News

8.5.2017

Tulitikkutehtaan historia näkyy ABC Tikkulassa

Tulitikkutehtaan historia näkyy ABC Tikkulassa


Porissa sijaitseva ABC Tikkula on kokenut täydellisen uudistuksen. Liikennemyymälän tilat laitettiin uuteen järjestykseen ja ilme kirkastettiin. Kantavana teemana uudistuksessa on rakennuksen historia: ABC sijaitse entisen tulitikkutehtaan tontilla.

- Hyvää kannattaa varrota ja komeeta tulee, iloitsee ABC Tikkulan liikennemyymäläpäällikkö Janina Sundell.

Samoin kuin muissakin uudistuvissa ABC-liikennemyymälöissä, Tikkulassa tuotiin uudistuksessa esiin paikallishistoriaa. Tällä kertaa uusien tilojen suunnittelussa on käytetty inspiraationa Porin vanhaa tulitikkutehdasta. Asiakas voi aistia vanhan tehtaan muun muassa liikennemyymälän uusissa tummissa sävyissä, kalusteissa ja pintamateriaaleissa.

Liikennemyymälän julkisivu on Museoviraston suojelema. Kyseessä on aito tulitikkutehtaan seinä, josta on kaivettu nyt uudistuksen yhteydessä esiin alkuperäinen tiili.

"Toimistohotelliin" palaveriin

Tilojen uudelleensijoittelussa on haluttu huomioida myös asiakkaat, jotka kaipaavat paikkaa, jossa voi tehdä hetken töitä. Tikkulaan onkin tehty nyt yksi isompi kabinetti ja kolme lasiseinällistä niin sanottua "toimistohotellia".

- Nämä on suunnattu yksintyöskentelyyn tai 2-4 hengen palavereihin. Työpisteissä on langaton netti ja myös tulostusmahdollisuus, Janina Sundell kuvailee.

Liikennemyymälässä on palveltu asiakkaita läpi koko remontin, parin kuukauden ajan. Keittiökin on saanut uusia laitteita ja tiloja on laajennettu.

- Huumorilla ja pilke silmäkulmassa on koko Tikkulan tiimi suhtautunut, vaikka vaneriseinät ja ajoittaiset remontin äänet ovatkin olleet osa arkea, Sundell kertoo.

Show all