Uutiset

5.2.2021

Mitä talviautoilussa kannattaa huomioida? Katso vinkit ennen talvilomalle starttaamista!

Mitä talviautoilussa kannattaa huomioida? Katso vinkit ennen talvilomalle starttaamista!

Pohjoisilla leveyspiireillä talvi tarjoaa autoilijalle muutakin haastetta kuin jäätyneen tuulilasin. Pakkaskelillä starttaaminen rasittaa autoa ja huolimattomuusvirhe saattaa saada luottokaarankin jättämään tielle. Katso ABC Liikennemyymälän vinkit talviautoiluun ja muistuta mieleen ennen talvilomille säntäämistä!

  • Ennen lähtöä kurkkaa konepellin alle ja tarkasta öljyn ja jäähdytysnesteen määrä. Lisää lasinpesunestettä ja varaa sitä myös matkalle mukaan!
  • Varmista myös renkaiden kunto ja tarkasta ilmanpaineet hyvissä ajoin ennen matkaa.
  • Tiesuola, rapa ja lumikuorma rasittavat autosi maalipintaa. Auton säännöllinen pesu ja vahaus auttavat säilyttämään autosi arvon myös kylminä kuukausina. Lue lisää auton säännöllisen pesun tärkeydestä!
  • Tankkaa jo ennen kuin merkkivalo syttyy! Älä suotta kaiva kukkaroa matkakassin pohjalta, vaan tankkaa kätevästi ABC-mobiililla muutamalla napautuksella! 
  • Mikäli autoilet diesel-moottorilla ja suuntaat kohti Lapin hankia, varmista polttonesteen pakkaskestävyys. ABC-asemilla myytävä Smart Diesel parantaa moottorin suorituskykyä joka tankillisella ja Pohjois-Suomen ABC-asemilla myytävä Smart Diesel on erityisen pakkaskestävä. Lue lisää Smart Dieselistä!
  • Nopeusrajoitukset ja turvavälit eivät ole kuljettajan kiusa. Tarkkaile verkosta ruuhkatietoja ja jos matkanteko hidastuu, virkistävä tauko ABC:lla auttaa! Mikäli nälkäkiukku hiipii rattiraivon rinnalle, löydät ABC-mobiilista myös ruoan ennakkotilauksen, jonka turvin voit ajaa valmiiseen pöytään. Lue lisää ABC-mobiilista!
  • Varaa autoon mukaan heijastinliivi, lumilapio ja riittävästi lämmintä vaatetta, mikäli juutut lumeen tai jäät tielle. Juotavaa ja pientä välipalaa on myös hyvä pitää mukana.
  • Varmista, että puhelimessasi on riittävästi akkua ja suojaa se pakkaselta.

Turvallista talviautoilua toivottaen,

ABC Liikennemyymälät kautta Suomen

 

Näytä kaikki