News

18.3.2022

ABC Liikennemyymälät mukana Earth Hour -tapahtumassa 26.3.

ABC Liikennemyymälät mukana Earth Hour -tapahtumassa 26.3.

 

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa ABC Liikennemyymälät ovat mukana näyttämässä valomerkkiä luonnon ja ilmaston puolesta. ABC Liikennemyymälät ympäri Suomea osallistuvat mukaan tapahtumaan sammuttamalla liikennemyymälöiden maamerkeistä pyloneista valot lauantaina 26.3. klo 20.30–21.30 väliseksi ajaksi, ja haluavat näin ilmaista huolensa ympäristön puolesta. Valot sammuvat yli 40 pylonista.

Mukana valomerkkiä näyttämässä ovat:

Osuuskauppa Hämeenmaa
ABC Tiiriö
ABC Forssa
ABC Padasjoki
ABC Nastola
ABC Renkomäki
ABC Heinola
ABC Riihimäki
ABC Kivimaa
 
Osuuskauppa Keskimaa
ABC Keuruu
ABC Vaajakoski
ABC Joutsa
ABC Hirvaskangas
ABC Palokka
ABC Keljonkangas
ABC Viitasaari
 
Osuuskauppa Maakunta
ABC Kajaani
 
Osuuskauppa Arina
ABC Pudasjärvi
ABC Vaala
ABC Tupos
ABC Pulkkila
 
Osuuskauppa PeeÄssä
ABC Kiuruvesi
ABC Marjahaka Iisalmi
ABC Pitkälahti
ABC Pyhäjärvi
ABC Siilinjärvi
ABC Varkaus
 
Kymen Seudun Osuuskauppa
ABC Anjalankoski
ABC Kausala
ABC Kippari
ABC Koria
ABC Majakka
ABC Tuohikotti
ABC Utti
ABC Valkeala
 
 
Pirkanmaan Osuuskauppa
ABC Toijala
ABC Oritupa
ABC Pirkkala
ABC Lahdesjärvi
ABC Teivo
ABC Kolmenkulma
ABC Kaleva

 

Suur Seuudun Osuuskauppa
ABC Tytyri

 

ABC-ketju menossa kohti hiilinegatiivistä tulevaisuutta

S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

ABC-ketju pyrkii osaltaan myös panostamaan kattavasti vastuullisuuteen kaikessa toiminnassaan. ABC-ketju mahdollistaa jo nyt mm. sähköautojen latauksen uusituvalla sähköllä. Lisäksi latausverkosto kasvaa vauhdilla vuoden 2022 aikana. ABC Liikennemyymälät panostavat omavaraisuuteen energiantuotannossaan mm. aurinkopaneelien avulla.

Pyrimme jatkuvasti hyödyntämään uudistuvan verkoston mittarikentillä energiaa säästäviä ratkaisuja, sekä kehitämme hiilinegatiivisia tuotteita mm.  ympäristöystävällisempi Eko E85, täysin uusiutuva Nero Diesel sekä taistelemme ruokahävikkiä vastaan mm. huolellisella ennakoinnilla sekä myymällä ResQ Club -annoksia. Autopesuissa käytetyt ABC Carwash -pesutuotteet ovat Joutsenmerkki-sertifioituja. Lisäksi uusissa pesuhalleissa on käytössä vedenkierrätysjärjestelmä.

Eart Hour on WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, jossa yksityiset henkilöt, erilaiset yhteisöt, oppilaitokset sekä yritykset voivat eri puolilla maapalloa sammuttaa tarpeettomat valot tunniksi ja näin ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä.

 

 

Show all