ABC-latauksen käyttäminen on helppoa

ABC-latauksen käyttäminen on helppoa

Etsi sopiva ABC-latausasema

Löydät latausasemat ja niiden yhteydessä olevat palvelut abcasemat.fi-verkkopalvelun karttanäkymästä. Syksyllä päivitettävästä ABC-mobiili-älypuhelinsovelluksesta näet jatkossa myös latausaseman vapaat latauspaikat ja niiden tehon, mikä auttaa lataustauon suunnittelussa.

Valitse oikea latauspiste

Pistokehybridille peruslataus on melkeinpä aina paras lataustapa. Täyssähköautoilijalle oikea latauspiste on yleensä CCS-pistoke, mutta erityisesti Nissan Leaf, Tesla Model S ja Tesla Model X -autoilla voi käyttää myös CHAdeMO-pistoketta, joko suoraan tai sovittimen avulla.

ABC-latausverkossa on sekä teholataus-, että suurteholatauspisteitä. Suurteholatauspisteelle kannattaa hakeutua, jos autosi tukee suuria lataustehoja ja kun haluat mahdollisimman lyhyen lataustauon. Teholatauslaitteiden kaapeli yltää myös auton toiselle puolelle, mutta ei vastakkaiseen nurkkaan.

Ladattuasi vapautathan latauspisteen viipymättä seuraavalle tarvitsijalle.

Aloita lataus

  1. Kytke ensin kaapeli. Peruslatauspisteellä käytät omaa kaapeliasi, teho- ja suurteholatauspisteellä käytät latauspisteeseen kiinteästi asennettua kaapelia.
  2. Peruslataus ja CCS-pistokkeesta tehtävä lataus käynnistyvät ilman painikkeiden painamista tai tunnistautumista. CHAdeMO-teholataus käynnistetään latauslaitteen painikkeella.

Lataus on toistaiseksi maksutonta. Syksyllä lataus muuttuu sekä maksulliseksi, että tehokkaammaksi. Tällöin lataus käynnistetään ABC-mobiili-älypuhelinsovelluksella ja lopetetaan joko sovelluksella tai vapauttamalla kaapelilukitus autosta. ABC-latausasemilla ei käytetä RFID-tunnisteita.

Huomaa, että latauslaite ja auto lukitsevat kaapelin kiinni. Älä siis vedä kaapeleita irti voimalla latauslaitteesta tai autosta.

Voit halutessasi seurata latauksen etenemistä myös älypuhelimen web-selaimella. Skannaa latauslaitteen näytöltä QR-koodista web-sivun osoite.

Lopeta lataus

Helpoin tapa lopettaa lataus on avata auton ovien lukitus. Useimmissa automalleissa tämä lopettaa latauksen ja vapauttaa latauskaapelin lukituksen. Peruslatauspisteellä muista ottaa latauskaapeli mukaan. Teho- ja suurteholatauspisteellä palauta latauspistoke paikalleen.

Tällä hetkellä voit lopettaa latauksen myös latauslaitteen painiketta painamalla. Myöhemmin syksyllä, kun latauspisteelle tunnistaudutaan ABC-mobiili-sovelluksella, lataus lopetetaan älypuhelinsovelluksella tai autosta käsin.

Yleensä kaapelin lukitus vapautetaan auton avaimesta ovien lukituksen avauspainiketta painamalla – vaikka auton ovet olisivatkin jo auki. Joissain automalleissa on myös latausluukussa tai keskikonsolin kosketusnäytöllä erikseen lukituksen vapautuspainike.

Roosa nauha -pulla & kahvi S-Etukortilla 3,90 € (norm. 5,20 €) Nyhtöpossu-cheddarwrap 4,90 € Pekonihampurilainen 4,90 € (ateria 6,90 €) Kermainen paprikabroileri 12,90 €