Renkaiden vaihto jo hyvän sään aikaan

article-hero-image

Talvi yllättää osan autoilijoista joka syksy. Nyt olisikin vielä mahdollisuus hyvän sään aikaan ajella renkaiden vaihtoon. Muutama vuosi sitten muuttunut tieliikennelaki edellyttää, että talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun asti.

Milloin on hyvä aika vaihtaa renkaat?

Uusi laki on tuonut enemmän vastuuta ajoneuvon kuljettajalle. Kitkarenkailla saa ajaa ympäri vuoden, mutta lain mukaan talvirenkaat on oltava autossa marraskuun alusta. Keliolosuhteista riippuen nastarenkaat voi vaihtaa autoon jo aiemmin tai niillä voi ajella keväällä myöhempään. Käytännössä kesärenkailla voi kurvailla marraskuun ja maaliskuun välillä eikä siitä sakoteta, mikäli sää tai keliolosuhteet eivät edellytä talvirenkaita. Jos taas on liukasta heti marraskuun alussa niin poliisilla on oikeus sakottaa kesärenkailla ajelusta.

Yöpakkaset jäädyttävät teitä jo ennen kuin varsinaiset talvikelit lumentulon myötä alkavat, joten teillä voi esiintyä mustaa jäätä. Sen vuoksi renkaidenvaihdon kannalta on syytä olla hyvissä ajoin liikenteessä. Hyvällä ajoituksella vältät myös ruuhkat renkaiden vaihtoa tarjoavissa liikkeissä.

Älä unohda autopesua renkaiden vaihdon yhteydessä

Vaihdat renkaat sitten itse tai käytät avuksi jotakin palveluntarjoajaa, kannattaa renkaat vaihtaa aina puhtaaseen autoon.  Säännöllinen pesu on yhtä tärkeää kuin auton huolto.

”Auton pesu ennen renkaiden vaihtoa on tärkeää ihan siltäkin kannalta, että itse renkaiden vaihto sujuu siistimmin ja sujuvammin, kun se tehdään puhtaaseen autoon. Samalla kertaa saat kesärenkaat säilytykseen puhtaina”, neuvoo ABC-ketjun autopesutoiminnasta vastaava Jari Hankonen.

Muistathan, että maksat pesun helposti ja nopeasti ABC-mobiililla mukavasti lämpimästä autosta. Lisäksi säästät rahaa ostamalla sarja- ja kuukausipesut. Tarkista puhelimellasi ABC-mobiilista lähimmän ABC Carwash -autopesuaseman jonotilanne ja koukkaa autopesun kautta renkaiden vaihtoon!

Lue lisää ABC Carwash -autopesuista >>

Topics

These might also interest you

Benefits

footer-abc-logo