News

7.4.2021

Voinko tankata ilman kortteja ja käteistä? Usein kysyttyä ABC-mobiilitankkauksesta!

Voinko tankata ilman kortteja ja käteistä? Usein kysyttyä ABC-mobiilitankkauksesta!
Tutustu ABC-mobiilitankkaukseen ja totea itse sen helppous ja nopeus! ABC-mobiililla tankkaat autosi ilman korttien etsimistä ja seteleiden silittelyä vain muutamalla älypuhelimen napautuksella. Sujuvan tankkauksen jälkeen on mukava siirtyä kahvitauolle ABC Liikennemyymälään tai palata tielle jatkamaan matkaa. Tankkaustapahtuman kuitti tallentuu ABC-mobiiliin ja myös kulutuksesi seuranta on kätevästi vain muutaman napautuksen takana. 
 

Usein kysyttyä ABC-mobiilitankkauksesta

  1. Onko mobiilitankkaus käytössä kaikilla ABC-asemilla?

Kyllä, mobiilitankkaus toimii kaikilla Suomen ABC-asemilla. Mittarikentällä on vihreät tarrat, jotka kertovat mobiilimaksamisesta.

  1. Voinko maksaa tankkauksen etukäteen?

Tankkausta ei makseta etukäteen ABC-mobiililla, vaan tankkaus veloitetaan tankkauksen jälkeen toteutuneen summan mukaisesti, aivan kuten korttiautomaatilla maksettaessa.

ABC-mobiililla maksettaessa voit itse määrittää ABC-mobiilissa katevaraussumman, joka varataan tililtäsi. ABC-mobiili ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin tilille ei jää turhan suurta katevarausta voimaan siksi aikaa, kunnes varsinainen ostotapahtuma veloitetaan.

  1.  Mistä tiedän, mille mittarille ajan, kun haluan maksaa tankkaukseni mobiilitankkauksella?

Aja vapaalle mittarille ja tarkistaa mittarin numero. ABC-aseman mittarikentällä kaikki mittarit ovat numeroituja. Valitse ABC-mobiilista sama mittarinnumero kuin mille olet ajanut. Mittarikentällä on tarrat, joilla ilmaistaan, että tankkauksen maksaminen on mahdollista mobiililla.

  1. Onko mahdollista, että joku muu tankkaa minun "piikkiini", kun käytän ABC-mobiilitankkausta?

Tämä on mahdollista siinä tilanteessa, että mobiilisovelluksesta on valittu asema tai mittari, jolla et itse ole ja joku muu on. Käytössä olevaa mittaria ei ole mahdollista valita, se näkyy sovelluksessa varattuna.

Jotta voisit välttää tällaisen tilanteen, toimi näin: aja ensin vapaalle mittarille ja tarkista mittarinumero. Aloita sen jälkeen mobiilitankkaus tarkistamalla, että asema on oikea ja valitse sama mittari, jolle olet ajanut.

  1. Mitä minun tulee tehdä mittarin luona, jotta voin aloittaa tankkauksen?

Aja vapaan mittarin kohdalle, aivan kuten ennenkin. Mittarin luona valitse sovelluksesta sama mittari, jolle olet juuri ajanut. Kun palvelu kertoo ruutuun tulevalla ilmoituksella, että sinulla on riippuen ABC-asemasta kaksi tai kolme minuuttia aikaa aloittaa tankkaus, jätä puhelin autoon tai laita se taskuusi ja aloita tankkaus normaaliin tapaan.

  1. Onko matkapuhelimen käyttö sallittua mittarikentällä?

Matkapuhelinta ei tulisi käsitellä mittarikentällä turvallisuussyistä, koska mittarikentällä ollaan helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Varsinaisen tankkauksen aikana et tarvitse matkapuhelintasi, vaan voit jättää sen autoosi.   

  1. Kertyykö mobiilitankkauksesta Bonusta?

Kyllä, S-bonus kertyy ABC-mobiililla maksettaessa, kun olet tunnistautunut ABC-mobiiliin S-tunnuksellasi tai lisännyt maksukortiksi S-Etukorttisi. ABC-asemalla tankkaava asiakasomistaja kerryttää tankkauksistaan Tankkausbonusta, joka maksetaan S-bonuksen yhteydessä. Lue lisää Tankkausbonuksesta!

 

 

Show all