuin bensiiniä, mutta etanolin edullisemman hinnan vuoksi kustannus jää pienemmäksi kuin bensiinin.

Helmipulla ja kahvi S-Etukortilla 4,20 € Kana-caesarbagel 5,90 € Possun lehtipihvi S-Etukortilla 15,90 € (norm. 16,90 €) Kanahampurilainen 5,50 € (ateriana 8,70 €) Tupla suklaapatukat 2 € 3 kpl Karl Fazer Maitosuklaalevyt 5 € 2 kpl Vitamin Well hyvinvointivedet  5 € 2 kpl Kesä- Lasol käyttövalmis tuulilasinpesuneste 2 L S-Etukortilla 6,95 €