Eko E85

Eko E85

EKO E85

ABC:n ympäristöystävällisempi Eko E85 -polttoneste

Polttoainevalikoimaamme kuuluu Eko E85 -korkeaseosetanolipolttoneste, joka vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %.

Kotimainen ympäristöystävällinen ja edullinen Eko E85 soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä niihin bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja.

Suurin osa polttonesteestä on bioetanolia, jota valmistetaan mm. S-ryhmän kauppojen hävikkileivästä. Etanolin tuotanto ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidipäästöjä. Sen sivutuotteena syntyy rehua maatalouteen sekä vettä. Tuotantolaitoksissa biojätteestä syntyvä 96–97 % etanoli väkevöidään väkevöintilaitoksessa 99-prosenttiseksi, minkä jälkeen se sekoitetaan bensiinin kanssa. Bensiinin osuus on 15–20 % lopullisessa tuotteessa.

Koska etanoli tuotetaan pienissä laitoksissa elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoilla, raaka-aineiden kuljetuksia ei tarvita käytännössä lainkaan.

Tue kotimaista työtä

Suomalaisen Työn Liiton Alkuperämerkkitoimikunta on myöntänyt ABC-ketjun myymälle EkoE85 -polttonesteelle Avainlipun käyttöoikeuden vuonna 2011. Tankatessasi Eko E85-polttonestettä tuet kotimaista työtä ja osaamista.

Eko E85 -polttoneste on litrahinnaltaan edullisempaa kuin 95 E10 -bensiini. Mittarikentällä sen tunnistaa Eko E85 -merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.


Usein kysytyt kysymykset
Eko E85 -käyttöturvallisuustiedote
Tuotetieto Eko E85

Säästölaskuri

Säästölaskurilla pystyt helposti katsomaan paljonko säästät polttoainekuluissa vuosittain, kun siirryt käyttämään E85-polttoainetta.

Keskimääräinen autovero vuodelle 2016 on noin 220 euroa (Trafin arvio). Siirtymällä E85-polttoaineeseen säästät vuodessa helposti autoveron ja rahaa jää käteen vielä muuhunkin.

E85-polttoaineen kulutus on noin 28 % suurempi verrattuna tavalliseen bensiiniin (mitattu VTT). Tämä on huomioitu säästölaskurissa.

Laskuri

Ajokilometrit vuodessa

E85 hinta

Bensiinin hinta

Keskikulutus bensiinillä

Autosi CO²-päästöt

Yhteenveto

Polttoainekuluja syntyy bensiinillä vuodessa € ja viidessä vuodessa €.

Polttoainekuluja syntyy E85-polttoaineella vuodessa € ja viidessä vuodessa €.Fossiiliset hiilidioksidipäästöt

Fossiilisia hiilidioksidipäästöjä vuodessa kg vähemmän ja viidessä vuodessa kg siirtyessä E85-polttoaineeseen.

Eko E85 -asemat

Lataa pdf-tiedostona

Kahvi ja munkkipossu 3,50 € S-Etukortilla Kinkku-cheddartasku ja 0,4 l virvoitusjuoma 5,90 € Keittiömestarinpossua alle kympillä: etusi –4 € Mikä on nälkäsi koko: M, L vai XL? Ihanainen laskiaispulla 3,20 €