Uutiset

29.1.2021

Tilannetietoa ABC-mobiililla maksettaessa

Tilannetietoa ABC-mobiililla maksettaessa

ABC-mobiilissa otettiin käyttöön vahva tunnistautuminen 11.1.2021. Pankeilla on käytössä erilaisia tapoja asiakkaiden tunnistamiseen. Osa pankeista käyttää riskiarviointia, tällöin maksujen yhteydessä ei pääsääntöisesti tehdä asiakkaan todennusta. Pankkien valmius tehdä asiakkaan tunnistus ns. appi-maksuissa, kuten ABC-mobiilin maksuissa, vaihtelee.

Päätös tunnistamisesta ja sen tarpeellisuudesta on pankilla. Oman pankin asiakaspalvelu auttaa tunnistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vahva tunnistautuminen vaatii sitä, että puhelimessa on käyttöönotettu pankin tunnistautumisvälineet.  Esimerkkejä pankin tunnistautumisvälineistä: S-pankin S-mobiili, Osuuspankin OP-mobiiliavain, Nordean Tunnuslukusovellus ja Danske Bankin Danske ID.

Vahva tunnistautuminen etenee yleensä seuraavasti:

1. ABC-mobiilissa maksun hyväksymisen jälkeen tulee toimia pankin tunnistautumisikkunan ohjeiden mukaisesti, tavallisimmin ensimmäiseksi syötetään verkkopankin käyttäjätunnus.

2. Asiakkaan täytyy palata takaisin ABC-mobiiliin tunnistautumisen jälkeen, sillä verkkokaupoista tuttua automaattista siirtymistä takaisin ABC-mobiiliin ei ole.

Pankkikohtaisia lisätietoja

Suurimmalla osalla pankeista maksaminen toimii normaalisti myös vahvan tunnistautumisen käyttöönoton jälkeen. 

POP-pankin maksukorteilla ei valitettavasti pysty tällä hetkellä maksamaan ABC-mobiilissa. Selvitämme tilannetta aktiivisesti heidän kanssaan. Lisätietoja saa POP-pankin asiakaspalvelusta.

Danske Bankin maksukorteilla ei voi toistaiseksi maksaa ABC-mobiilissa. Danske Bankin maksukortit toimivat normaalisti polttoaineautomaatilla maksettaessa. Lisätietoja voi kysellä Danske Bankin asiakaspalvelusta.


Ystävällisin terveisin,

ABC-asemat

Näytä kaikki